Muski Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1226 Opublikowano 29 Czerwca 2024 5 godzin temu, szrekPL napisał(a): ja wybrałbym nr 2 na początek libacji idealny Niezależni degustatorzy orzekli - wyroby najwyższej półki ...i pierwsza poszła jedynka.... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1227 Opublikowano 29 Czerwca 2024 Nie będę wybredny, mi wystarczy jedynka i.... dwójka 😁 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1228 Opublikowano 29 Czerwca 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, MariuszB napisał(a): Nie będę wybredny Ja też 😉 tylko która to jedynka a która dwójka 🤔 bo się pogubiłem 😉. Mam nadzieję, że smakowało😋😉. Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1229 Opublikowano 29 Czerwca 2024 2 godziny temu, Muski napisał(a): Niezależni degustatorzy orzekli - wyroby najwyższej półki ...i pierwsza poszła jedynka.... Całomięśniowe jakoś tak szybciej znikają zauważyłem 🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1230 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Grzesiu. Pięknie wyglądające półmiski. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1231 Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) 23 godziny temu, Bagno napisał(a): Grzesiu. Pięknie wyglądające półmiski. Dziękujemy bardzo. Edytowane 1 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1232 Opublikowano 1 Lipca 2024 Widok salami i serów mnie dosłownie rozkłada Nie wiadomo, po co siegnąć w pierwszej kolejności !!! Świadectwo niezwykłego kunsztu autora tych cudów Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1233 Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 1.07.2024 o 11:42, EAnna napisał(a): Świadectwo niezwykłego kunsztu autora tych cudów Dziękujemy bardzo Aniu Twoje miłe słowa motywują nas do dalszego zgłębiania wiedzy w tej nie do końca przewidywalnej technologii. Po ponad 8 miesiącach dojrzewania Culatello nr 1 doczekało się debiutu. Ubytek masy 42%, po okresie "wyrównania" wędlina zostanie zaprezentowana. Mogę powiedzieć, że po sprawdzeniu organoleptycznie występuje nieduża osuszka zewnętrzna w miejscu wiązania pętli do zawieszania, co jest naturalne i zrozumiale. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1234 Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) Jak zobaczę przekrój to wtedy będę mógł całościowo ocenić , ale jak na moje oko z zewnątrz wygląda nieźle.🙂.Jedno mi się nie podoba.To że nie jest sznurowane ręcznie tylko w siatce. Kiedyś za to też mi się dostało od Redzed. Edytowane 1 Lipca 2024 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1235 Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) 9 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Jedno mi się nie podoba.To że nie jest sznurowane ręcznie tylko w siatce. Pod kątnicą Culatello sznurowałem ręcznie, siatka poszła na kątnice żebym miał za co powiesić. Ręczne sznurowanie zewnętrzne smaku nie zmieni więc szkoda mojego czasu i sznurka. Siatka jest o tyle lepsza, że podczas utraty masy obkurcza się a sznurki wiszą jak troki od kaleson nic nie dając poza wyglądem oryginalnej estetyki. 9 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Jak zobaczę przekrój to wtedy będę mógł całościowo ocenić , Sam jestem ciekawy jak wygląda w przekroju, w każdym razie na deskach z wędlinami zamieszczonych powyżej zobaczyć można Fiocco zrobine z tej samej nogi co Culatello. Edytowane 2 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1236 Opublikowano 2 Lipca 2024 9 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Jedno mi się nie podoba.To że nie jest sznurowane ręcznie tylko w siatce Oj Arku , trzeba iść z duchem czasu , korzystać z techniki i nowych technologii. Z kolei ja bym się uśmiał jak by chciał to sznurować tylko na pokaz do foto, by za kilka miesięcy wyrzucić. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1237 Opublikowano 2 Lipca 2024 W dniu 29.06.2024 o 23:54, Grzewlod napisał(a): Ja też 😉 tylko która to jedynka a która dwójka 🤔 bo się pogubiłem 😉. "Biere" oba zestawy . Nie mam odwagi wskazywać która deska ma smaczniejszą zawartość. 😋👏 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1238 Opublikowano 7 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 1.07.2024 o 22:25, arkadiusz napisał(a): Jak zobaczę przekrój to wtedy będę mógł całościowo ocenić Arku oceniaj 🤔. Ja mogę powiedzieć, że jeszcze musi ok. 2 miesięcy poleżeć w waku wtedy się wyrówna. Obecnie od strony mięsa jest wyczuwalna lekka osuszka która z czasem się rozejdzie. Smak ocenią degustatorzy 😋. Na środku deski położyłem plasterek Fiocco do porównania. Edytowane 7 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1239 Opublikowano 7 Lipca 2024 Noga po kilku miesiącach w waku wyrównała się idealnie. Smak ocenią degustatorzy 😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1240 Opublikowano 7 Lipca 2024 Wow - szykuje się impreza 🙃 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1241 Opublikowano 7 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 2.07.2024 o 08:20, @halusia@ napisał(a): Nie mam odwagi wskazywać która deska ma smaczniejszą zawartość. 😋👏 Ja też nie umiem wskazać, poprostu inne smaki 😋. 31 minut temu, Muski napisał(a): Wow - szykuje się impreza 🙃 Będzie smacznie 😋🍸. Edytowane 7 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1242 Opublikowano 7 Lipca 2024 Pięknie te deski wyglądają TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1243 Opublikowano 7 Lipca 2024 (edytowane) 13 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Pięknie te deski wyglądają Dziękuję kiedyś jak miałem wolną chwilę to je wystrugałem😉👍. Edytowane 7 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1244 Opublikowano 7 Lipca 2024 👌 Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1245 Opublikowano 7 Lipca 2024 Co tu można napisać nowego ... Bardzo ładne... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1246 Opublikowano 7 Lipca 2024 52 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): Pięknie te deski wyglądają Dziękuję kiedyś jak miałem wolną chwilę to je wystrugałem TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1247 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 7.07.2024 o 12:42, szrekPL napisał(a): Bardzo ładne... Dziękuję👍. Na stół trafiło Culatello nr 2, trochę przeleciało utrata masy 46%. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1248 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) Praca zespołowa kilka smakołyków 😋. Po długim okresie dojrzewania nadszedł czas na przerwę techniczną przed następnym założonym projektem, który rozpoczniemy w misiącu wrześniu. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1249 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) Majeranek trzeba bylo zebrać żeby nie zakwitł. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1250 Opublikowano 13 Lipca 2024 Najwyższa pora.... ja dzisiaj już drugi raz ścinałem. Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi