Maxell Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ta konkretna wyszła mi na tyle fajna, że uznałem, iż warto się nią podzielić. I dobrze zrobiłeś. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-712381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 27 Czerwca 2021 @Arkadiusz - raczej "kiełbasa klasyfikowana po mojemu" Jeśli używasz pojęcia klasyfikacja to na tej stronie (technologicznej) jest to jednoznaczne. Nie ma Twojej mojej. Twoja, moja to na You Tube Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-712489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 27 Czerwca 2021 @Arkadiusz - dlatego tak popularne są kanały Nomartu, Ogrodnika czy Fimple. Mówią językiem zrozumiałym dla każdego, przepisy podają łopatologicznie. Konia z rzędem temu, co w sklepie kupi wieprzowinę klasy drugiej a. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-712497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 27 Czerwca 2021 To co Ty tutaj robisz? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-712498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 27 Czerwca 2021 To co Ty tutaj robisz? Odpoczywam Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-712500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 27 Czerwca 2021 No to przyjemnego odpoczynku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-712501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nudziarz Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 6 Maja 2022 Krucha, smaczna. Na grilla mogła być tłuściejsza, ale tak do przegryzienia kawałkiem z łapy idealna Mimo iż jej praktycznie nie wyrabialem, ładnie się kroi i nie rozlatuje, jest krucha i soczysta jednocześnie.Co to za kiełbaska? Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-766861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 6 Maja 2022 Wygląda bardzo smakowicie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-766872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal78 Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 6 Maja 2022 (edytowane) Według mnie też też wygląda smakowicie.Musisz jednak wiedzieć, że są tacy, którzy "mu" - czą inaczej np. #149"... Ale mu tutaj propagujemy prawidłowość wykonanie i technologii..." Edytowane 6 Maja 2022 przez Rafal78 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-766875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 7 Maja 2022 @Arkadiusz - dlatego tak popularne są kanały Nomartu, Ogrodnika czy Fimple. Mówią językiem zrozumiałym dla każdego, przepisy podają łopatologicznie. Konia z rzędem temu, co w sklepie kupi wieprzowinę klasy drugiej a.Tego nomarta to jeden taki od lat ogląda i wychwala jaki to spoko gość. Ostatnio spytałem go o choćby jedną rzecz której się tam nauczył . Nic. Problemy i rozterki jakie towarzyszyły mu podczas produkcji wędlin jednak zostały w znacznej mierze rozwiązane. Jak? Ano za moim pośrednictwem dzięki Temu Forum. Popularność pana Praktyka u Praktyka bierze się z tego że lud,tak jak wspomniany kolego nienawidzi czytać za to uwielbia oglądać filmiki . Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-766903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 7 Maja 2022 Nie wiem czy Szanowne Koleżeństwo pamięta, ale Szef już kiedyś, dawno, dawno, temu pisał, że ów pan "Praktyk", niejaki "Nomart", też jest cichym uczestnikiem naszego forum, tyle że tu musi posługiwać się innym nickiem ze względów oczywistych, więc może pan "Praktyk" sam się ujawni i wyjaśni nam niektóre wątpliwości ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-766905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 21 Maja 2022 Kiełbasa na dzisiejszego grilla. Dwie karkówki i kilogram boczku, razem prawie 6 kg. Karkówki na szarpaku, boczek na sicie 8 mm. Sól morska 16g/kg, do całości po 3 łyżeczki pieprzu, gorczycy białej, czarnej i majeranku. Czosnek dwa ząbki na kg. Całość wymieszana z dodatkiem 0,5 l wody i odstawiona do lodówki na 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki jeszcze raz wymieszałem, dodając jeszcze szklankę wody. Nie wyrabiałem za bardzo, na grilla nie ma potrzeby. Wsadzona do wygrzanej wędzarni suszyła się pół godzinki, nie czekałem, żeby wyschła całkowicie. Puściłem dym, ustawiłem na termostacie 85 stopni i pa lulu Rano się okaże, z jakim efektem Opis przygotowania kiełbasy ze zdjęcia. W tym roku jeszcze nie miałem czasu i okazji coś uwędzić, chyba trzeba się sprężyć Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-769553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 21 Maja 2022 W tym roku jeszcze nie miałem czasu i okazji coś uwędzić, Miki, prezes głodem Cię chce usunąć? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-769558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 22 Maja 2022 Miki, prezes głodem Cię chce usunąć? Odchudzam się Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/7/#findComment-769571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.