kaszubka33 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Marchew po Koreańsku 1/2 kg marchwi 1 łyżka cukru 3 łyżki octu ryżowego pół łyżeczki pieprzy pół łyżeczki soli 1/4 litra oleju 1/4 łyżeczki kolendra mielona czosnek 4-5 ząbków Marchew zetrzeć na tarce , najlepiej na drobne słupki , ja nie mam takiej tarki więc na normalnej jarzynowej , dodać czosnek wyciśnięty praską , sól ,cukier , pieprz ,kolendre wymieszać , olej podgrzeć , dodać gorący do marchewki dobrze wymieszać , odstawić najmniej na 3 h , zjadamy na zimno . powinno być tak u mnie wygląda tak , bo nie mam odpowiedniej tarki Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-258010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Haniu , już zrobiona ,naprawdę godna polecenia. Pozdrawiam Ciebie przed świątecznie. :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-258068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 22 Grudnia 2012 najlepiej na drobne słupkidla cierpliwych krojenie nożem w "julienkę" :lol: A przepisik godny uwagi :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-258091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 22 Grudnia 2012 kaszubka33, Bardzo dziekuje za przepis, bardzo ciekawiebrzmi, na pewno zrobie . Pozdrawiam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-258112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 22 Grudnia 2012 ANNAM, brzmi nieźle ,a jak smakuje !!! :thumbsup: :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-258150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 22 Grudnia 2012 wujtom, to przepis Kaszubki. a jak smakuje przekonam sie kiedy zrobie . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-258153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 21 Lutego 2013 Poprzeglądałem trochę forum i nie znalazłem jakoś przepisu na moją ulubioną sałatkę jarzynową świąteczną... zawsze robimy ją w domu na Boże Narodzenie, Wielkanoc.. urodziny, imieniny czy też inne rodzinne święta.. W sklepach można dostać wiele wersji tejże sałatki, niektóre są całkiem niezłe.. chyba dlatego jest to sałatka świąteczna - kiedy wykonujemy są samodzielnie efekt powala na kolana.. zawsze jest jej za mało! A czym się dłużej odstoi, tym lepsza się staje.. smaki się przegryzają.. po około 2 tygodniach już nie czuć poszczególnych składników, tylko jedną spójną całość ale trzeba cudu aby tyle odstała w lodówce.. Składniki: -marchew -pietruszka -seler -ziemniaki -ogórki kiszone -pory -groszek z puszki -jajka -jabłko -majonez -musztarda -przyprawy; sól, pieprz (drobno mielony - pył), kwasek cytrynowy, cukier Z dawnych czasów pamiętam, że kolejnym powodem do robienia tej sałatki była choroba :P jak brało rodzinę przeziębienie babcia gotowała wielki gar rosołu.. nikt nie miał ochoty na jedzenie a wiadomo, że dobry rosół dodaje sił następnym logicznym krokiem było przerobienie warzyw z rosołu na coś pysznego aby wszyscy, jak już wyzdrowieją, mieli do pojedzenia :P A zatem.. kluczowe dla tej sałatki są jarzyny; marchew, pietruszka i seler ugotowane w rosole. Przechodzą cudownym mięsnym, delikatnym smakiem, który później oddają sałatce. Gotowanie w rosole oznacza, że do miękkości absolutnej ale na bardzo wolnym ogniu.. i tak ma być Kolejną czynnością po ostudzeniu jest pokrojenie w dosyć drobną kostkę marchewki i pietruszki.. selera w ciut grubszą. Następnie gotujemy jajka i ziemniaki w mundurkach. Studzimy i obieramy. Jajka najlepiej pokroić w kostkę za pomocą takiego metalowego kółka z 'żyłkami' stalowymi - na upartego można za pomogą tego urządzenia pokroić także miękkie jarzyny. Ziemniaki obrane ze skórki kroimy z kostkę jeszcze większą niż seler. mniej więcej.. marchew; kostka 2mm, seler 3mm, ziemniaki 5mm. Pora rozkrawamy i dokładnie myjemy, kroimy w kostkę jak najdrobniej się da. Ogórki kiszone powinny być ostre - dużo kopru, chrzanu i czosnku w nich :P kroimy w równie małą kostkę co marchew. Będzie przy tym sporo płynu.. nie może on trafić do sałatki! pokrojone ogórki odciskamy mocno w dłoniach nad zlewem. Jabłko z jednej strony nie jest dodatkiem koniecznym ale wg mnie bardzo ważnym. Powinno być kwaskowe, o twardym miąższu. Na sporą miskę sałatki wystarczy połówka, którą należy pokroić w kostkę wielkości selera. Groszek z puszki należy opłukać na sicie pod bieżącą wodą i odsączyć dokładnie. Majonez oczywiście najlepszy będzie własnoręcznie zrobiony, ale można użyć kupnego, jeżeli już polecam do tej sałatki Helmans - tylko żadnych wynalazków typu Light! Ostrość sałatki kontrolujemy dodatkiem musztardy i pieprzu.. Majonezu nie można dać za dużo, sałatka ma być zwarta acz nie sucha, dlatego też oprócz odpowiedniej ilości majonezu (ok. szklanki na dużą