bazyl.xx Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1326 Opublikowano 30 Października 2010 halusia mam jeszcze lepszy "patent" Ten patent bazylku znam, ale dzięki :grin: Do usług o Pani... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-129966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1327 Opublikowano 31 Października 2010 Chodziło Ci chyba o ziemniaka ugotowanego. Ziemniak ma być surowy starty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-129978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1328 Opublikowano 31 Października 2010 Na obiad maki sushi JAk na pierwszy raz... :wink: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1329 Opublikowano 31 Października 2010 Na obiad maki sushi No taaa... Co ja się będę pchał z grochówką i grzankami :grin: Darino :clap: :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1330 Opublikowano 31 Października 2010 A ja zrobiłem tażin. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1331 Opublikowano 31 Października 2010 pis67, ładnie wygląda , a co do smaku ... :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1332 Opublikowano 31 Października 2010 No ładnie to wygląda,ale nie widzę sosu.Czy ta cytryna była kiszona? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1333 Opublikowano 31 Października 2010 , a co do smaku . Smak marokański, bardzo mi odpowiada. Karkówka marynowana z cebulą, solą i mieszanką czterech marokańskich przypraw do mięsa. Ziemniaki, seler, marchew, żółta papryka, pieczarki i cytryna ułożone w glinianym tażimie i posypane marokańską chili i szafranem i odrobiną soli. Dwie godziny w piekarniku i gotowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1334 Opublikowano 31 Października 2010 muszę spróbować zrobić ,przywiozłem sobie trochę przypraw , może się uda , jak długo leżała w marynacie ... Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1335 Opublikowano 31 Października 2010 jak długo leżała w marynacie .. Od wczoraj, na sucho. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1336 Opublikowano 31 Października 2010 oki , dzięki Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1337 Opublikowano 31 Października 2010 Co ja się będę pchał z grochówką i grzankamiJest to trochę inna dyscyplina ale z kuchnią japońską może się zmierzyć. :grin: A ja zrobiłem tażin. :thumbsup: :clap: Ja jadłem tajine z kurczakiem i baraniną :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1338 Opublikowano 31 Października 2010 Na dzisiejszy obiad udka kurczacze pieczone od wczoraj marynowane + schabowe, 12 osób miało co jeść Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1339 Opublikowano 1 Listopada 2010 Dzięki Miro!Faktycznie, człowiek uczy się całe życie.Cieszę się, że nie tylko mnie temat zainteresował. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1340 Opublikowano 2 Listopada 2010 Szefowa dzisiaj serwuje pierogi z kapustą i grzybami :thumbsup: . Nie muszę chyba dodawać , że kapusta własnoręcznie kiszona , a i grzybki z własnych zbiorów :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1341 Opublikowano 4 Listopada 2010 Dzisiaj tylko grochówka na wędzonej szyi. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1342 Opublikowano 5 Listopada 2010 Dzisiaj na obiad jarmuż z ziemniakami i parówką :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1343 Opublikowano 5 Listopada 2010 No wiesz co! Tak bez zdjęcia? Jeden z najbardziej aktywnych w tym temacie? :wink: Pozdrawiam serdecznie! Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1344 Opublikowano 5 Listopada 2010 Nie zrobiłem fotki bo naprzeciwko siedział mój szef Dr...... Jakoś nie wypadało :blush: Ale dodam że jarmuż był na gęsto, smażony na boczku, cebuli i jabłkach.Jarmuż jest bardzo zdrowy i w naszym regionie spożywany tradycyjnie :wink: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1345 Opublikowano 5 Listopada 2010 Nie zrobiem fotki bo naprzeciwko siedział mój szef Dr...... Jakoś nie wypadało :blush:Wiem coś o tym. Dziwnie patrzą na mnie ludzie jak coś zanim zjem to to fotografuję. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1346 Opublikowano 5 Listopada 2010 Dziś kasza hreczana z warzywami i kotlety rybne, na kolację to samo, ale bez kotletów Jutro praca więc dziś zrobiłem mięsko na jutro i Niedzielę. Skrzydełka indycze środkowe pieczone:thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1347 Opublikowano 5 Listopada 2010 Witam Dzisiaj na bank , na obiad kapuśniak z kiszonej kapusty (jeszcze nie moja ) :smile: na ogonach wieprzowych i wędzonych kościach . Na następne obiadki już przygotowany ośrodek wieprzowy czyli : obgotowane płuca serce i ozorek - biały barszcz na kwaśno . Po prostu kwaśne :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1348 Opublikowano 5 Listopada 2010 ośrodek wieprzowyNiektóre osoby jak widzą coś takiego u mnie to słyszę: a fu i ty to jesz :shock: a ja jem ze smakiem i nie tylko ja :wink: Smacznego Andrzej Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1349 Opublikowano 5 Listopada 2010 Smacznego Andrzej :thumbsup: :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1350 Opublikowano 5 Listopada 2010 jarmuż był na gęsto, smażony na boczku, cebuli i jabłkach.Darino, czy możesz coś więcej napisać na temat tego dania . Wiem że w Niemczech o tej porze roku to rarytas podawany we wszystkich restauracjach . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/54/#findComment-130695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.