sverige2 Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Lutego 2022 Ja średnicy kolanka zmniejszał przecież nie będę Grzegorzu. Z gabarytami wszystko pozostanie po staremu, spójrz na mój szkic. Wytnę tylko ścianki i to co niepotrzebne, więc w związku z tym, po wywaleniu takiej "kupy" materiału, zachowując kąty, to tyle co pamiętam z mechaniki, opory będą o połowę mniejsze, po usunięciu tego zbędnego dziadostwa dającego zbędne opory .Ps. Nadziewam "Rooslerem vel King Hoff" , jeden producent, a wiele nazw, podobnie jak z "Hendowatymi", kabanosiki po dziś dzień, ponieważ adaptacja nadziewarki była przeprowadzona w sposób prawidłowy, zgodnie ze sztuką, więc tuba jest szczelna, uszczelka nie wyskakuje, a zębatka są ciągle we wzorowej kondycji . Zresztą nie ma o co "kopii kruszyć" Grzegorzu, zrobię pokażę, i opiszę na forum, tak jak to robię zawsze ze wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Lutego 2022 nie ma o co "kopii kruszyć" Grzegorzu Widzisz Jarek , Grześ lekcji nie odrobił i zamast nówkę od razu przerobić porwał się na kabanosy . Może i dobrze - bo tak mogę z przyjacielem czasami pokręcić trochę kabanosów - przednia zabawa a i szybciej we dwóch Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) nie ma o co "kopii kruszyć" GrzegorzuWidzisz Jarek , Grześ lekcji nie odrobił i zamast nówkę od razu przerobić porwał się na kabanosy . Może i dobrze - bo tak mogę z przyjacielem czasami pokręcić trochę kabanosów - przednia zabawa a i szybciej we dwóch Nooo, i jak widać Waldku błędy też czasami na dobre wychodzą, więc nie pozostaje nic innego tylko "Tak trzymać", a do "czytania lektury" okulary zakładać, kiedy wzrok osłabnie . Edytowane 4 Lutego 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Lutego 2022 Padł temat farszu, który pozostaje w nadziewarce .Dzisiaj robione kiełby i postanowiłem zważyć. No i zastanawiam się czy jest o co walczyć ? 86 gram Cienki ten kotlet Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) Waldku, ale dokładnie tak właśnie ma być, i będzie. Chcę mieć profesjonalną tubę, wykonaną dokładnie tak jak jest wykonana twoja. Po prostu, ujście farszu ma się rozpoczynać na bocznej ścianie tuby. Ujście w denku jest ok. jedynie w nadziewarce poziomej. Takie adaptacje "Hendowate" na bazie kolana hydraulicznego 2 cale, po prostu mnie wściekają. Tuba będzie zbudowana tak jak Twoja, i nie ma odwołania od decyzji, oby tylko Bozia zdrówko dała, ale zawsze trzeba mieć nadzieję . Tylko taka opcja ma uzasadnienie umieszczania lejka w centrum denka. Hendowata ze swym hydraulicznym kolanem 2 cale, to prymitywny montaż sprzętu budżetowego, z elementów które akurat są na tzw. "podorędziu", mnie to najzwyczajniej nie odpowiada, taki dziwak perfekcjonista, często taka przypadłość bardzo utrudnia życie, ale tak już mam od zawsze (po tatusiu), i raczej już zmiany nie będzie . Edytowane 5 Lutego 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) dziwak perfekcjonista A wiesz ilu tu takich - co chwila coś wymyślają i dyskutują co będzie lepsze / wręcz trzeba powstrzymywać jak się zagalopują /- a może o to chodzi by wymieniać sie pomysłami Nic w tym złego Edytowane 5 Lutego 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) Jest zasadnicza różnica Waldku. Ja niczego tu nie wymyślam, nie byłem i nie jestem "szalonym wynalazcą" tylko normalnym facetem który to to co fabrycznie s....lone, potrafi doprowadzić do stanu takiego jak powinien być wg. prawidłowych norm konstrukcyjnych. Chińczyk zrobił g...no i nie ma go za co chwalić. Twoja Nadziewarka jest wykonana przez wysokiej klasy Polskiego Producenta który wiedział co z produkt przywozi z sobą z USA, gdzie przebywał na tzw "dorobku", aby w Polsce robić podobne rzeczy z klasą, a nie Chińskie badziewie .Właśnie wymieniać się pomysłami, i poprawiać to co planowo zostało z pełną świadomością sknocone, tylko po to aby było po tzw. "taniości" !!! Edytowane 5 Lutego 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) Chińczyk robić to co "byznesmen" z Europy zamówi. A że się kieruję znaczy byznesmen musi być jak największą przebitka (fachowo zwana marżą ) i ma być na koniec jeszcze tanio. Bo cena czyni cuda no to jest jak jestem. Spoko jak zamówisz dobry produkt, który kosztuje to Ci zrobią , no ale wtedy zysk no np 40 % a nie 400%. A tak się zamówi badziew za grosze , sprzeda z mega przebitka a jak coś się zgoni na chińską jakość a nie pazerność "byznesmena".Przy "okazji" zarobi sie współbraciach ale pieniądz nie śmierdzi.(ponoć)Co do hendowatych nie uważam że są kiepskiej jakości ,są jakie są i gitara. Edytowane 5 Lutego 2022 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 5 Lutego 2022 Co do Hendowatych nie uważam że są kiepskiej jakości ,są jakie są i gitara.Jest jak dokładnie piszesz Maćku, tak robią tzw. "Byznesmeny geszefciarze" .Jednak jeżeli można coś w tej "Gitarze" poprawić we własnym zakresie ? Gdy wie się "o co biega" ? Ma się narzędzia i tzw. "pojęcie techniczne", a prawie każdy z nas majsterkowanie ma we krwi, to nie widzę przeszkód. Jednak jeżeli się ktoś nie czuje na siłach to zdecydowanie nie ma co polecać tego typu przedsięwzięcia, to fakt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 19 Maja 2022 poprawić we własnym zakresieNo jak tam Jarku udało się pomajstrować ? Bardzo jestem ciekaw tej poprawy Tym razem zważyłem z zawartością lejka - ale to nie ma znaczenia bo przy każdej jest jakaś zawartość lejka Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 19 Maja 2022 Jeszcze nie Waldku, ponieważ wciąż jeszcze jestem w Szwecji, jednak myślę że w końcu sytuacja ze zdrówkiem będzie na tyle Ok. że nareszcie pojadę, i tuba nadziewarki będzie doprowadzona do "kultury użytkowej", na wzór i podobieństwo MESLI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 19 Maja 2022 sytuacja ze zdrówkiem będzie na tyle Ok. DUUŻO ZDROWIA - to najważniejsze Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 19 Maja 2022 Dzięki Waldku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.