dmirek62 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Moje pierwsze próby wędzenia kwiecień 2021.Szynka,polędwica schabowa,karczek , boczek i kiełbasa. Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Spoko nie Ty pierwszy i ostatni masz problem na początku z wklejeniem zdjęć. Na dole postu masz ikonkę więcej opcji a później to już praktycznie automatycznie.Wybierz plik następnie załącz plik i jest. Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmirek62 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Golonka[Dodano: 13 kwi 2021 - 20:24]Kiełbaska, bardzo smaczna.Szynka[Dodano: 13 kwi 2021 - 20:27]Karczek I Szynkowa Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmirek62 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Sobotnie wędzenie. Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Sobotnie wędzenie Dlaczego kiełbasa jest taka pomarszczona?Wygląda na słabo nabitą lub po sporym wycieku.Czy to stało się po parzeniu? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Szynka wyglada dobrze choć nie wiem po co i sznurowanie i siatka,ale kiełbasa to porażka.Prócz tego co wymieniła E'Anna dodał bym ,że powodem może też być złe przygotowanie osłonki przed nabiciem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmirek62 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Sobotnie wędzenieDlaczego kiełbasa jest taka pomarszczona?Wygląda na słabo nabitą lub po sporym wycieku.Czy to stało się po parzeniu? Te nie były parzone , być może kilka przyczyn; zbyt luźno nabite, alko odparował i kilkudniowe suszenie w temperaturze ok 12,14-16 stopni, dziś poszły do lodówki na leżakowanie Szynka wyglada dobrze choć nie wiem po co i sznurowanie i siatka,ale kiełbasa to porażka.Prócz tego co wymieniła E'Anna dodał bym ,że powodem może też być złe przygotowanie osłonki przed nabiciem.Bo nie mogłem siatki naciągnąć ręcznie, dopiero po związaniu się udało a w siatce jest ściślej, osłonki były namoczone.[Dodano: 29 kwi 2021 - 13:06]Ta po lewej stronie była parzona w dniu wędzenia sobota,bardzo smaczna wilgotna. Ta z prawej to z tych co są po wyżej ,z sobotniego wędzenia, w smaku i w zapachu lepsza od tej parzonej Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmirek62 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Zglodu musialem spróbować, jeszcze musi powisieć Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Maja 2021 przez EAnna Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Zglodu musialem spróbowac, Skoro zaczęta, to już jej los jest przesadzony , nie będzie jej dane doschnąć . Edytowane 4 Maja 2021 przez EAnna Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmirek62 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Zglodu musialem spróbowac, Skoro zaczęta, to już jej los jest przesadzony , nie będzie jej dane doschnąć . Pozostała jeszcze jedna, muszę kontrolować przebieg procesu dojrzewania Edytowane 4 Maja 2021 przez EAnna Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Pozostała jeszcze jedna, muszę kontrolować przebieg procesu dojrzewania organoleptyczne --- 10 X dziennie Potrzebujesz, stanowczo więcej próbek Edytowane 4 Maja 2021 przez EAnna Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmirek62 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Pozostała jeszcze jedna, muszę kontrolować przebieg procesu dojrzewania organoleptyczne --- 10 X dziennie Potrzebujesz, stanowczo więcej próbek Do doświadczeń organoleptycznych zamówiłem 1/4 świniaczka, na jutro. Edytowane 4 Maja 2021 przez EAnna Cytuj Nie boję się, gdy ciemno jest Lucyfer w mroku prowadzi mnie. Dusiołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.