miskę) dodajemy dla kwasowości kwasek cytrynowy a nie sok z cytryny. Ważna wskazówka co do mieszania sałatki; najpierw łączymy z majonezem jajka, pory itp. wszystko pokrojone drobno.. wtedy też przed pierwszym mieszaniem doprawiamy (doprawianie można poprawić jeszcze na końcu, ale tak żeby za dużo już nie mieszać). W ostatnim etapie mieszania dodajemy ziemniaki i groszek - po to tylko, żeby niechcący ich nie rozgnieść. Doprawianie cukrem często jest zbędne.. zależy od tego ile damy jarzyn z rosołu, które nadają sałatce naturalnej słodyczy. Dokładnych ilości nie podaję. Zawsze robiliśmy ją na oko i zawsze wychodziła super.. ogólne zasady; mało jabłka, marchewki więcej niż pietruszki, pietruszki więcej niż selera - proporcje mniej więcej takie jakie mamy w 'worku' czy też pakiecie z włoszczyzną. Nie można przesadzić z porem - na duża misję wystarczą 2 malutkie, jeden średni lub pół dużego.. jeżeli mamy ogromnego pora warto dodać nie tylko białą część - zielona część też robi swoje 3-4 jajka na dużą misję w zupełności wystarczą.. Duża ilość składników sprawia, że wydaje się jakoby duża micha tej sałatki powstawała z niczego ot kilka jajek, marcheweczek na krzyż.. a jednak :grin: Jak wspominałem.. najlepiej dać co najmniej kilka dni naszej sałatce, aby mogła się przegryźć.. zrobić zawczasu i zapomnieć. Podajemy ją uroczyście w misce, obsmarowaną z wierzchu majonezem i z małym listkiem pietruszki pośrodku to nie może się nie udać! Jestem przekonany, że wiele osób na forum dobrze zna tą sałatkę jarzynową i uwielbia tak samo jak ja jestem bardzo ciekaw czy nasze przepisy różnią się czymś.. kiedyś mama mojego kolegi z gimnazjum zrobiła bardzo podobną, tyle że z oliwkami w niewielkiej ilości.. efekt był bardzo fajny - więc proszę piszcie jak Wy robicie tą sałatkę i czy jest jakiś twist do niej, który warto wypróbować Pozdrawiam http://img823.imageshack.us/img823/893/rosoek2013luty4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-269846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 21 Lutego 2013 Ja do takiej sałatki dodaję jeszcze cebulę (wpierw pokrojoną w drobną kostkę, posoloną i po pewnym czasie odciśniętą z soku). Jeden dzień musi się przegryzać,ale nigdy nie dotrwa czwartego, jest za dobra żeby pozwolić jej skisnąć :wink: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-269850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 21 Lutego 2013 U mnie tradycją rodzinną (mama i babcia tak robiły) jest doprawienie sałatki łyżką musztardy sarepskiej .Poza tym jeśli chodzi o proporcje ,to daję wagowo tyle samo marchewek, co ziemniaków.Reszta składników j/w. Czasami rezygnuję z dodania pora,gdyż mam w rodzinie osoby ,które nie tolerują tego warzywa. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-269902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 21 Lutego 2013 Ja daję jeszcze pokrojoną w kosteczkę szynkę lub kiełbaskę Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-269903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 21 Lutego 2013 Jeden dzień musi się przegryzać,ale nigdy nie dotrwa czwartego, jest za dobra żeby pozwolić jej skisnąć :grin: jak bonie dydy, spokojnie 2 tygodnie potrafi wytrzymać hehe :P spróbuję zrobić trochę z taką cebulką często używam takiej do dressingów.. U mnie tradycją rodzinną (mama i babcia tak robiły) jest doprawienie sałatki łyżką musztardy sarepskiej . u mnie było dokładnie tak samo.. musztarda sarepska zawsze ale lubię nowych rzeczy próbować :P sarepska najlepsza jak do tej pory.. Karolu, to już pełny posiłek wychodzi ^^ jarzynka, ziemniaczek, mięsko hehe smakowitości myślałem o zrobieniu wariantu z piersią kurczaka a'la curry - kupna sałatka od 'Jędrusia' mnie skierowała w tym kierunku.. swojska byłaby pewnie niezła :P popróbuję hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-269928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 21 Lutego 2013 U mnie z surówek od dawna króluje jedna, prosta, sprawdzona.- duża marchew, starta na drobne wiórki- duże jabłko, najlepiej winne - grube wiórki- pół pora, ciachany jak mi się chce, najlepiej drobnoDo tego majonez, niewiele, tyle tylko żeby się to wszystko w nim upaćkało. Z przypraw: pieprz, cukier, czasem odrobina soli, sok z cytryny i obowiązkowo koperek suszony. Można też robić ze śmietaną czy jogurtem greckim, sprawdzałem, mi bardziej pasuje odrobina majonezu. Lepiej smakuje następnego dnia po przechowywaniu w lodówce. Smaki przejdą, marchew zmięknie, por złagodnieje (nie parzę przed dodaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-269936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 24 Lutego 2013 Dziś sałatka na szybko kapusta pekinska ser żółty