BazylWidzew Opublikowano Sobota o 13:03 Zgłoś Udostępnij #1626 Opublikowano Sobota o 13:03 37 minut temu, Grzewlod napisał(a): Steki kruche brakuje mi trochę smaku (tłuszczu) Smalcu dodaj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 13:53 Zgłoś Udostępnij #1627 Opublikowano Sobota o 13:53 49 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Smalcu dodaj Ketchupu lepiej, z ketchupem wszystko smakuje 😉😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Sobota o 14:22 Autor Zgłoś Udostępnij #1628 Opublikowano Sobota o 14:22 (edytowane) Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): Smalcu dodaj 38 minut temu, szrekPL napisał(a): Ketchupu lepiej, z ketchupem wszystko smakuje 😉😁 Poczekam na Wasze steki ze smalcem i ketchupem😂. Nie dodałem pieprzu po tworzeniu crustu który za krótko robiłem oraz na prośbę Agi nie zrobiłem bastowania dlatego mi smak uciekł 😜. Mówiąc o tłuszczu miałem na myśli tłuszcz śródmięśniowy (marmurek). Nic straconego steków ci u nas dostatek😋. Edytowane Sobota o 14:32 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano Sobota o 16:15 Zgłoś Udostępnij #1629 Opublikowano Sobota o 16:15 1 godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Mówiąc o tłuszczu miałem na myśli tłuszcz śródmięśniowy (marmurek). Kobe Ci się marzy TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Sobota o 16:36 Autor Zgłoś Udostępnij #1630 Opublikowano Sobota o 16:36 18 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Kobe Ci się marzy Nie koniecznie 😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano Sobota o 18:07 Zgłoś Udostępnij #1631 Opublikowano Sobota o 18:07 Na czym robisz te steki? To jest grill gazowy? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 18:45 Zgłoś Udostępnij #1632 Opublikowano Sobota o 18:45 35 minut temu, Todek napisał(a): To jest grill gazowy? Grzejnik gazowy ceramiczny turystyczny dla wędkarza karpiowego... ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Sobota o 19:26 Autor Zgłoś Udostępnij #1633 Opublikowano Sobota o 19:26 (edytowane) Godzinę temu, Todek napisał(a): Na czym robisz te steki? To jest grill gazowy? Tak grill gazowy. Na początku tworzę crust na palniku ceramicznym infrared lub (sizzle zone ta nazwa funkcjonuje w grillach Napoleon). Po utworzeniu crustu (chrupiącej skórki) i grill marks (kratki na steku) chodzi o wygląd można pominąć przekladam steka na wcześniej rozgrzany ruszt smażąc powoli w strefie temperatury pośredniej do osiągnięcia wewnątrzej temp. steka w zależności jaki chcę mieć stopień wysmażenie. My lubimy steki średnio krwiste Medium Rare. Edytowane Sobota o 19:31 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano Sobota o 19:29 Zgłoś Udostępnij #1634 Opublikowano Sobota o 19:29 Tak myślałem. Ale zapytałem dla pewności. A jakiego grilla używasz? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Sobota o 19:36 Autor Zgłoś Udostępnij #1635 Opublikowano Sobota o 19:36 4 minuty temu, Todek napisał(a): A jakiego grilla używasz? W zależności od potrzeby używam dwóch El Fuego i Yato. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano Niedziela o 08:00 Zgłoś Udostępnij #1636 Opublikowano Niedziela o 08:00 A co robisz z okrawkami? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Niedziela o 11:02 Autor Zgłoś Udostępnij #1637 Opublikowano Niedziela o 11:02 (edytowane) 3 godziny temu, EAnna napisał(a): A co robisz z okrawkami? Utylizacja ponieważ do miesą przylega folia do dry agingu i nie ma możliwości jej usunąć przed skrawaniem. Edytowane Niedziela o 11:05 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano Niedziela o 12:38 Zgłoś Udostępnij #1638 Opublikowano Niedziela o 12:38 Grzesiu (tak z ciekawości) folia do dry agingu powinna dać się bez problemu usunąć z mięska? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Niedziela o 12:51 Autor Zgłoś Udostępnij #1639 Opublikowano Niedziela o 12:51 (edytowane) 18 minut temu, mamuśka napisał(a): folia do dry agingu powinna dać się bez problemu usunąć z mięska? Nie usuniesz w żaden sposób nie ma możliwości👍. Folię należy usunąć razem z osuszką. Producent to dobrze opisał żeby użytkownik wiedział czego się spodziewać. To jest bardzo cieniutka folijka która połączyła się z mięsem. Edytowane Niedziela o 12:57 przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano Niedziela o 13:20 Zgłoś Udostępnij #1640 Opublikowano Niedziela o 13:20 Dziękuję. 😚 Dowiedziałam się czegoś nowego. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/66/#findComment-1036346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi