Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.12.2024 o 15:36, Radek. napisał(a):

Ale...  :clap: :clap: Super to wygląda :thumbsup:

 

W dniu 3.12.2024 o 17:28, szrekPL napisał(a):

Łoooo.... Ale piękny widok...:clap:

Dziękujemy za miłe słowa 😀.

 

W dniu 3.12.2024 o 15:39, BazylWidzew napisał(a):

Jak stalaktyty;)

Węgorze 😉

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973294
Udostępnij na innych stronach

W dniu 3.12.2024 o 15:17, Grzewlod napisał(a):

Przygotowanie farszy:

Jak rozdrabniałeś tłuszcze? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973403
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, EAnna napisał(a):

Jak rozdrabniałeś tłuszcze? 

Siatka 8 mm i cześć siatka 10 mm, temp. surowca (tłuszczu) od 0 do 2C

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973484
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

Siatka 8 mm i cześć siatka 10 mm,

To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973511
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, EAnna napisał(a):

To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz :thumbsup: :clap:

Dziękuje, oetre siatki i norze to podstawa. Ponadto w jednym farszu są orzeszki i tak wygląda jakby to był tłuszcz.

Mój zestaw żelastwa do zadań specjalnych 😉.

Messenger_creation_A0F93282-DF52-4DA4-9BED-AC1B9849C8BB.thumb.jpeg.a193d97ce81de2a52dda269e99f72b20.jpeg

 

P.S. Zawsze jest rezerwa ,Waldek ma więcej żelastwa 🙉.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973541
Udostępnij na innych stronach

5 minut temu, szrekPL napisał(a):

bo na zelmerku pracuję....:facepalm:

U mnie Aga zelmerka teraz używa ja bardzo żadko. Dam Tobie dobrą radę jedź na zlot do Zakopca z Waldkiem
😁, satysfakcja gwarantowana poza tym, że będzie to najdroższy zlot w Twoim życiu. Jest ryzyko jest zabawa :facepalm:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973566
Udostępnij na innych stronach

7 minut temu, Grzewlod napisał(a):

U mnie Aga zelmerka teraz używa ja bardzo żadko. Dam Tobie dobrą radę jedź na zlot do Zakopca z Waldkiem
😁, satysfakcja gwarantowana poza tym, że będzie to najdroższy zlot w Twoim życiu. Jest ryzyko jest zabawa :facepalm:.

Łoj nie...góry mnie nie lubią a ja się odwdzięczam jak mogę najbardziej, zlot zaliczę na bank bo bardzo chętnie poznam SiBów od których czerpię garściami... na przyszły sezon planuję zakup kilku nowych gadżetów ale to już u siebie będę pisał o pomoc w wyborze.;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973570
Udostępnij na innych stronach

W dniu 3.12.2024 o 15:17, Grzewlod napisał(a):

C.D.N

Po 14 dniach Fuetello wygląda następująco:

20241207_084803.thumb.jpg.dd879f3eb7ec48382d99a77f6fd7d370.jpg20241207_084817.thumb.jpg.727196a37f0ca8c6f4031a83152c5a83.jpg

pH utrzymuje się na poziomie z przed tygodnia.

  • Like 1
  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973871
Udostępnij na innych stronach

No i węgorze pokryły się pleśnią, kto to teraz zje 😉

 

 

Ładna produkcja i zapewne będą bardzo smaczne 👌

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973885
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a):

tak oszroniało:)

Jeszcze trochę dosypie za tydzień będą całe białe 😉.

2 godziny temu, MariuszB napisał(a):

kto to teraz zje 😉

Test przeprowadzi Waldek 😁.

2 godziny temu, MariuszB napisał(a):

Ładna produkcja i zapewne będą bardzo smaczne 👌

Dziękujemy😀.

15 minut temu, szrekPL napisał(a):

Piękny zimowy widoczek...fajnie mieć taki w domu ...:clap:

Dzięki za miłe słowo,  ale w domu nie polecam żona by Cię szybko wywaliła razem z komorą, przez ten specyficznie ładny😷 zapach fermentowanego mięsa 😁.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973916
Udostępnij na innych stronach

30 minut temu, Grzewlod napisał(a):

 w domu nie polecam żona by Cię szybko wywaliła razem z komorą, przez ten specyficznie ładny😷 zapach fermentowanego mięsa 😁.

No właśnie w tym jest cały szkopuł że nie mam gdzie postawić komory, no i jak zwykle pytanie techniczne:

Czy komora fabryczna/ kupiona/,,oryginał",  nie własnej produkcji posiadające filtry węglowe też wydziela podobne atrakcje zapachowe???

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973925
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a):

To gdzie tą lodówkę trzymasz ?

W moim królestwie na dole w domu. 

1 godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Czy komora fabryczna/ kupiona/,,oryginał",  nie własnej produkcji posiadające filtry węglowe też wydziela podobne atrakcje zapachowe??

Żadna fabryczna taka komora którą bym chciał kosztuje tyle co samochód🙉. Kupiłem nówkę do wina i przerobiłem pod dojrzewki, Poszukaj na forum i popatrz jak SIB-y przerabiają, jest sporo materiału.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973952
Udostępnij na innych stronach

18 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Żadna fabryczna taka komora którą bym chciał kosztuje tyle co samochód🙉. Kupiłem nówkę do wina i przerobiłem pod dojrzewki, Poszukaj na forum i popatrz jak SIB-y przerabiają, jest sporo materiału.

Tak wiem oglądałem, znam temat, mam elektronika któremu pokazałem o co mi chodzi i powiedział że bez problemu taką komorę mi zrobi...no ale zapach... i dlatego zapytałem o fabryczne, czy one też będą ,,pachniały"...Znalazłem coś takiego...

 

https://www.ggmgastro.com/pl-pl-pln/dojrzewanie-na-sucho-szafa-do-dojrzewania-miesa-0-60-m-1-szklane-drzwi-czarna-frsi280s1

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973958
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, szrekPL napisał(a):

Znalazłem coś takiego...

Ciekawa oferta dodatkow o połowę przeceniona. Parę lat temu nie można było liczyć na takie dobre oferty cenowe, ponadto sprzęt był droższy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-973960
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a):

Kabanosy w słonku ładnie się prezentują:thumbsup: 

Dziękuję👍. Bazyl to halogen oświetlający wędzarnik. Dziś słońce nie przbiło się przez chmury.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974373
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Dzisiejsze wędzenie 🙂

Takie wędzenie lubię :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/56/#findComment-974509
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.