MariuszB Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Dzięki za przepis, w nowym roku zrobię na próbę. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-803564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 18 Grudnia 2022 warkocze, ścinki z szynki, łopatki itp. zupę gulaszową - jest przepysznaTo pochwal się przepisem.1 cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, mięso peklowane po peklowaniu mokrym pokroić w kostkę (tego mięsa jest z 0,5 kg). Dorzucić do cebuli i mięso chwilę podsmażyć (to podsmażanie to bardziej takie gotowanie będzie w małej ilości soku z mięsa) aby się ściągnęło białko i zalać gorącą wodą (wody tyle aby uzyskać odpowiednią słoność zupy) i gotować do miękkości mięsa. Dodać puszkę fasoli czerwonej, puszkę groszku zielonego, koncentrat pomidorowy własnej roboty (słoik 500 ml) i dwie duże łyżki ajvaru pikantnego.Można dodać ziemniaki w kostkę odpowiednio wcześniej aby się ugotowały ale my robimy ze szpeclami które na samym końcu robimy bezpośrednio do zupySzpecle – jajko, mąka, mleko (żona robi to na oko, muszę przyczaić ile tej mąki daje) i gęstość musi być taka aby przeszło przez tarkę do szpecli. Tego ciasta musi być tak około 200-250 ml. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-803951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Mnie ostatnio zainteresował przepis z PW18 na boczek z grochem Robiłem tą konserwę. Nawet chyba jeszcze jedna puszka mi się ostała. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-803982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Robiłem tą konserwę. Nawet chyba jeszcze jedna puszka mi się ostała. I jak wrażenia?Ja chyba w tym tygodniu znajdę czas i ją wykonam.Długo moczyłeś (jeśli w ogóle to robiłeś) groch?[Dodano: 27 gru 2022 - 11:04] 1 cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, mięso peklowane po peklowaniu mokrym pokroić w kostkę (tego mięsa jest z 0,5 kg). Dorzucić do cebuli i mięso chwilę podsmażyć (to podsmażanie to bardziej takie gotowanie będzie w małej ilości soku z mięsa) aby się ściągnęło białko i zalać gorącą wodą (wody tyle aby uzyskać odpowiednią słoność zupy) i gotować do miękkości mięsa. Dodać puszkę fasoli czerwonej, puszkę groszku zielonego, koncentrat pomidorowy własnej roboty (słoik 500 ml) i dwie duże łyżki ajvaru pikantnego. Można dodać ziemniaki w kostkę odpowiednio wcześniej aby się ugotowały ale my robimy ze szpeclami które na samym końcu robimy bezpośrednio do zupy Szpecle – jajko, mąka, mleko (żona robi to na oko, muszę przyczaić ile tej mąki daje) i gęstość musi być taka aby przeszło przez tarkę do szpecli. Tego ciasta musi być tak około 200-250 ml. Dziękuję Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-805333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 27 Grudnia 2022 I jak wrażenia? Jakiegoś wielkiego szału nie ma. Ale po podgrzaniu , na obiad jak znalazł. W miarę smaczne, sycące. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-805401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Jakiegoś wielkiego szału nie ma. Ale po podgrzaniu , na obiad jak znalazł. W miarę smaczne, sycące. Sprawdzę, opiszę Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-805465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Żeberka mielone-konserwowePrzepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19585-%C5%BCeberka-mielone-konserwowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-810068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 5 Lutego 2023 (edytowane) Słonina z pomidorem, czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. PRZEPIS: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19628-s%C5%82onina-z-pomidorem-czarnuszk%C4%85-i-czosnkiem-nied%C5%BAwiedzim/ Edytowane 5 Lutego 2023 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-813147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 5 Lutego 2023 Ciekawy przepis i apetycznie wygląda. Za dwa tygodnie zrealizuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-813151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 10 Lutego 2023 Mielonka drobiowa z indyka i kurczaka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19641-mielonka-drobiowa-z-indyka-i-kurczaka/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-814232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 10 Lutego 2023 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-814267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 10 Lutego 2023 Jacek piękne są te Twoje konserwy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-814269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 10 Lutego 2023 piękne są te Twoje konserwy Dziękuję staram się [Dodano: 10 lut 2023 - 15:29] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-814305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 12 Lutego 2023 Konserwa drobiowa z piersi indyka i kurczaka z pomidoramiPrzepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19646-konserwa-drobiowa-z-piersi-indyka-i-kurczaka-z-pomidorami/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-814705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 12 Marca 2023 Szukam przepis na boczek do smarowania na chleb, na necie jest sporo przepisów gdzie mieli się boczek a o taki przepis mi nie chodzi. W wojsku był boczek w całości ale tak miękki że można było go rozsmarować nożem na kanapkę i o taki przepis mi chodzi lub coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 12 Marca 2023 Zrób w szynkowarze i zastosuj dłuuugie parzenie . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 13 Marca 2023 https://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1590&Itemid=4 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 13 Marca 2023 Nie potrzeba kroić w kostkę, tylko zwinąć w puszce lub słoiku dokładnie tak jak jest robiona słonina. Parzyć długo, jak zaleca Olga, ja parzę boczek wędzony ok. 3 - 4 godziny, i jest smarowny jak masełko. Można też w szybkowarze, będzie krócej . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 13 Marca 2023 (edytowane) ja parzę boczek wędzony ok. 3 - 4 godziny, i jest smarowny jak masełko. za krótko aby uzyskać smarowność. Edytowane 13 Marca 2023 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 13 Marca 2023 Jeżeli byłoby zbyt krótko można dołożyć ze 2 godzinki. Mnie smakuje najbardziej tak ok. 4 godzin, jest jak masełko, taki lubię najbardziej z razowym chlebusiem i kiszonym ogóraskiem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 13 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 13 Marca 2023 taki lubię najbardziej z razowym chlebusiem i kiszonym ogóraskiem . Zapomniałeś o kieliszeczku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 13 Marca 2023 (edytowane) taki lubię najbardziej z razowym chlebusiem i kiszonym ogóraskiem . Zapomniałeś o kieliszeczku !!! Edytowane 13 Marca 2023 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 14 Marca 2023 Słonina paprykowaSłonina paprykowa - Konserwy - Wędliny domowe - forum (wedlinydomowe.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-820985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 14 Marca 2023 Jak zwykle wspaniałości, ślinka po brodzie cieknie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-821039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 14 Marca 2023 Jak zwykle wspaniałości, ślinka po brodzie cieknie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17005-konserwy-s%C5%82oiki/page/7/#findComment-821044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.