@halusia@ Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 3 Lipca 2010 Pieczeń gotowa. Jutro bedzie degustacja. Przepraszam za kiepską jakość fotek. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 3 Lipca 2010 @halusia@, jesteś pilną uczennicą. :clap: Kurcze, muszę to potrenować, będzie czym zaskoczyć gości.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 9 Lipca 2010 Dziękuję za pochwały :blush: na razie to taka niedoróbka, pracuję nad " ubrankiem" dla pieczeni, a zrobiłam to, w ten sposób, iż boczek pokroiłam w paski z których wykonałam plecionkę o kształcie prostokąta. Na nią nałożyłam farsz zawinęłam i już :smile: http://demotywatory.pl/uploads/201007/1278435886_by_Yameso_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 9 Lipca 2010 po angielsku nazywa się Baconbomb Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 9 Lipca 2010 po angielsku nazywa się Baconbomb Dla mnie to takie małe żółwiki :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 9 Lipca 2010 Dla mnie to takie małe żółwikiJak najbardziej, kol.Andrzeju. Mi chodziło o pomysł zawijania farszu w spleciony boczek :grin: Nie wiem kto to jako pierwszy wymyślił, ale podejrzewam teksańczyków BBQ-Pit boys http://www.bbqpitboys.com/ Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 9 Lipca 2010 Rewelacyjne te żółwiki Henio :smile: Czy to jest Twoje dzieło?? Pieczeń którą zrobiłam jest godna polecenia. Dzieki Aniu za super pomysł. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 10 Lipca 2010 Darino, no i teraz nie wiem? czy czytać zaległe posty? czy przeglądać te interesujące linki. Bardzo jestem wdzięczna, będę się mogła podszkolić :grin: Henio, żółwiki rewelacja! :clap: @halusia@, jest mi bardzo miło, że przepis, a właściwie nie przepis, bo go nie było, ale to " coś" przypadło Ci do gustu. W wersji oryginalnej jaką czytałam nadzieniem pieczeni był farsz grzybowy. Ja odstąpiłam od tego bojąc się, że farsz mi się nie sklei z " plecionką", ale widząc jaka z Ciebie spryciula, może Ty spróbujesz :grin: mnie jakoś brak odwagi :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 10 Lipca 2010 . W wersji oryginalnej jaką czytałam nadzieniem pieczeni był farsz grzybowyMożna wybróbowac, i zrobie to niebawem. Zawsze można dodac troszeczke mięska do tego farszu grzybowego. Kulinaria to moja pasja... uwlielbiam :grin: Ale daleko mi, daleko do Waszych umiejetności. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zawsze można dodac troszeczke mięska do tego farszu grzybowego. i to chyba będzie rozsądne rozwiązanie. Jak to dobrze z mądrym pogadać :grin: Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 10 Lipca 2010 Rewelacyjne te żółwiki Henio :smile:Henio, żółwiki rewelacja! :clap: Kurde , żółwiki znalazłem w demotywatorach pl. Nie ja to robiłem , tylko wkleiłem jako inspirację do Waszych twórczych pomysłów. Pozdro kobitki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 10 Lipca 2010 @halusia@, Aniaandy'ego, będąc nie skromnym można by wykorzystać farsz z tego przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5766 , sam się zastanawiałem czy aby tej "plecionki" nie nadziać owym farszem,(serek można by pominąć bo to jest mój własny wkład do przepisu) Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 10 Lipca 2010 Darino, no i teraz nie wiem? czy czytać zaległe posty? czy przeglądać te interesujące linki. Bardzo jestem wdzięczna, będę się mogła podszkolić :grin: Kol. Aniu bardzo podoba mi się to co zrobiłaś, więc taki ciekawy jaki jestem rzuciłem okiem na potrawę z boczkiem, eh kłamię... degustowałem to już z grilla BBQ więc wiedziałem gdzie szukać :blush: Swoją drogą zawsze dobrze jest rozglądać się na prawo i lewo :grin: Ja też próbuje i myślę że wynalazłem coś nowego a potem wychodzi że wieki temu to było normalne :grin: Mnie zainspirował kol. Henio z tatarskim rogalem :wink: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=4478 Wiec musiałem go uczynić i Iwonka moja żonka i niezastąpiona laska pomogła :clap: ciasto kg mąki, 5 żółtek, ¾l wody, sól, oliwa ciasto dzielimy na 6 części farsz kg wolowiny,cebula, pieczarki, przyprawy(czosnek, majeranek, pieprz, sól) farsz kg wolowiny,cebula, pieczarki, przyprawy(czosnek, majeranek, pieprz, sól) przekładanie zawijanie gotowe przekrój smacznego :grin: Przepis http://www.eastway.pl/pierekaczewnik Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 10 Lipca 2010 A u mnie rosół z gęsi z ziemniakami ,oraz flaczki z gęsi na wywarze z łapek gęsich . