Grzewlod Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Wbił bym na cukierka Agi Karol zapraszam co prawda tort to już historia ale picze się właśnie inny cukierek. Zarówno karczek jak i tort wyglądają obłędnie . Pozdrowienia dla Agnieszki Dziękuje za miłe słowa, Aga również cieplutko pozdrawia . Karczek to prawdziwy ,,rarytas" Wiesiu to prawa . Dziś przygotowaliśmy z przyjacielem kilka kawałków mięsa, które zostaną poddane trzydniowej fermentacji zanim trafią do komory. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-810272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Dziś przygotowaliśmy z przyjacielem kilka kawałków mięsa, które zostaną poddane trzydniowej fermentacji zanim trafią do komory. Grzesiu, co kryją te tajemnicze mumie? Edytowane 22 Stycznia 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-810303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Grzesiu, co kryją te tajemnicze mumie? Reniu zaczęło się tak :Surowiec : polędwica, karczek, boczki oraz mięsień półbłoniasty z tłuszczem, którego nie ma na zdjęciach.Przygotowanie mieszanki peklującej z przyprawami.Mięśnie przygotowane do peklowania.Oczyszczenie z przypraw i mumifikacja w skarpecie .Po trzech dobach fermentacji trafią do komory, zostaną zaszczepione pleśnią i będą dojrzewać do momentu utraty masy ok 40%. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-810316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) zaszczepione pleśnią i będą dojrzewać do momentu utraty masy ok 40%. Dziękuję za informację jak zwykle bardzo rzeczowo Fajna fotorelacja To teraz czekamy na efekt końcowy. Edytowane 22 Stycznia 2023 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-810359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 22 Stycznia 2023 To teraz czekamy na efekt końcowy Kilka miesięcy Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-810360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 23 Stycznia 2023 To teraz czekamy na efekt końcowy Kilka miesięcy Trzeba być cierpliwym wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-810558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Kolacja, wędliny dla cierpliwych. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-811420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 27 Stycznia 2023 E bez przesady . Jaka tam cierpliwość. Ja tam bym szybko zjadł . Klasa wyroby Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-811425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Kolacja, Na jakieś wypasione, weekendowe przyjęcie Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-811441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 28 Stycznia 2023 (edytowane) ?Ja tam bym szybko zjadł . Klasa wyroby Może będzie taka okazja, ale deskę oszczędzisz . Na jakieś wypasione, weekendowe przyjęcie Zwykła pięcioosobowa kolacja , ponieważ są to młode wyroby zleżało mi na sprawdzeniu smaku itp., w każdym razie mam swoje przemyślenia co do następnej produkcji.Trzeba uzbierać parę złociszy i kupić taki pH -metr : https://mera-sp.pl/ph-metry/436-ph-metr-testo-205.htmlZnacznie ułatwi pracę wystarczy lekko naciąć osłonkę i można łatwo wykonać pomiar, niestety przy sondach szklanych to trochę inaczej wygląda. Edytowane 29 Stycznia 2023 przez EAnna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-811560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 4 Lutego 2023 (edytowane) Wespół w zespół działa, surowiec przygotowany. Edytowane 4 Lutego 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-813005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 4 Lutego 2023 surowiec przygotowany Po kursie przerobu dziczyzny u Andrzeja w Łazach ,wcale się nie dziwię Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-813012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 4 Lutego 2023 Takiego mięsa to pozazdrościć. Wbijam w Wasz zespół... Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-813042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 4 Lutego 2023 (edytowane) Po kursie przerobu dziczyzny u Andrzeja w Łazach To też ale..., jest taka bardzo dobra książka o rozbiorze półtuszy krok po kroku i ja właśnie tak małymi kroczkami. Cały stół kroków . Tak na poważnie dziś pierwszy raz nacięcie szynki zrobiłem książkowo a nie jak to zawsze robiłem .Wbijam w Wasz zespół...Zapraszamy zespół Sisters do współpracy , na dzień dobry oddam wam bonus, który mi przysługiwał, mięso na pasztety i te kości . Tak na poważnie to fajnie byłoby popracować wspólnie przy wyrobach. Edytowane 4 Lutego 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-813049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 4 Lutego 2023 Dużo dobrego surowca :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-813059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 11 Lutego 2023 Przyszedł czas na degustację. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 11 Lutego 2023 czas na degustację. Ła...jaki smakowita deska, jak dworski półmisek Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 11 Lutego 2023 Piękny wachlarz wędlin bravo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 11 Lutego 2023 Ależ pyszności na desce.Grzesiu,co to za ciemne kąski na wierzchu. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 11 Lutego 2023 Przyszedł czas na degustację. Cóż za smakowitości, zapewne przypadną do gustu degustatorom Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 12 Lutego 2023 (edytowane) Ła...jaki smakowita deska, jak dworski półmisek Piękny wachlarz wędlin bravoAleż pyszności na desce.Cóż za smakowitości, zapewne przypadną do gustu degustatorom Bardzo dziękuję za miłe słowa , degustatorom smakowało.Grzesiu,co to za ciemne kąski na wierzchu.Bardzo fajny smakołyk ,Ligawa wykonana na wzór Beef Jeerków. Edytowane 12 Lutego 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 12 Lutego 2023 Śliczne wyroby!Brawo! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 12 Lutego 2023 Grzesia SMAKOŁYKI - to zawsze pierwsze skrzypce na stole Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 12 Lutego 2023 (edytowane) Śliczne wyroby!Brawo!Karolu dziękuję , Twoje ostatnie wypieki też apetycznie wyglądają .Grzesia SMAKOŁYKI - to zawsze pierwsze skrzypce na stole :clap: Skrzypce z Jelonkiem tworzyły orkiestrę smaków . Poranna kawa ze słodkim dodatkiem. Edytowane 12 Lutego 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 12 Lutego 2023 Wędliny klasy premium, słodki dodatek do porannej kawusi też robi smaka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/27/#findComment-814581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi