arkadiusz Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1226 Opublikowano 7 Lipca 2024 👌 Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1227 Opublikowano 7 Lipca 2024 Co tu można napisać nowego ... Bardzo ładne... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-936316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1228 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 7.07.2024 o 12:42, szrekPL napisał(a): Bardzo ładne... Dziękuję👍. Na stół trafiło Culatello nr 2, trochę przeleciało utrata masy 46%. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1229 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) Praca zespołowa kilka smakołyków 😋. Po długim okresie dojrzewania nadszedł czas na przerwę techniczną przed następnym założonym projektem, który rozpoczniemy w misiącu wrześniu. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1230 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) Majeranek trzeba bylo zebrać żeby nie zakwitł. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #1231 Opublikowano 13 Lipca 2024 Najwyższa pora.... ja dzisiaj już drugi raz ścinałem. Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1232 Opublikowano 14 Lipca 2024 19 godzin temu, MariuszB napisał(a): Najwyższa pora.... ja dzisiaj już drugi raz ścinałem. 👍 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1233 Opublikowano 14 Lipca 2024 Kwiatek na szybko💮. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-937976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1234 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Guanciale cienizna będzie m.in. do jajcownicy😀. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1235 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Carbonara aż się prosi 😍 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1236 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 13 minut temu, szrekPL napisał(a): Carbonara aż się prosi 😍 No tak , zapodam temat moim panią już to widzę 😁. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1237 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Takie tam smakołyki😋. 1 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1238 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 29 minut temu, Grzewlod napisał(a): Takie tam smakołyki Widzę czosnek niedźwiedzi, sól, grubomielony pieprz............ Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1239 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 45 minut temu, Muski napisał(a): Widzę czosnek niedźwiedzi, sól, grubomielony pieprz............ I papryka i czosnek i ..........😉. Muski & Grzewlod ma się dobrze👍. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1240 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Piękne słońce... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1241 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Piękne słońce... Dziękuję te już w cieniu . 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1957 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1242 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 PIEKNE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1243 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 15 godzin temu, roman1957 napisał(a): PIEKNE Dziękujemy 🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1244 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Test smaku 😋. 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1245 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 34 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Test smaku 😋. Test wizualny zdany, celujący, należy pamiętać aby podczas testu często płukać kubki smakowe Co by smaki się nie zatraciły... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1246 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 (edytowane) 29 minut temu, szrekPL napisał(a): Test wizualny zdany, celujący, To jest wzorzec krojenia. Niestety, nie możemy pomóc przyjacielowi w ułożeniu na desce , toteż profesjonalista co będzie to robił dostanie wzorzec krojenia. Wiem śmieszne może dawać wzorzec profesjonaliście, ale krojenie dojrzewek by wydobyć z nich smak nie jest oczywiste. Grubość 1 mm jest juz za dużo i dojrzewki są gumowate Edytowane 25 Sierpnia 2024 przez Muski 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1247 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 (edytowane) 43 minuty temu, Muski napisał(a): Grubość 1 mm jest juz za dużo i dojrzewki są gumowate Może wydawać się śmieszne ale przy takiej grubości plastra degustator zrazi się do wędlin dojrzewających, ponieważ będą one gumowate i ciężkie do pogryzienia. Ponadto słoność zabije naturalny bukiet smakowy który kształtuje się podczas przemian enzymatycznych itd.. Edytowane 25 Sierpnia 2024 przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1248 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 56 minut temu, szrekPL napisał(a): podczas testu często płukać kubki smakowe Tak też dziś będę czynił 😋. 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1249 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 11 minut temu, Grzewlod napisał(a): 48 minut temu, Muski napisał(a): Grubość 1 mm jest juz za dużo i dojrzewki są gumowate Może wydawać się śmieszne ale przy takiej grubości plastra degustator zrazi się do wędlin dojrzewających, ponieważ będą one gumowate i ciężkie do pogryzienia. Ponadto słoność zabije naturalny bukiet smakowy który kształtuje się podczas przemian enzymatycznych itd.. To święta racja. Źle pokrojone dojrzewki, zepsują cały wielomiesięczny, lub nawet kilkuletni proces wytwarzania. Szkoda naszej pracy i ew. rozczarowań. 2 Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1250 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Jako degustator mogę tylko przyklasnąć, nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/50/#findComment-947886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi