Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

może kiedyś uda połączyć się siły z Wami, prawda Reniu

Fajnie by było :thumbsup::clap: niedawno Waldek mówi, że skończyły się kabanosy mi 2x nie trzeba powtarzać co robimy, ile półtusz zamawiać ;)?   

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-802396
Udostępnij na innych stronach

Fajrant :)

 

Wow :thumbsup:

Wyglądają rewelacyjnie  :clap:

Smak przywołuję  w pamięci    :laugh:

[Dodano: 10 gru 2022 - 11:49]

 może  uda połączyć się siły z Wami, prawda Reniu .?

 

:)  :thumbsup:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-802412
Udostępnij na innych stronach

Wyglądają rewelacyjnie :clap: Smak przywołuję w pamięci :laugh:

 

Podziękował :), Reniu tym razem zrobiliśmy dwa różne smaki :tongue:.

 

Bardzo ładne, że ten Brwinów jest tak daleko..

 

Dzięki Wiesław, do Ciebie jest tyle samo km co do mnie :D, więc może z Waldkiem weźmiemy zabawki i podjedziemy do Ciebie jak naszykujesz jakąś "swojską" blondynkę do przerobu :thumbsup:.

 

Wykańczam zaskórniaki oraz trochę młodzieży doszło :tongue:.

post-84535-0-11933100-1670782649_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-802648
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bardzo ładne, że ten Brwinów jest tak daleko..

 

Dzięki Wiesław, do Ciebie jest tyle samo km co do mnie :D, więc może z Waldkiem weźmiemy zabawki i podjedziemy do Ciebie jak naszykujesz jakąś "swojską" blondynkę do przerobu :thumbsup:.

 

 

 

Blondynka urodziła się w sierpniu, teraz rośnie i będzie gotowa dopiero w kwietniu. Zaproszenie wyślę z wyprzedzeniem. Pozdrawiam

Edytowane przez Zofintal
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-802802
Udostępnij na innych stronach

 

 

Małe co nieco na dzisiejsze spotkanie.

 

To znamienici goście  pewnie Cię odwiedzą skoro takie smakołyki naszykowałeś :D 

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804187
Udostępnij na innych stronach

Pewnie tak szybko znika, że wszyscy się pytają "czemu tak mało?", dlatego to małe co nieco :)

 

:thumbsup:.

 

To znamienici goście

 

Takie małe przyjacielskie spotkanie :) .

 

Po okresie dojrzewania, który trwał siedem tygodni dojrzewająca kiełbasa Muskiego została odśnieżona i poddana degustacji :tongue:

Utrata masy 43%.

post-84535-0-00245700-1671566572_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804338
Udostępnij na innych stronach

aby odważyć się samemu zrobić

Zwykłą polską surową - bez problemu. Ta jest trochę bardziej pracochłonna :facepalm:  :cry:  ,ale też banalnie prosta . A smak ? to Grzegorz musi obiektywnie ocenić i za kilka dni rodzina :D

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804502
Udostępnij na innych stronach

 

 

Grzegorz musi obiektywnie ocenić i za kilka dni rodzina :D

Kiełbasa jest bardzo smaczna i delikatna (mało kwaśna). Zmierz pH i porównaj pomiary, następnym razem proponuję przedłużyć fermentację.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804536
Udostępnij na innych stronach

 

 

następnym razem proponuję przedłużyć fermentację.

"przedłużyć", czyli co zrobić ??? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804541
Udostępnij na innych stronach

 

 

(mało kwaśna)
 

 

bardzo smaczna i delikatna
Taka miała być z założenia, wytrawne wino serwowane oddzielnie ;) dopełni kompozycji ;)

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804565
Udostępnij na innych stronach

"przedłużyć", czyli co zrobić ??? [/qśli uote]

Taka miała być z założenia,

Miałem na myśli przedłużyć fermentację o jeden dzień, ale jeśli takie było założenie Waldka to znaczy, że wykonanie było pod kontrolą :thumbsup:

 

Akcja ryba prawie zakończona :)

post-84535-0-80518200-1671732234_thumb.jpg, post-84535-0-54582600-1671732260_thumb.jpg

post-84535-0-98970600-1671732293_thumb.jpgpost-84535-0-14176000-1671732319.jpg

post-84535-0-87907000-1671732340_thumb.jpgpost-84535-0-85934500-1671732373_thumb.jpg

post-84535-0-06363100-1671732403_thumb.jpg

post-84535-0-06386800-1671732429_thumb.jpgpost-84535-0-39254000-1671732447_thumb.jpg

Koniec :).

post-84535-0-98550700-1671813451_thumb.jpg

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-804677
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nowy cukierek Agi 

Mały karczek 

 

Grzesiu,

 u Was jak zwykle się dzieje  :thumbsup:  :).

Zarówno karczek jak i tort wyglądają obłędnie  :clap:.

 

Pozdrowienia dla Agnieszki  :kiss:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/26/#findComment-808952
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.