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 10 Lipca 2010 flaczki z gęsi A jak to się robi bo flaczki to tylko z wołowych żołądków u nas się jada. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 10 Lipca 2010 Ja bardzo często robie a'la flaczki żołądków indyczych. A ostatnio zrobiłam z boczniaka. Może to nie wynalazek , ale muszę powiedzieć że bardzo smaczne. A co do tego rogala..? Darino jestem pod wrażeniem. Kurcze, czy musicie wstawiać takie pyszności??? Następny przepis do wypróbowania. Pozdrawiam :tongue: [ Dodano: Sob 10 Lip, 2010 17:57 ] Oto przepis na Torcik z mielonego mięsa. Co prawda to nie jest moj wymysł, przepis zaczerpniety z innego forum ale wypróbowany przeze mnie. Ciasto: 15 dkg sera białego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 szklanki mąki mały proszek do pieczenia - 15g Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 :tongue: łyżek oleju, szczyptę soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany. Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną. Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubośc 5 cm każdy. Masa mięsna: 1 cebula 15 dkg sera żółtego goudy pół pęczka natki pietruszki 1 białko 60 dkg mięsa mielonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić. Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić. Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka. Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut. Smacznego!!! Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 10 Lipca 2010 Od pewnego czasu obserwuję na tym forum, że autorytet DZIADKA nie jest doceniany przez użytkowników. Wpis Arkadiusza najlepiej o tym świadczy. Mimo, że jest "entuzjastą forum" z prawie tysiącem wpisów dziwi się, że można zrobić flaczki z gęsi. Nie zastanawia się przy tym, że DZIADEK nie może pisać głupot. Pozdrawiam. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 10 Lipca 2010 Wojtuś wyluzuj ja chciałem tylko poznać przepis .Myślę ,że Dziadek się nie obraził a jeśli tak to chyba adwokatów nie potrzebuje. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 10 Lipca 2010 Też jestem ciekaw przepisu na flaczki z gęsi.Dziadku jak będzie przerwa w meczu może napiszesz co i jak ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 10 Lipca 2010 WojtekW Od pewnego czasu obserwuję na tym forum, że autorytet DZIADKA nie jest doceniany przez użytkowników. Ja uważam, że sie mylisz.Ja jestem na tym forum od niedawna, ale każdy z nas ma swoich zwolenników i przeciwników. Czy akradiusz pytając o przepis DZIADKA, podważa Jego autoryte??? Mnie w sumie tez interesuje przepis na flaczki z gęsi. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 10 Lipca 2010 Jadłem wielokrotnie "flaczki" z drobiu (osobiście wolę orginał). Robi się je ze skórek i innych tłustych części . Przyprawy te same , tylko rosół bez wołowiny :wink: .Jest to taki substytut dla tych , co na samą myśl flaki dostają odruchu wymiotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 10 Lipca 2010 Halusia, co innego, moim zdaniem, zapytać o przepis, a co innego twierdzić, że zna się tylko flaczki z wołowiny i kończyć zdanie uśmiechniętą "gębą" (według mnie to tak jakby lekko popukać się w czoło).Pozdrawiam. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 10 Lipca 2010 Oj kolego Wojtek usmiechnij sie :grin: To co masz jutro na obiad?? :tongue: Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zdaje się, że jutro będę miał sznycle z szynki. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 10 Lipca 2010 Halusia, co innego, moim zdaniem, zapytać o przepis, a co innego twierdzić, że zna się tylko flaczki z wołowiny i kończyć zdanie uśmiechniętą "gębą" (według mnie to tak jakby lekko popukać się w czoło Postaraj się kolego nie mierzyć wszystkich Swoją miarką. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/37/#findComment-116956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.