Maxell Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 5. Obróbka termiczna i prezentacja wyrobów: Opis filmu:Zasady obróbki termicznej uwędzonych surowców: czasy parzenia, temperatury, sposoby studzenia i przechowywania. Omówienie wyrobów powstałych w czasie trwania programu. Edytowane 8 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosenka Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 WitamFilmy jak najbardziej pomocne to sie chwali. Jedno pytanie w jakiej temperaturze i jak długo było wędzone mięsko na filmie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-664244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Wędzonki wędzone były w temperaturze 45-55 i chwilowo 60 st C. Czas wędzenia trudno podać ponieważ wędzono na kolor. nie na czas. Można przyjąć że około 3-3,5 godz. Czas wędzenia może być różny, zależnie od wilgotności wędzonek wkładanych do wędzarni. Ja stosuję metodę w końcowym procesie wędzenia, podwyższenie temperatury do 85 st przez 15 min.co przyczynia się do wyrównania koloru w miejscach mniej uwędzonych . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-664339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dzięki DZIADKU za odpowiedź. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-664356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Lipca 2021 Dziadku jakiej pojemności jest ten garnek prezentowany w filmie? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-712996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zamiast Dziadka.Pojemność garnka 100l Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-713827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Lipca 2021 Dziękuję kol.Bagno Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-713853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matusz Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Czy po wędzeniu można od razu wkładać wędzonki do parzenia, czy muszą najpierw "odczekać" trochę? Ja wsadziłem właśnie prosto z wędzarni i jakoś zbladły mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-825626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Kolor dojdzie po parzeniu. Wrzucaj do parzenia od razu po wyjęciu z wędzarni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-825629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matusz Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Hej, dzięki za szybką odpowiedź.No chodzi właśnie o to że wrzuciłem i mocno zbladły - nie wiem czy to właśnie nie wina tego, że za szybko je wrzuciłem do parzenia. Spójrzcie na zdjęcie: na górze sparzone, na dole jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-825638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Wszystko prawidłowo, także możesz być spokojny. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-825640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matusz Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17160-odcinek-5-obr%C3%B3bka-termiczna-i-prezentacja-wyrob%C3%B3w/#findComment-825648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.