Kruszynka Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2951 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://img688.imageshack.us/img688/1985/001pmz.jpg[/img] Uploaded with ImageShack.us Na obiadek królik w sosie warywno-śmietankowym z dodatkiem pigwówki z ryżem i marchewką z jabłkiem.To tyle w kwestii obiadu. Nie umiem chyba korzystać z ImageShack :sad: Jak wklejam obraz to jest strasznie duży i niewyrażny,Link musi wystarczyć ?Heniu jak Ty to robisz? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2952 Opublikowano 10 Listopada 2012 Kaziku tu masz krok po kroku.. dasz radę.. :wink: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9237 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2953 Opublikowano 10 Listopada 2012 Kruszynko trzeba przed rozpoczęciem ściągania w polu "Zmiana rozmiaru obrazu" zaznaczyć 640X480 ( ja przynajmniej taki rozmiar odznaczam) a potem gdy juz się ściągnie to skopiowac trzeba wybrać "zamieść ten obraz " a potem "forum" i wtedy jak wkleisz ten link u nas od razu pokaże się zdjęcie . Uff nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłam. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2954 Opublikowano 10 Listopada 2012 Nie umiem chyba korzystać z ImageShack :sad:Kaziu, pozwolę sobie wkleić przez fotosik Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2955 Opublikowano 10 Listopada 2012 Andrzej Smakowe :thumbsup: jeżeli możesz zapodaj przepis. :grin: Właściwie wszystko jest na fotkach - oprócz przypraw . :grin: Wykorzystałem rosół od gotowania golonki mięso z obgotowanych kości żołądki wieprzowe w moim przypadku szt 2 Warzywa : seler , pietruszka , marchewka , por , przekręcone przez maszynkę do warzyw - duża łezka . Lubczyk w całości mrożony ( gałązka - dwie ) w/g potrzeb :tongue: Przyprawy : liść laurowy , ziele angielskie , owoc jałowca , majeranek , czubrica czerwona , pieprz świeżo mielony , sól . Wpierw gotujesz flaki do stanu półmiękkiego następnie dodajesz warzywa i gotujesz na małym ogniu do ....... w/g uznania . Oczywiście przyprawiasz w/g gustu i do smaku . Jeżeli coś przeoczyłem proszę pytać . Pozdrawiam gorąco . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2956 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kaziku tu masz krok po kroku.. dasz radęw tym sęk,że robię to krok po kroku :sad: Kruszynko trzeba przed rozpoczęciem ściągania w polu "Zmiana rozmiaru obrazu" zaznaczyć 640X480 ( ja przynajmniej taki rozmiar odznaczam) a potem gdy juz się ściągnie to skopiowac trzeba wybrać "zamieść ten obraz " a potem "forum" i wtedy jak wkleisz ten link u nas od razu pokaże się zdjęcie . Uff nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłam.Dzięki przy następnej próbie zastouję Twoje wskazówki. Zbój Madej, dzięki :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2957 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kaziku podejrzewam że tutaj popełniasz błąd.. wiem to po sobie .."4. Obrazek zostanie wgrany do serwisu Imageshack.com, a nastepnię otworzy się w przeglądarce nowa strona, z której KOPIUJEMY kod, umieszczony w polu "Kod Forum"...:''I teraz tak, na tej nowo otwartej stronie kopiujesz kod... zamykasz tę stronę a kod wklejasz w okno odpowiedzi.. i to wszystko... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2958 Opublikowano 11 Listopada 2012 Mięso z warzywami w cieście francuskim. http://monki.us/~tier/wd/mieso_w_ciescie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2959 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kaczka pieczona w prodiżu z jablkiem ,pomarancza ,cebula,rodzynkami posypana majerankiem ,kluchy i kapusta na deser babka z prodiża :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2960 Opublikowano 11 Listopada 2012 Ja dziś świetuję świeto narodowe jedząc tylko polskie składniki (za wyjątkiem przypraw oczywiście...) Geś kołudzka natarta czosnkiem,sola pieprzem i majerankiem a potem marynowana w czerwonym winie. Pieczona z marynatą, co powodowało dużą ilośc pary. Do tego pieczone ziemniaki, jabłka, żurawina i zasmażane buraczki. Jako dodatek chutney śliwkowy. Uważam święto za dobrze uświęcone Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2961 Opublikowano 11 Listopada 2012 Mięso z warzywami w cieście francuskim. Szanowny Kolego, a może by tak przepisik Kolega zaczepił????? wygląda fajnie :thumbsup: , a smaku bez przepisu nie poznam :sad: :sad: :sad: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2962 Opublikowano 11 Listopada 2012 Moja gęś miała ok 4,5 kg ze wszystkim, czyli ta połówka miała mniej wiecej 2 kgWczoraj natarłem ją solą, pieprzem czosnkiem (2 ząbki), majerankiem (ok 2 łyżek czubatych) dzis przed południem zalałem czerwonym winem.Piekłem bez termoobiegu w 220 stopni 20 minut (troche marynaty na dnie), potem temp zmniejszyłem do 180 i w sumie piekło sie 1:40, raz w międzyczasie obracałem i podlewałem marynatyZiemniaki włożyłem od razu z gęsią, jabłka i zurawine po godzinie pieczenia.Można do marynaty dodać troche miodu.Uwazam,ze mozna dac wiecej czosnku i majeranku, bo sie zagubiły. