Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Dziadek robi parówki na nowym sprzęcie - Ninja 800 BN 800EU

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem temat i zdecydowałem się na wersję Ninja BN 750EU, moc i wielkość pojemnika taka sama.

Tylko trochę mniej bajerów, ale chyba nie o nie tu chodzi..

W euro promocja i cena 499 zł.

Kurczę i nie wiem czy dobry, bo ma chyba inny nóż..

Wczoraj o mało nie spaliłem blendera ręcznego przy robieniu pasztetu więc przyda się nie tylko do parówek :)

Edytowane przez kooalla
  • Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Wersja BN 750 EU Nie posiada misy malaksera i noży do siekania. W tej misie z użyciem tych noży miksuję - kutruję masę na parówki 

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

Już dopatrzyłem i zrezygnowałem z zakupu, w zamian zamówiłem BN682EU2.

Co prawda powystawowy, ale jeśli będzie ok to go sobie zostawię.

A jak będzie kiepski to odeślę i zamówię BN800EU.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Edytowane przez kooalla

Już dopatrzyłem i zrezygnowałem z zakupu, w zamian zamówiłem BN682EU2.

:D:thumbsup::clap:  !!!

Parówki Grube

Widać rękę mistrza :thumbsup:  :clap: . Dziękuję Dziadku za dokładne rozpisanie produkcji domowej, parówki grubej, ninją. 

Serdeczne pozdrowienia.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Koserwa  - Pasztet Luksusowy

Rozdrobnienie maszynką przez siatkę 2.5 mm ,następnie miksowanie - kutrowanie blenderem Ninja 800 EU. Słoiki odpowietrzane zamykarką próżniową w puszce do tego celu przystosowaną, jednorazowo po 2 słoiki . Następnie sterylizacja i chłodzenie .post-39869-0-25994500-1637929775_thumb.jpgpost-39869-0-66111400-1637929796_thumb.jpgpost-39869-0-37628600-1637929809_thumb.jpgpost-39869-0-15137900-1637929853_thumb.jpg 

Blender w promocji  https://www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/ninja-bn800eu.bhtml?from=gta&p=799.00&utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=KP_pDPA_prospecting_CPA_EURO-LAYOUTY&utm_content=KP_pDPA_prospecting_CPA_EURO-LAYOUT_PL_All_18-65_CAROUSEL&utm_term=GT&fbclid=IwAR0s4Fx6N12GXMd_lyFKz10xsCsicO4rjc4Xw1-xrlRz6Q1FJydj1iz_OMo 

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

post-39869-0-18016900-1637932529_thumb.jpgOdpowietrzanie

Ten z lewej z metalowymi ostrzamy , ten z prawej do ciasta.

Cena atrakcyjna , jednak paru detali brakuje.

W zestawie brakblendera kielichowego, 2 butelek z pokrywką oraz noża 4 ostrzowego.

emka

"NNJA" już "poszła do ludzi"  :D . Jest jednak następna, tak jak by chciał kol. emka24, "pełen wypas", tyle że cena też taka, hmm, nieco bardziej wypasiona :D.  Ale co tam cena, jeżeli chce się mieć ten najmocniejszy model, 1500 watt z pełnym zestawem oprzyrządowania, tooo, "Kto bogatemu zabroni" :Dhttps://allegro.pl/oferta/robot-kuchenny-ninja-bl682eu2-1500-w-3-w-1-11323385691

Tą pierwszą aukcję kupiłem Ja, za te pieniądze będą części zapasowe do Mojej Ninja.

Druga aukcja, nie polecam Ja zrezygnowałem z zakupu.

Kielich używany do parówek i nie tylko, mocno poharatany przez ostrze.

Grozi popękaniem, a z zamiennikami problem i koszt spory.

Nie za tą kasę, max 450 zł warty..

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Cześć,

zaciekawiony postem kupiłem Ninja BL642EU - 1500 W, ale mikser, nie malakser.

Robiłem wczoraj pasztet słoikowy dla psa - puściłem tryb puree i byłem w lekkim szoku. Ninja zrobiła masakrę wewnątrz, inne miksery jakich próbowałem użyć nawet nie mogły tego uciągnąć.

Gładziusieńka masa :-)

Masę na pasztet/parówki robicie tylko w malakserze (czy tam tym elemencie do surówek) czy w mikserze też?

pozdrawiam,

Tomek

post-61723-0-68694200-1673078182_thumb.jpg

Mam taką NINJę z pełnym wyposażeniem, ale ze względu na wygodę używam głównie tego tego niższego i szerszego pojemnika czyli malaksera, choć wiem że w tym wysokim pojemniku do koktajli też można to samo zrobić, jednak znacznie wygodniej jest mi w tym niższym i szerszym, a 1500w mocy robi robotę, to fakt :D:thumbsup:.

• 2 miesiące temu...

Siemka  :)  Już zapomnieliście jak w 2018r. jako pierwszy polecałem wam ninje i pokazywałem efekty, Dziadek tyle lat musiało minąć.

Pozdrawiam wszystkich po latach.  :clap:

• 2 lata później...

Witam Dziadku, bardziej Witam Panie Janie.

Mam pytanie o ten zaworek co masz na worku od zgrzewarki, jak odsysasz powietrze z farszu na parówki. Jak on się nazywa, czy gdzie go kupić?

Tak to wygląda na Twoim zdjęciu:

post-39869-0-88420200-1630955896_thumb.jpg

Tak myślę czy nie znajdę takiego zaworka u chłopców z wulkanizacji?

Zawór dętkowy działa w drugą stronę.To zawór od urządzenia próżniowego ,a nie do dmuchania.Możesz założyć zawór od worka próżniowego.

Edytowane przez krzysio59

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych