@halusia@ Opublikowano Piątek o 18:31 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano Piątek o 18:31 W dniu 12.11.2025 o 22:38, EAnna napisał(a): Cielak - waga ok. 50kg Po dwóch latach od poprzedniej łani, 7. października b.r. przywiozłam do domu cielaka płci męskiej, o wadze ok. 50kg. Kawał dobrej roboty Aniu.👏 Wyroby wyglądają wyśmienicie zresztą jak zawsze. 😋 2 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19540-bielenie-rozbi%C3%B3r-i-przer%C3%B3b-jelenia/page/6/#findComment-1048120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Piątek o 18:41 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano Piątek o 18:41 O matko Aniu! Zrobiłaś to tak dobrze, że dziczyzna po prostu uciekła na drzewo. Jestem po raz kolejny pod wielkim wrażeniem tego, co stworzyłaś. Widać ogrom pracy i talentu. To jest tak dopracowane, że wszystkie inne projekty przy tym to ledwo zipią... Muszą uciekać na dzicz, by nabrać ogłady! Wspaniała robota wielkie brawa👏. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19540-bielenie-rozbi%C3%B3r-i-przer%C3%B3b-jelenia/page/6/#findComment-1048124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano Piątek o 21:10 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano Piątek o 21:10 Aniu, wyrazy uznania ! poradziłaś sobie z cielakiem z taką siłą spokoju, taką klasą i opanowaniem, że naprawdę zasługujesz na wielkie brawa. Nie chodzi o samo zadanie, lecz o to, jak pięknie i odpowiedzialnie je wykonałaś. Pokazałaś, że potrafisz zmierzyć się z trudnością z godnością i profesjonalizmem. Ania posiada niezwykle rzadką cechę: do każdego tematu podchodzi z odpowiednim przygotowaniem. Zanim cokolwiek zacznie, najpierw zatrzymuje się na chwilę — w tej swojej spokojnej, charakterystycznej ciszy — i chłonie wszystko, co ważne. Zgłębia. Rozumie. Planuje. Jakby budowała w sobie cichą, wewnętrzną mapę tego, co ma powstać.💪 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19540-bielenie-rozbi%C3%B3r-i-przer%C3%B3b-jelenia/page/6/#findComment-1048150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 3 godziny temu W dniu 14.11.2025 o 19:41, Grzewlod napisał(a): Zrobiłaś to tak dobrze, że W dniu 14.11.2025 o 22:10, SZCZEPAN napisał(a): pięknie i odpowiedzialnie No NIE Panowie !!! Jesteśmy na tematycznym forum, gdzie wpisy powinny być merytorycznie-krytyczne a tu, jakbym asystenta AI słyszała . W dodatku jakieś TWA Powiem, że spodziewałam się pewnej dozy krytyki, bo są powody, wyroby nie były do końca dopilnowane. Liczyłam na @Arkadiusza, szczególnie w temacie "bielskiej". Tłuszcz nie był dokutrowany do wymiaru recepturowego, widoczne zbyt duże oczka. Kiełbasa została przesuszona, do 67% wagi pierwotnej. Widoczny jest lekki pierścień na przekroju, (liczę jednak na wyrównanie wilgotności po leżakowaniu w próżni) Kabanosy są wyraźnie przesuszone, straciłam nad nimi kontrolę w nawale różnych spraw. Jednak w obliczu powyższych, tylu pozytywnych opinii przyznam, że mam ogromne trudności ze zmierzeniem się z nimi. Proszę mi wybaczyć i zrozumieć moje stanowisko. W dniu 14.11.2025 o 22:10, SZCZEPAN napisał(a): Planuje Z tym się zgadzam. Rozbierając sztukę już z góry znam przeznaczenie każdego kawałka i robię je na czysto i "na gotowo". Taki sposób postępowania po prostu się opłaca. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19540-bielenie-rozbi%C3%B3r-i-przer%C3%B3b-jelenia/page/6/#findComment-1048695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 2 godziny temu Aniu, jestem pełen podziwu dla Twojego sposobu zagospodarowania mięsa i poradzenia sobie z cielakiem 💪 jak na kobietę to naprawdę duży wyczyn. Jeśli chodzi o ocenę wyrobów, nie będę się wypowiadał, ponieważ nie był mi znany zamierzony cel Twoich produktów. Stopień wysuszenia to również kwestia indywidualnych preferencji. Natomiast rozdrobnienie na kutrze powinno być takie, jakie chcesz osiągnąć, ponieważ to urządzenie daje bardzo szerokie możliwości regulacji. Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19540-bielenie-rozbi%C3%B3r-i-przer%C3%B3b-jelenia/page/6/#findComment-1048709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.