Papcio Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Października 2008 W moim mieście jest niedawno otwarty sklep z wędzarką w środku. Na bieżąco wędzą i jeszcze ciepłe sprzedawają. Na drugim zdjęciu widać kominek i dym z wędzarki. Dymu nie ma tak dużo. A o to kilka fotek: Zdjęcia robiłem z za lady. Jak wytwarzany był dym to nie wiem, nie mogłem z nikim porozmawiać - za dużo klientów! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Października 2008 Papcio, typ a'Stawiany :wink: 2w1 Papcio na wszelki słuczaj Ty nie kupuj tej kiełbasy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Października 2008 Papcio a napisz jakie maja ceny tylko nie te promocyjne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Października 2008 To jest komora wędzarnicza być może wędzarniczo -parzelnicza a więc nie na warunki domowe. Cena na pewno bardzo, bardzo wysoka . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Października 2008 Życzę właścicielowi udanej inwestycji. Mam nadzieję, że nie jest z tego powodu zadłużony. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Października 2008 Witam!cena takiego cacka to około 50 tyś zł. :shock: Dla zainteresowanych to niebawem będziemy mieć dużo takich sklepów z wędzarniami w kraju !!pozdrawiam. :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Października 2008 Patrząc na tą kiełbasę to nie wygląda apetycznie pomarszczona ,sflaczała wygląda na kiełbasę wydajną .Gorzej się prezentuje jak kiełbasy z wędzarni wiejskich .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Października 2008 Witam! cena takiego cacka to około 50 tyś zł. :shock: Dla zainteresowanych to niebawem będziemy mieć dużo takich sklepów z wędzarniami w kraju !! pozdrawiam. :question:A dlaczego dużo ? Wymóg, moda, reklama, nadwyżka kasy właściciela ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Października 2008 Takie same robi Stawiany. Cena komory gastronomicznej (na zdjęciu jest taka własnie) to jak podałeś, 50 tys. zł. Opcje - wędzenie ciepłe i gorące, parzenie, pieczenie itp. Za dodatkową dopłata w wysokości ok. 20-25 tys. zł dodają agregat i przyrządowanie chłodnicze, co pozwala uskuteczniać wędzenie zimne. Oczywiście wszystko to przy pełnej automatyzacji procesów (komputer).Rozmawiałem na ten temat z Kubą Stawianym na zlocie, gdyz mają zapotrzebowania na tego typu wędzarnie do hoteli, sklepów i duzych restauracji.To następny chwyt psychologiczny robiony pod klienta. Przecież nikt nie widzi jak przygotowywany jest towar, a jedynie, jak jest wedzony i parzony. Ludzie po prostu widzą tylko to, co maja widzieć. :grin: Można sobie powindować ceny. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Października 2008 Witam.Z ciekawości zajrzałem na stronę gastrosilesii i znalazłem znajomo brzmiący tekst :shock: http://www.gastrosilesia.pl/wedzarnia-domowa/ Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Października 2008 Witam . To następny chwyt psychologiczny robiony pod klienta. Przecież nikt nie widzi jak przygotowywany jest towar, a jedynie, jak jest wedzony i parzony. Ludzie po prostu widzą tylko to, co maja widzieć. :grin: Troszkę z innej beczki ale podobnie to działa na klienta . Sam sobie złowisz pstrąga w pięknej smażalni ryb a on jest przywieziony co niedawno ze stawu hodowlanego . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Października 2008 nad morzem ten chwyt działa prawie we wszystkich kurortach,ryba prosto z wedzarni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Października 2008 Panowie pytałem o ceny wędlin tylko nie tych z promocji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Października 2008 Za chwilę dam fotki tego co leżało na ladzie. Powiększę fotkę z nazwą firmy tego ustroistwa. Nie zdążyłem zrobić zdjęcia wózka z wędlinami które wpychają do środka. Fakt, kiełbasy robią na zapleczu i tego nie widać jak i co jest w farszu. Na mnie to ta wędzarnia zrobiła wrażenie. Na ogródek to ona na pewno się nie nadaje. Fajna jest. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 6 Października 2008 Powiększę fotkę z nazwą firmy tego ustroistwafirma - Bastra. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 6 Października 2008 Kilka zdjęć. Lada za szkłem to i zdjęcia nie za dobre, a nie miałem ze sobą filtra polaryzacyjnego Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 6 Października 2008 Patrząc na ceny ta" inwestycja " zwróci sie bardzo szybko :wink: , ciekawe czy "salseson z wędzarni " też jest ? :grin: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 6 Października 2008 Toż przecież o to tu chodzi. :wink:O takich samych parametrach, tylko produkcji Stawianego http://www.stawiany.pl/ Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 6 Października 2008 Tylko czemu ta kiełbasa podeszła tłuszczem . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 6 Października 2008 No i ta nazwa - Pepperami, a nie Pepperoni. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Października 2008 podeszła tłuszczem Co przez to sformułowanie należy rozumieć? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Października 2008 Wytop tłuszczu na końcówkach batonu lub w innych miejscach batonów a przy całkiem spartaczonych kiełbasach może wystąpić pod osłonką wytop galarety . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Października 2008 Czy "wytop tłuszczu" może wynikać z zastosowania tłuszczu miękkiego (słonina), jako jednego ze składników kiełbasy ?A co może być przyczyną wytopu galarety? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 6 Października 2008 Dobre pytanie - tak w skrócie - słoninę zaliczamy do tłuszczy twardych a szczególnie tłuszcz z niej przy skórny. Wyciek tłuszczy następuje przeważnie przy kiełbasach tłustych jak również przy zbyt dużej ilości dodanej wody, dodaniu tłuszczy miękkich oraz od jakości użytego mięsa. Można dodać również za wysoką temperaturę parzenia ale w tym przypadku to jak jest złe mięso z wadami - i bardzo topliwy tłuszcz w całej sztuce to i można parzyć i w 68 st C a i tak podejdzie wodą , Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 6 Października 2008 Witam! cena takiego cacka to około 50 tyś zł. :shock: Dla zainteresowanych to niebawem będziemy mieć dużo takich sklepów z wędzarniami w kraju !! pozdrawiam. :question:Ano to jest BARDZO DOBRY pomysł dla średnich/dużych sklepów, w których jest cała masa "odpadów", skrawek z krajalnicy, mięsa które straciło cechy handlowe, ale jeszcze nie utraciło świeżości/bezpieczeństwa mikrobiologicznego. W dużych sklepach ubytki ( straty mięsa, ścinki, przeróbki ) wynoszą kilka tysięcy złotych. Sa wielkie "hale", które dochodzą nawet do 20tys zł. Dlatego wydatek 50tys to nie jest aż tak duży, tymbardziej, że prawie wszystko, co zostanie da się zagospodarować i sprzedać z zyskiem. Zdjęcia wywołują we mnie mieszane uczucia, ze wskazaniem na negatywne, ale pomysł jest OK W Poznaniu w podobny sposób włascicielka 4 sklepów typu Delikatesy Mięsne, miała takie duże odpady, że produkowała pasztety, jakies kiełbasy, aż postanowiła stworzyć przetórnię. Niby mała, ale coraz mocniej zaczyna funkcjonować, a ona staje się niemalże samowystarczalna Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1860-w%C4%99dzarnia-w-sklepie/#findComment-42530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.