Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda finalnie apetycznie :thumbsup:

Co tu się dzieje, tyle pyszności.

Super powitaliście wiosnę.

Pysznie wygląda to kociołkowe danie

Dziękuję za miłe słowa :).

 

I tak smakuje

Smaki się wyrównały a pikantność znacznie słabsza :).

 

Filet szczupłego zasolony jutro wieczorem zrobię z cebulą w oleju.

post-84535-0-59961200-1681660013_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-828056
Udostępnij na innych stronach

Ta Aga to Skarb :thumbsup:

Ja taką kobietę nosiłbym na rękach.

Dziękuję, robię się zazdrosny ;):).

 

Bardzo ciekawa wystawa - PGE Narodowy

post-84535-0-10524300-1682274119_thumb.jpg

post-84535-0-45986400-1682274177_thumb.jpg

post-84535-0-76103200-1682274324_thumb.jpg

 

Orchidee

post-84535-0-18112900-1682274490_thumb.jpg

post-84535-0-60642500-1682274522_thumb.jpg

post-84535-0-85952700-1682274578_thumb.jpg

post-84535-0-03861900-1682274620_thumb.jpg

post-84535-0-11395800-1682274667_thumb.jpg

post-84535-0-57223700-1682274722_thumb.jpg

 

Bonsai

post-84535-0-96222100-1682274900_thumb.jpg

post-84535-0-55949400-1682275431_thumb.jpg

post-84535-0-89457100-1682275301_thumb.jpg

post-84535-0-95591100-1682274980_thumb.jpg

post-84535-0-96938400-1682275730_thumb.jpg

post-84535-0-71318200-1682275194_thumb.jpg

 

Przyjdzie trochę poczekać aż urośnie, za to Tarta bardzo smaczna :) .

post-84535-0-09834800-1682275955_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-829458
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziękuję, robię się zazdrosny .
 

 

 No tak, ale nosic jej nie chcesz :tongue:  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-829480
Udostępnij na innych stronach

No tak, ale nosic jej nie chcesz :tongue:;):D

Annam jak to nie chcę :no: , jak zacząłem zaraz po ślubie to do tej pory noszę :).

 

Nocny urobek :).

post-84535-0-57515100-1682443297_thumb.jpg

 

Paszteciki drobiowe.

 

post-84535-0-86465500-1682444834_thumb.jpg

post-84535-0-89105500-1682444855_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-829860
Udostępnij na innych stronach

 

 

Super rosliny.Ja na festiwal roślin idę 13 Maja na targacg poznańskich

Naprawdę było co podziwiać ja zamieściłem tylko kilka fotek najstarszy drzewek ale na wystawie było pewnie ponad 50 szt. drzewek i kilkanaście razy więcej gatunków Orchidei. Karol na targach będziesz miał zapewne możliwość podziwiania wielu unikalnych gatunków roślin, baw się dobrze i wrzuć kilka fotek.

 

 

Smacznie wyglądają, Ty zamiast w nocy spać w kuchni harcujesz.

Dzięki Wiesław, nie uwierzysz ale ja tylko odpaliłem wędzidło a Aga do 3 rano łosia wędziła :yes:.

Paszteciki powstały niedawno jeszcze nie zdążyły ostygnąć jak znikły :tongue:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-829880
Udostępnij na innych stronach

 

 

jednak boczek to "twardziel".

Bo pół roku dla boczku to za mało.

Najlepiej 36 miesięcy :D 


[Dodano: 29 kwi 2023 - 07:11]

P.S. 

A jakie jest teraz pH boczku?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-830444
Udostępnij na innych stronach

A jakie jest teraz pH boczku?

 

Aniu powiem szczerze, że wczoraj bardzo późnym wieczorem działaliśmy z Waldkiem, czas nas gonił bo było bardzo późno niestety nie zrobiliśmy pomiarów końcowych. Dopiero po przeczytaniu postu sam się zastanawiam jakie jest pH, w każdym razie na początku fermentacje prowadzimy do wartości pH 5,3. Na kilka dni przed wyjęciem z komory jedna z kiełbas miała wartość pH 5,57. Jak znajdę chwilę to rozpakuję boczek i zmierzę bo sam jestem ciekawy.

post-84535-0-14073100-1682794896_thumb.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/29/#findComment-830549
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.