Grzewlod Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Stycznia 2024 3 minuty temu, szrekPL napisał(a): to zielone to czosnek niedźwiedzi Tego czosnku możesz "łopatami dodawać" i smak w kiełbasie będzie wyprany. Czosnek niedźwiedzi podkręca bardziej wygląd niż smak. Natomiast pesto jest wyśmienite😋. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 4 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Stycznia 2024 13 minut temu, Grzewlod napisał(a): Tego czosnku możesz "łopatami dodawać" i smak w kiełbasie będzie wyprany. Czosnek niedźwiedzi podkręca bardziej wygląd niż smak. Natomiast pesto jest wyśmienite😋. Znam ,znam czasami używam do salcesonu/kiełbasy właśnie na wygląd bo dodaję zwykły na smak ale znajomi którzy konsumują są zachwyceni smakiem tego niedźwiedzia 😁😁i nie ma bata żeby któreś tam nie wyczuło jakiegoś głębszego wyrazistego cholera wie czego😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 5 Stycznia 2024 17 godzin temu, szrekPL napisał(a): To jego popisowy wyrób w różnych wariantach od kiełbasy po konserwę pieczeń itd...Nazywa się Drwal a to zielone to czosnek niedźwiedzi😁 Gościu nawet robi gotową przyprawę do tej kiełbasy, ciekawe jak to smakuje z tym czosnkiem niedźwiedzim. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Z dodatkiem tegoż czosnku robiłem kilkukrotnie, na początku euforia bo coś innego i szybki kubeł zimnej wody... W smaku średnio a nawet mało wyczuwalny, natomiast sprawdza się wizualnie. Koleś w którymś filmiku podaje skład przypraw więc może kiedyś zrobię na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Stycznia 2024 12 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Gościu nawet robi gotową przyprawę do tej kiełbasy, ciekawe jak to smakuje z tym czosnkiem niedźwiedzim. Jest nawet twarzą firmy Jelux 😋😃 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 5 Stycznia 2024 (edytowane) 11 minut temu, szrekPL napisał(a): Koleś w którymś filmiku podaje skład przypraw Tak widziałem, pieprz 2g, czosnek 3g, niedźwiedzi 3g 11 minut temu, szrekPL napisał(a): Z dodatkiem tegoż czosnku robiłem kilkukrotnie, na początku euforia bo coś innego i szybki kubeł zimnej wody... W smaku średnio a nawet mało wyczuwalny To może zamiast 3g jak podaje dać 5-6g Edytowane 5 Stycznia 2024 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Stycznia 2024 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): To może zamiast 3g jak podaje dać 5-6g Dałem 4g i efekt mizerny, to jest bardzo leciutkie tak jak majeranek więc 3g to już jest sporo A 4g robi z kiełbasy coś w stylu kamuflarzu wojskowego,, moro,, i wg mnie średnio wygląda, lepiej dołożyć zwykłego A tego tylko na wygląd..takie mam zdanie i tak też robię. 😍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Żeby nie było że odradzam, spróbuj sam, robię salcesonik w osłonce fi45 z dodatkiem tego czosnku i wygląda bardzo ładnie, u nas nazywa się to,, Salcesonik Puławski,, ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 6 Stycznia 2024 W dniu 4.01.2024 o 17:44, Grzewlod napisał(a): CASO DRYAGED MASTER 63 lodówka do sezonowania wysokiej jakości komora do dojrzewania z technologią kompresorową izolacja cieplna wilgotność wewnętrzną można ustawić w zakresie 50-85% filtr z węglem aktywnym i wentylator zapewniają czyste powietrze i równomierną temperaturę 2°-14°C. wyjmowany zbiornik na wodę z monitorowaniem zatrzymania wody kratki i haczyki ze stali nierdzewnej bardzo cichy w tym filtr do wody pojemność przestrzeni 63L szafka DryAge firmy Caso służy nie tylko do dojrzewania mięsa, ale może być również używana do suszenia wędlin na powietrzu, a nawet do dojrzewania sera. wymiary wewnętrzne: 31 x 48 x 37 cm (SxWxG) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 6 Stycznia 2024 8 minut temu, szrekPL napisał(a): wymiary wewnętrzne: 31 x 48 x 37 cm (SxWxG) Jak dla mnie to za mała komora. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Większe są już drogie i to znacznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 6 Stycznia 2024 image;s=1000x700.webp Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 6 Stycznia 2024 6 minut temu, Grzewlod napisał(a): Jak dla mnie to za mała komora. Jestem zupełnie zielony w temacie takich zabawek, produkcja raczej dla domu 5szt dorosłych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Komora od 200l w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Teraz, Grzewlod napisał(a): Komora od 200l w górę. A mógłbyś coś polecić ? czy szukać w gotowcach których ceny są kosmiczne czy np jak już wspominałem jakaś przeróbka chłodziarki do wina ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 6 Stycznia 2024 1 minutę temu, szrekPL napisał(a): wspominałem jakaś przeróbka chłodziarki do wina ? Tak będzie taniej. Wiele osób kupuje używki okazyjnie. Jedni przerabiają chłodziarki typu witryna inni chlodziarki do win itd. Każda chłodziarka jest inna i trzeba do przeróbki podejść indywidualnie. Trudno jest coś polecić ponieważ to zależy jaka chłodziarka w danym momencie okazyjnie jest do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 6 Stycznia 2024 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): Tak będzie taniej. Wiele osób kupuje używki okazyjnie. Jedni przerabiają chłodziarki typu witryna inni chlodziarki do win itd. Każda chłodziarka jest inna i trzeba do przeróbki podejść indywidualnie. Trudno jest coś polecić ponieważ to zależy jaka chłodziarka w danym momencie okazyjnie jest do kupienia. Okej to i tak duża dawka wiedzy jak dla mnie, póki co skoncentruje się na wędzonym a o dojrzewaniu zostanę w strefie marzeń ale do realizacji😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Ponoć przerabiają chłodziarki z systemem No Frost niby wtedy nie ma problemu z wykraplaniem wody na ściankach. Ja dziś jakbym miał kupić coś do przeróbki to pewnie bym zaryzykował i kupiłbym NF pomimo tego, że nie mam wiedzy jak się taki sprzęt będzie sprawdzał jako dojrzewalnia. Edytowane 6 Stycznia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Mam no frosta i jak zostawię coś na wierzchu bez przykrycia to wysusza elegancko, mało tego mam drugiego też dużego i wrzuciłem do niego ostatnio kabanosy,są na zdjęciu moich dzieł, ogólnie zostawiam w nim często kiełbasy do wyschnięcia no ale są uprzednio uwędzone i podpieczone Edytowane 6 Stycznia 2024 przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) 3 minuty temu, szrekPL napisał(a): Mam no frosta Dziś każdy ma i wie jak się zachowuje dojrzewalnia to nie "lodówka". Edytowane 6 Stycznia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 6 Stycznia 2024 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): Dziś każdy ma i wie jak się zachowuje dojrzewalnia to nie "lodówka". No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Dłuuuga droga jeszcze mnie czeka...ale dam rade , może nie dziś i nie jutro ale dam 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Teraz, szrekPL napisał(a): ale dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 7 Stycznia 2024 https://restoquality.pl/pl/p/Szafa-do-sezonowania-Klima-Meat-SYSTEM-ZERNIKE-KMS700PV/1081 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.