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-248877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2963 Opublikowano 12 Listopada 2012 Wczoraj według tradycji rodzinnej kołduny Dzisiaj schabowy ala szwajcar :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2964 Opublikowano 12 Listopada 2012 Gołąbki juz się robią .. . Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2965 Opublikowano 12 Listopada 2012 Szanowny Kolego, a może by tak przepisik Kolega zaczepił????? - mięso mielone ok 200-250g, - duża cebula, - 2 dymki ze szczypiorkiem, - średnia papryka czerwona - pół małego ogórka - 1 ząbek czosnku Wszystko posiekane drobno, dodane do mięsa doprawione solą pieprzem, oregano i słodką papryka, odstawione do lodówki na 2-3 godz. Ciasto francuskie nacinamy w paski na środek wykładamy mięso, zawijamy paski smarujemy jajkiem i do piekarnika na 30-35min w temp 180C aż ciasto nabierze złotego koloru. http://monki.us/~tier/wd/mieso_w_ciescie_fr/i_IMG_1874.JPG http://monki.us/~tier/wd/mieso_w_ciescie_fr/i_IMG_1878.JPG Sos do sałatki ala vinegret: - łyżeczka musztardy francuskiej i octu winnego - ząbek czosnku - sól, pieprz, oregano lub bazylia - ocet winny - łyżka oliwy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2966 Opublikowano 12 Listopada 2012 Wczoraj według tradycji rodzinnej kołduny Obrazek Obrazek Dzisiaj schabowy ala szwajcar :grin:Zastanawia mnie czy to są faktycznie kołduny, bo z tego co wiem, kołduny bardziej pyzy przypominają, niż pierogi. No ale co by to nie było, prosiłbym o przepis :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2967 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ciasto francuskie nacinamy w paski na środek wykładamy mięsoApetycznie wygląda :thumbsup: Tier ja ciasto nacinam z każdej strony do 1/3 szerokości,lepiej się to wszystko wtedy trzyma. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2968 Opublikowano 12 Listopada 2012 Tak arkadiuszcz, to są kołduny, w środku jest surowa baranina i łój.Co prawda coraz częściej używa się wołowiny (polędwica, ligawa), dla mnie troszkę za duże.Przepis znajdziesz w temacie kuchnia. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2969 Opublikowano 12 Listopada 2012 No ale co by to nie było, prosiłbym o przepisInaczej jak pierogi, nadziewa się kołduny surowym farszem mięsnym. Tu wstawiłem jak się u nas robi https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=116210#116210 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2970 Opublikowano 12 Listopada 2012 Jak to się zakręca te kołdunki, że tak ładnie wyglądają? Mam na myśli tę falbankę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2971 Opublikowano 12 Listopada 2012 Jak to się zakręca te kołdunki, że tak ładnie wyglądają? Mam na myśli tę falbankę.Ja zekręcam tak :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2972 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja zekręcam takDzięki, fajny , poglądowy filmik Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2973 Opublikowano 12 Listopada 2012 Kurcze... gratulacje... naprawde śliczne..mi chyba nigdy tak nie wyjdzie. Dziś u mnie łosoś slow cooked, moje ulubione danie z tej ryby-jeszcze w piekarniku Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2974 Opublikowano 12 Listopada 2012 LUUUDZISKA BŁAGAM SPRÓBUJCIE TEGO: SCHAB PO CYGAŃSKU... Do naczynia żaroodpornego, dałem pokrojoną w plasterki włoszczyznę zamrożoną z naszego warzywnika...marchewka w grubsze krążki, plasterki pietruszki cieniutkie, por w piórka, cebulka i czosnek minimalna ilość do smaku...na to plastry pieczarek i dwie łyżeczki domowego smalczyku, żeby nie lać oleju, a musi w czymś potem bulgotać. To wszystko opruszyć papryką ostrą, sowicie czubricą i posmarować sosem cygańskim...przepis na necie.(pomidory, papryka, cebulka itd) dwa grube plastry schabu (nasz był z naszego warchlaka) rozbić cieniutko, ułożyć jako warstwę na warzywkach w naczyniu, opruszyć pieprzem i solą delikatnie. Skropić odrobinką maggi dla smaku lubczyku, lub położyć swieży...na to UWAGA CYRK posmarować szczelną warstwę majonezu!! Na to pierzynka z tartego sera. Do piekarnika na 180 stopni na godzinę pod przykryciem, potem jeszcze 20 min. odkryte, żeby serek się zapiekł a sosik z tłuszczów odparowywując wszedł w mięsko. Wyjmujemy z piekarrrrnika odlewamy nadmiar tłuszczu (ja nie odlewałem) i zostawiamy na 5 min, żeby odpoczęło i żeby łatwiej kroić. Porcja dla dwóch osób, do tego ziemniaczki pieczone, albo nawet bułeczka...majonez połączony z w/w konfiguracja jest znakomitym rozwiązaniem, stanowi wybitne połączenie...jest po prostu zjawiskowo zajeb*ste Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #2975 Opublikowano 12 Listopada 2012 LUUUDZISKA BŁAGAM SPRÓBUJCIE TEGO: SCHAB PO CYGAŃSKU Grrrrrrr... :tongue: dlaczego tak nie odrazu,..?? Dawaj fotki ale szybko Bracie .. :smile: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/119/#findComment-249219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.