Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, szrekPL napisał(a):

ja wybrałbym nr 2 na początek libacji idealny:thumbsup::D

Niezależni degustatorzy orzekli - wyroby najwyższej półki  ...i pierwsza poszła jedynka....

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934206
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, MariuszB napisał(a):

Nie będę wybredny

Ja też 😉 tylko która to jedynka a która dwójka 🤔 bo się pogubiłem 😉.

20240629_192351.thumb.jpg.0a84009ad904843d7f17f81746ca8d15.jpg20240629_192508.thumb.jpg.bde1c506da76f36630aaa31d11a66401.jpgMam nadzieję,  że smakowało😋😉.

20240629_223732.thumb.jpg.ff714a08c7380f46e75df1c2d25df3d1.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934228
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Muski napisał(a):

Niezależni degustatorzy orzekli - wyroby najwyższej półki  ...i pierwsza poszła jedynka....

Całomięśniowe jakoś tak szybciej znikają zauważyłem 🙂.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934229
Udostępnij na innych stronach

23 godziny temu, Bagno napisał(a):

Grzesiu. Pięknie wyglądające półmiski.

Dziękujemy bardzo.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934457
Udostępnij na innych stronach

Widok salami i serów mnie dosłownie rozkłada :tongue:

Nie wiadomo, po co siegnąć w pierwszej kolejności !!!

Świadectwo niezwykłego kunsztu autora tych cudów :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934521
Udostępnij na innych stronach

W dniu 1.07.2024 o 11:42, EAnna napisał(a):

Świadectwo niezwykłego kunsztu autora tych cudów :clap:

Dziękujemy bardzo Aniu Twoje miłe słowa motywują nas do dalszego zgłębiania wiedzy w tej nie do końca przewidywalnej technologii.

Po ponad 8 miesiącach dojrzewania Culatello nr 1 doczekało się debiutu. Ubytek masy 42%, po okresie "wyrównania" wędlina zostanie zaprezentowana. Mogę powiedzieć, że po sprawdzeniu organoleptycznie występuje nieduża osuszka zewnętrzna w miejscu wiązania pętli do zawieszania, co jest naturalne i zrozumiale.

20240701_201721.thumb.jpg.a33f3882baf08066adc4f2cee8e37005.jpg20240701_203721.thumb.jpg.eaf3a8042a0b81b17b564ac992876784.jpg20240701_204534.thumb.jpg.51aeb88f2913f72f0317c1303c235013.jpg

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934659
Udostępnij na innych stronach

Jak zobaczę przekrój to wtedy będę mógł całościowo ocenić , ale jak na moje oko z zewnątrz wygląda nieźle.🙂.Jedno mi się nie podoba.To że nie jest sznurowane ręcznie tylko w siatce. Kiedyś za to też mi się dostało od Redzed.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934668
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, arkadiusz napisał(a):

Jedno mi się nie podoba.To że nie jest sznurowane ręcznie tylko w siatce.

Pod kątnicą Culatello sznurowałem ręcznie, siatka poszła na kątnice żebym miał za co powiesić. Ręczne sznurowanie zewnętrzne smaku nie zmieni więc szkoda mojego czasu i sznurka. Siatka jest o tyle lepsza, że podczas utraty masy obkurcza się a sznurki wiszą jak troki od kaleson nic nie dając poza wyglądem oryginalnej estetyki.

9 godzin temu, arkadiusz napisał(a):

Jak zobaczę przekrój to wtedy będę mógł całościowo ocenić ,

Sam jestem ciekawy jak wygląda w przekroju, w każdym razie na deskach z wędlinami zamieszczonych powyżej zobaczyć można Fiocco zrobine z tej samej nogi co Culatello.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934678
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, arkadiusz napisał(a):

Jedno mi się nie podoba.To że nie jest sznurowane ręcznie tylko w siatce

Oj Arku , trzeba iść z duchem czasu , korzystać z techniki i nowych technologii. Z kolei ja bym się uśmiał jak by chciał to sznurować tylko na pokaz do foto, by za kilka miesięcy wyrzucić.

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934733
Udostępnij na innych stronach

W dniu 29.06.2024 o 23:54, Grzewlod napisał(a):

Ja też 😉 tylko która to jedynka a która dwójka 🤔 bo się pogubiłem 😉.

"Biere" oba zestawy . Nie mam odwagi wskazywać która deska ma smaczniejszą zawartość. 😋👏

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-934739
Udostępnij na innych stronach

W dniu 1.07.2024 o 22:25, arkadiusz napisał(a):

Jak zobaczę przekrój to wtedy będę mógł całościowo ocenić

Arku oceniaj 🤔.

Ja mogę powiedzieć,  że jeszcze musi ok. 2 miesięcy poleżeć w waku wtedy się wyrówna. Obecnie od strony mięsa jest wyczuwalna lekka osuszka która z czasem się rozejdzie. Smak ocenią degustatorzy 😋. Na środku deski położyłem plasterek Fiocco do porównania.20240707_100952.thumb.jpg.4a55343559d9928687020a78ec3da370.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936286
Udostępnij na innych stronach

W dniu 2.07.2024 o 08:20, @halusia@ napisał(a):

Nie mam odwagi wskazywać która deska ma smaczniejszą zawartość. 😋👏

Ja też nie umiem wskazać, poprostu inne smaki 😋.20240707_111248.thumb.jpg.c3feafa447a707299e46eeb303c9a0d7.jpg20240707_111140.thumb.jpg.6df8b5d22ad6da28cd026202b75874cd.jpg

31 minut temu, Muski napisał(a):

Wow - szykuje się impreza 🙃

 

Będzie smacznie 😋🍸.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936295
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Pięknie te deski wyglądają:thumbsup:

Dziękuję kiedyś jak miałem wolną chwilę to je wystrugałem😉👍.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936301
Udostępnij na innych stronach

👌

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936303
Udostępnij na innych stronach

52 minuty temu, Grzewlod napisał(a):
Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a):

Pięknie te deski wyglądają:thumbsup:

Dziękuję kiedyś jak miałem wolną chwilę to je wystrugałem

:D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936326
Udostępnij na innych stronach

W dniu 7.07.2024 o 12:42, szrekPL napisał(a):

Bardzo ładne... :clap:

Dziękuję👍.

Na stół trafiło Culatello nr 2, trochę przeleciało utrata masy 46%. 20240713_132408.thumb.jpg.256c1f053dce3d5c023a4e110dfdfb6c.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937758
Udostępnij na innych stronach

Praca zespołowa kilka smakołyków 😋. Po długim okresie dojrzewania nadszedł czas na przerwę techniczną przed następnym założonym projektem, który rozpoczniemy w misiącu wrześniu. 20240713_140656.thumb.jpg.c8bf6454784275d8d755b6cfda9d6b5b.jpg20240713_141230.thumb.jpg.49b781e54661cab4552420b1a9d8253c.jpg

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937759
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.