Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a żółtka na co zostałe zużyte

To tylko 6 żółtek + kilka jajek = jajcownica.

post-84535-0-07112800-1646203849_thumb.jpg

 

Grzesiu, to takie "wash & go" na słodki poranek

Reniu niby tak :thumbsup: , tylko bez płynu idzie się zapchać :).

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-754690
Udostępnij na innych stronach

W miseczce na dole po lewej stronie to pieczarki?

I czy dobrze widzę, że są ogórki kiszone?

A i z jakiej ryby robiłeś?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-755755
Udostępnij na innych stronach

Czy to jest tradycyjna zupka rybna Grzegorzu

 

Jarek tak do końca to nie :) dosmaczyłem do smaku który u mnie wszyscy lubimy. Na fotce w koszyczku widać przyprawy :

ziele a. listek, pieprz, gorczyca, kolendra i ostra wisienka. Do zupy dodałem jeszcze : sól do smaku, pieprz cytrynowy, papryka słodka i słodka wędzona, trochę sosu sojowego i ostrygowego oraz sok z jednej cytryny. Nać pietruszki dodana na końcu.

 


W miseczce na dole po lewej stronie to pieczarki?

 

Czosnek który dodałem do cebuli podczas końcowej fazy smażenia.

 

 

I czy dobrze widzę, że są ogórki kiszone?

 

 

Dobrze widzisz :thumbsup: kiszeniaki pocięte w słupki

 


A i z jakiej ryby robiłeś?

 

Filety z Miruny i Amura w przewadze Miruny.

 

 


[Dodano: 06 mar 2022 - 18:26]

 

jakiej ryby
No Grzegorz robi rybną w klasie Mistrzowskiej - to zapewne jest tam dużo różności  :D  , ale może zdradzi sekreciki  :D

 

 

Dodane przyprawy opisałem powyżej a na zdjęciach widać warzywa które zostały dodane do wywaru rybnego który zrobiłem wcześniej, jak się cofniemy kilka stron do tyłu to jest zamieszczona relację jak robię wywar. 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-755761
Udostępnij na innych stronach

A co Ci tak ten ser zzieleniał :)

Wstawiłeś gdzieś przepis? Co to za ser?

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-755963
Udostępnij na innych stronach

 

 

A nie jest to chałwa miętowa ? ;):tongue:

A nie wiem, dlatego pytam :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-755969
Udostępnij na innych stronach

 

 

A co Ci tak ten ser zzieleniał :) Wstawiłeś gdzieś przepis? Co to za ser?

Zielony-pesto. Serów nie robię ale bardzo je lubię, powiem szczerze, że boję się zacząć robić ponieważ jak mi się spodoba to co wtedy? Doby nie da się już wydłużyć :). Waldek kiedyś mi proponował, że na początek Korycina :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-755981
Udostępnij na innych stronach

Skąd ja to znam. Od dobrego roku nie zrobiłem żadnego bo czasu brakuje :facepalm:

Waldek ma rację, Korycin albo "oscypek" - szybko można się zatracić :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-755982
Udostępnij na innych stronach

Żeby nie wyjść z wprawy wespół zespół Muski&Grzewlod

Maluszek na kabanosy.

post-84535-0-78433600-1647172845_thumb.jpgpost-84535-0-97001500-1647172859_thumb.jpgpost-84535-0-77570700-1647172873_thumb.jpg

post-84535-0-54781900-1647172884_thumb.jpgpost-84535-0-36053400-1647172897_thumb.jpg

Zaczynamy wędzenie

post-84535-0-11139800-1647172907_thumb.jpg

Na finiszu

post-84535-0-65035100-1647182522_thumb.jpg

Koniec

post-84535-0-50616400-1647189519_thumb.jpg

post-84535-0-76485900-1647189625_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-756939
Udostępnij na innych stronach

Wespół w zespół! - zgrani i pracowici :D:thumbsup::clap:

Podziękowania dla pracowitego zespołu "Ale Babek" :D:thumbsup:

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-756966
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

skutkowało zupą rybną
I wielka niespodzianka - dostaliśmy   słuszną porcję tej zupy - posypana dodatkowo świeżą kolendrą - BAJKA  - Dzięki  :thumbsup:  :clap:

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/19/#findComment-760525
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.