Grzewlod Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 7 Stycznia 2024 https://machgastro.pl/category/szafy-do-sezonowania-mies?gclid=EAIaIQobChMItKyrudzKgwMVKqaDBx3Xlgz8EAAYAiAAEgIjqfD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 7 Stycznia 2024 15 minut temu, Grzewlod napisał(a): https://restoquality.pl/pl/p/Szafa-do-sezonowania-Klima-Meat-SYSTEM-ZERNIKE-KMS700PV/1081 Piękny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 7 Stycznia 2024 (edytowane) 11 minut temu, szrekPL napisał(a): Piękny sprzęt Jak jesz mięso to ceną się odbija🤣, tak na poważnie to sprzęt dla gastronomii w hotelach itd. Kilkadziesiąt kg steków z Kobe i sprzęt spłacony😁. Edytowane 7 Stycznia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 7 Stycznia 2024 No domyślam się że to nie dla zwykłego zjadacza😁 Jakbym miał tyle kasy to bym sobie życie inaczej ułożył 😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 7 Stycznia 2024 5 godzin temu, szrekPL napisał(a): No domyślam się że to nie dla zwykłego zjadacza Tylko dla bogacza Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 9 Stycznia 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 13 Stycznia 2024 luncheon meat wg przepisu JackaW mój pierwszy, lekko podeszło galaretką w kilku miejscach ale zapach i smak bardzo dobry.😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Pierwsze paróweczki , bez wędzenia na soli wędzonej...Zobaczę co to wyjdzie, póki co po parzeniu stygną... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Wyglądają bardzo dobrze i pewnie też tak będą smakować Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 13 Stycznia 2024 (edytowane) Wyroby bardzo ładne , zamieścić fotkę przekroju parówki. Edytowane 13 Stycznia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Wystudzona na świeżo krojona...😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 13 Stycznia 2024 A w międzyczasie powstaje pasztet słoikowy smarowny...😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 13 Stycznia 2024 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): Wystudzona na świeżo krojona...😊 Jak na warunki domowe to dobrze wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 13 Stycznia 2024 2 minuty temu, szrekPL napisał(a): powstaje pasztet Wątroby nie żałowałeś🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Teraz, Grzewlod napisał(a): Wątroby nie żałowałeś🙂. boczek 2kg , wątróbka drobiowa 1kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 13 Stycznia 2024 3 minuty temu, szrekPL napisał(a): boczek 2kg , wątróbka drobiowa 1kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 13 Stycznia 2024 55 minut temu, chudziak napisał(a): Wyglądają bardzo dobrze i pewnie też tak będą smakować Dziękuję 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 13 Stycznia 2024 13 minut temu, Grzewlod napisał(a): Jak na warunki domowe to dobrze wyszły. Dzięki, kilka niedociągnięć jest ale zostały wykryte i następnym razem wyeliminuję 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 13 Stycznia 2024 (edytowane) 22 minuty temu, szrekPL napisał(a): kilka niedociągnięć jest Co masz na myśli ? Rozwarstwienia nie widać czyli temperatur pilnowałeś. Jedynie co można poprawić to lepiej zblendować masę . Poprawisz wtedy teksturę będzie bardziej gładka zgubi ziarnistość. Jak dla mnie naprawdę nie jest źle. Jeszcze taka sugestia na peklosoli uzyskasz lepszy smak i proponuję jednak uwędzić. Edytowane 13 Stycznia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 13 Stycznia 2024 36 minut temu, Grzewlod napisał(a): Co masz na myśli ? Rozwarstwienia nie widać czyli temperatur pilnowałeś. Jedynie co można poprawić to lepiej zblendować masę . Poprawisz wtedy teksturę będzie bardziej gładka zgubi ziarnistość. Wprawne oko mistrzu 😊temp. rzeczywiście była pilnowana i tu było okej, muszę zmienić malakser ze starego zelmera na Ninje bo niestety nie daje rady, no i oczywiście wędzenie...🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 13 Stycznia 2024 5 minut temu, szrekPL napisał(a): muszę zmienić malakser ze starego zelmera na Ninje Ninja to dobry sprzęt przy parówkach naprawdę robi swoją robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 20 Stycznia 2024 W dniu 7.01.2024 o 08:16, Grzewlod napisał(a): https://machgastro.pl/category/szafy-do-sezonowania-mies?gclid=EAIaIQobChMItKyrudzKgwMVKqaDBx3Xlgz8EAAYAiAAEgIjqfD_BwE https://www.ggmgastro.com/pl-pl-pln/szafa-sucha-dojrzewajaca-do-miesa-0-60-m-1-drzwi-szklane-czarna-frsi280s1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-895813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 25 Stycznia 2024 BOCIANY(przepis sprawdzony od mamy kolegi) Utrzeć ziemniaki na drobnej tarce, dodać sól i pieprz Rozgrzać olej na patelni i lekko podsmażyć cebulę. Wrzucić ziemniaki. Mieszać, smażyć aż stracą surowość. Ciasto pierogowe rozwałkować. Rozsmarować na to ciasto ziemniaki. Zwinąć jak na roladę. Kroić na 3-4 cm Lekko spłaszczyć w mące stroną z ziemniakami. Wrzucić na posoloną gotującą się wodę, do wody dodać olej. Po wypłynięciu na wierzch gotować 1-2 minut. Podawać gorące z podsmażoną cebulą lub wystudzone przypiekać na tłuszczu Można mrozić 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-896900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.