starty na tarce oliwki filety z kurczaka podsmażone w przyprawie do kebaba i sos czosnkowy polecam Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-270766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Sałatka z paluszków krabowych 3 opakowania paluszków krabowych Zielony ogórek 4 jajka ugotowane na twardo Koperek majonez sól pieprz Paluszki kroimy na kawałki około 1 cm ogórka trzemy na tarce o dużych oczkach jajka kroimy w kosteczkę koperek szatkujemy wszystko razem mieszamy dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy majonez i gotowe.Polecam Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 będę musiał przetestować natomiast robię nieco inną wersję: makaron ryżowy (250g) opakowanie paluszków krabowych ogórek majonez sok z cytryny koperek suszony... makaron zalewamy wrzątkiem (dodajemy odrobinę soli) - potem cedzimy paluszki (jeszcze lekko zamrożone )kroimy na centymetrowe odcinki i skrapiamy sokiem z 1 cytryny ogórek świeży kroimy w ćwierćplasterki (ok 0,5cm grubości) odsączony makaron tniemy nożyczkami na krótsze odcinki (ok 3-5 cm) dodajemy trzy (można więcej zależnie od upodobania) czubate łyżki majonezu łyżkę koperku, ogórek, paluszki i mieszamy PS do tej sałatki nie toleruję innych dodatków :blush: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Wybaczcie Panowie, ale ja z tych sałatek to zjadłbym jedynie, ogórek ,sok z cytryny. i koperek.Żadnych paluszków krabowych ani rybnych,nawet nam się nie śni co producenci takowych potrafią przemycić w tak wydawało by się ładnych i spójnych paluszkach. :devil: [ Dodano: Czw 25 Kwi, 2013 19:37 ]Jaja też bym zjadł (szczególnie na twardo) Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 nawet nam się nie śni co producenci takowych potrafią przemycić w tak wydawało by się ładnych i spójnych paluszkach. :devil: PePe,a ja jestem ciekaw co przemycają oprócz zmielonego mięsa z ryb chyba białych :rolleyes: Jak możesz to wyjaśnija :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Sałatka z paluszków krabowych 3 opakowania paluszków krabowych Zielony ogórek 4 jajka ugotowane na twardo Koperek majonez sól pieprz O ... a ja dzisiaj właśnie nabyłam 3 opakowania paluszków krabowych. Karolu..Ty trzesz całego świeżego ogórka ,czy pozbawiasz go środka ,czyli nasion? no ..nie pozostaje mi nic innego ,tylko też wypróbować przepis :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Małgoś, trę całego na dużych oczkach Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 PePe, popieram :P kiedyś kupiłem i próbowałem usmażyć.. zaczęły się rozwarstwiać jakoś tak dziwnie, jak naleśnik.. pomalowany, gumowaty naleśnik wyszedł.. pozwijany o dziwnym kwaśno-chemicznym posmaku :? nie wiem czemu to nazywają paluszki 'krabowe' bo koło kraba to nigdy nie leżało :lol: ale skoro Karol poleca.. Karolu powiedz jakiej marki te paluszki kupujesz może w makro mi się jakieś felerne czy nieświeże trafiły.. mama na ten przykład nawet w sklepie czasem taka sałatkę 'surimi' z tymi paluszkami kupuje, więc czemu by nie wypróbować domowego przepisu Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 PePe, na coś trzeba umrzeć :rolleyes: .... nikt nikomu nie każe.... a co producenci przemycają w innych wyrobach to musiałbyś wyjechać na bezludną wyspę :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Najprostsza sałatka, którą zacząłem robić z kolegami, wiele lat temu podczas wypraw nad mazurskie jeziora: 1 kg pomidorów 1 kg ogórków 2 cebule sól pieprz Warzywa kroimy w plasterki, dodajemy pieprz i sól wg uznania. Mieszamy i zostawiamy na około 1 godz. Pasuje praktycznie do wszystkiego PozdrawiamCoś kiedyś czytałem, że nie powinno się łączyć ogórków z pomidorem. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Coś kiedyś czytałem, że nie powinno się łączyć ogórków z pomidorem.Wódeczki z piffkiem też się nie powinno, ale jak znam życie to ..... A że główka nie tego, dnia następnego, to co tam. Najważniejsze że nam smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 PanBoczek, Robercie ja kupuję 'surimi' Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 'surimi'dzięki Karolu może w tym tkwił problem.. ja wziąłem markę tanią i zazwyczaj bardzo dobrą 'aro'.. jak się mamie zachce sałatki 'surimi' to kupię marki 'surimi' :grin: Wódeczki z piffkiem też się nie powinno, ale jak znam życie to ..... A że główka nie tego, dnia następnego, to co tam. Najważniejsze że nam smakuje.oj tak :P nie ma co się ratować drobiazgami bombardując jednocześnie organizm masą niepotrzebnych trucizn.. (mówię oczywiście tylko o sobie :blush: ) Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/5/#findComment-282452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.