Grzewlod Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1376 Opublikowano 4 Grudnia 2024 W dniu 3.12.2024 o 15:36, Radek. napisał(a): Ale... Super to wygląda W dniu 3.12.2024 o 17:28, szrekPL napisał(a): Łoooo.... Ale piękny widok... Dziękujemy za miłe słowa 😀. W dniu 3.12.2024 o 15:39, BazylWidzew napisał(a): Jak stalaktyty Węgorze 😉 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1377 Opublikowano 5 Grudnia 2024 W dniu 3.12.2024 o 15:17, Grzewlod napisał(a): Przygotowanie farszy: Jak rozdrabniałeś tłuszcze? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1378 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) 8 godzin temu, EAnna napisał(a): Jak rozdrabniałeś tłuszcze? Siatka 8 mm i cześć siatka 10 mm, temp. surowca (tłuszczu) od 0 do 2C Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1379 Opublikowano 5 Grudnia 2024 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Siatka 8 mm i cześć siatka 10 mm, To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1380 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, EAnna napisał(a): To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz Dziękuje, oetre siatki i norze to podstawa. Ponadto w jednym farszu są orzeszki i tak wygląda jakby to był tłuszcz. Mój zestaw żelastwa do zadań specjalnych 😉. P.S. Zawsze jest rezerwa ,Waldek ma więcej żelastwa 🙉. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1381 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Buahahaha...dobry zestaw.... No ale cóż, w sumie mam podobny tyle że w jednym rozmiarze(maszynki) bo na zelmerku pracuję.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1382 Opublikowano 5 Grudnia 2024 5 minut temu, szrekPL napisał(a): bo na zelmerku pracuję.... U mnie Aga zelmerka teraz używa ja bardzo żadko. Dam Tobie dobrą radę jedź na zlot do Zakopca z Waldkiem 😁, satysfakcja gwarantowana poza tym, że będzie to najdroższy zlot w Twoim życiu. Jest ryzyko jest zabawa . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1383 Opublikowano 5 Grudnia 2024 7 minut temu, Grzewlod napisał(a): U mnie Aga zelmerka teraz używa ja bardzo żadko. Dam Tobie dobrą radę jedź na zlot do Zakopca z Waldkiem 😁, satysfakcja gwarantowana poza tym, że będzie to najdroższy zlot w Twoim życiu. Jest ryzyko jest zabawa . Łoj nie...góry mnie nie lubią a ja się odwdzięczam jak mogę najbardziej, zlot zaliczę na bank bo bardzo chętnie poznam SiBów od których czerpię garściami... na przyszły sezon planuję zakup kilku nowych gadżetów ale to już u siebie będę pisał o pomoc w wyborze. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1384 Opublikowano 7 Grudnia 2024 W dniu 3.12.2024 o 15:17, Grzewlod napisał(a): C.D.N Po 14 dniach Fuetello wygląda następująco: pH utrzymuje się na poziomie z przed tygodnia. 1 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1385 Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Po 14 dniach Fuetello wygląda następująco: Zimno w tej lodówce, tak oszroniało TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1386 Opublikowano 7 Grudnia 2024 No i węgorze pokryły się pleśnią, kto to teraz zje 😉 Ładna produkcja i zapewne będą bardzo smaczne 👌 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1387 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Piękny zimowy widoczek...fajnie mieć taki w domu ... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1388 Opublikowano 7 Grudnia 2024 3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): tak oszroniało Jeszcze trochę dosypie za tydzień będą całe białe 😉. 2 godziny temu, MariuszB napisał(a): kto to teraz zje 😉 Test przeprowadzi Waldek 😁. 2 godziny temu, MariuszB napisał(a): Ładna produkcja i zapewne będą bardzo smaczne 👌 Dziękujemy😀. 15 minut temu, szrekPL napisał(a): Piękny zimowy widoczek...fajnie mieć taki w domu ... Dzięki za miłe słowo, ale w domu nie polecam żona by Cię szybko wywaliła razem z komorą, przez ten specyficznie ładny😷 zapach fermentowanego mięsa 😁. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1389 Opublikowano 7 Grudnia 2024 15 minut temu, Grzewlod napisał(a): ale w domu nie polecam To gdzie tą lodówkę trzymasz ? TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1390 Opublikowano 7 Grudnia 2024 30 minut temu, Grzewlod napisał(a): w domu nie polecam żona by Cię szybko wywaliła razem z komorą, przez ten specyficznie ładny😷 zapach fermentowanego mięsa 😁. No właśnie w tym jest cały szkopuł że nie mam gdzie postawić komory, no i jak zwykle pytanie techniczne: Czy komora fabryczna/ kupiona/,,oryginał", nie własnej produkcji posiadające filtry węglowe też wydziela podobne atrakcje zapachowe??? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1391 Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): To gdzie tą lodówkę trzymasz ? W moim królestwie na dole w domu. 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Czy komora fabryczna/ kupiona/,,oryginał", nie własnej produkcji posiadające filtry węglowe też wydziela podobne atrakcje zapachowe?? Żadna fabryczna taka komora którą bym chciał kosztuje tyle co samochód🙉. Kupiłem nówkę do wina i przerobiłem pod dojrzewki, Poszukaj na forum i popatrz jak SIB-y przerabiają, jest sporo materiału. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1392 Opublikowano 7 Grudnia 2024 18 minut temu, Grzewlod napisał(a): Żadna fabryczna taka komora którą bym chciał kosztuje tyle co samochód🙉. Kupiłem nówkę do wina i przerobiłem pod dojrzewki, Poszukaj na forum i popatrz jak SIB-y przerabiają, jest sporo materiału. Tak wiem oglądałem, znam temat, mam elektronika któremu pokazałem o co mi chodzi i powiedział że bez problemu taką komorę mi zrobi...no ale zapach... i dlatego zapytałem o fabryczne, czy one też będą ,,pachniały"...Znalazłem coś takiego... https://www.ggmgastro.com/pl-pl-pln/dojrzewanie-na-sucho-szafa-do-dojrzewania-miesa-0-60-m-1-szklane-drzwi-czarna-frsi280s1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1393 Opublikowano 7 Grudnia 2024 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): Znalazłem coś takiego... Ciekawa oferta dodatkow o połowę przeceniona. Parę lat temu nie można było liczyć na takie dobre oferty cenowe, ponadto sprzęt był droższy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1394 Opublikowano 8 Grudnia 2024 (edytowane) Dzisiejsze wędzenie 🙂 Edytowane 8 Grudnia 2024 przez Grzewlod 6 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1395 Opublikowano 8 Grudnia 2024 11 minut temu, Grzewlod napisał(a): Dzisiejsze wędzenie Kabanosy w słonku ładnie się prezentują TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1396 Opublikowano 8 Grudnia 2024 4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a): Kabanosy w słonku ładnie się prezentują Dziękuję👍. Bazyl to halogen oświetlający wędzarnik. Dziś słońce nie przbiło się przez chmury. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1397 Opublikowano 8 Grudnia 2024 32 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Bazyl to halogen oświetlający wędzarnik. Dziś słońce nie przbiło się przez chmury. Może to poświata z aureoli Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1398 Opublikowano 9 Grudnia 2024 12 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Dzisiejsze wędzenie 🙂 Takie wędzenie lubię Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1399 Opublikowano 9 Grudnia 2024 9 godzin temu, Radek. napisał(a): Takie wędzenie lubię Ja również👍, kielbasa gotowa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1400 Opublikowano 9 Grudnia 2024 10 minut temu, Grzewlod napisał(a): kielbasa gotowa. Na jakiś czas wystarczy TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi