Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, szrekPL napisał(a):

Piękny sprzęt 

Jak jesz mięso to ceną się odbija🤣, tak na poważnie to sprzęt dla gastronomii w hotelach itd. Kilkadziesiąt kg steków z Kobe i sprzęt spłacony😁.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-892141
Udostępnij na innych stronach

Wyglądają bardzo dobrze i pewnie też tak będą smakować :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894054
Udostępnij na innych stronach

13 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Jak na warunki domowe to dobrze wyszły:clap:.

Dzięki, kilka niedociągnięć jest ale zostały wykryte i następnym razem wyeliminuję 😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894078
Udostępnij na innych stronach

22 minuty temu, szrekPL napisał(a):

kilka niedociągnięć jest

Co masz na myśli ? Rozwarstwienia nie widać czyli temperatur pilnowałeś. Jedynie co można poprawić to lepiej zblendować masę . Poprawisz wtedy teksturę będzie bardziej gładka zgubi ziarnistość. Jak dla mnie naprawdę nie jest źle. Jeszcze taka sugestia na peklosoli uzyskasz lepszy smak i proponuję jednak uwędzić.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894080
Udostępnij na innych stronach

36 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Co masz na myśli ? Rozwarstwienia nie widać czyli temperatur pilnowałeś. Jedynie co można poprawić to lepiej zblendować masę . Poprawisz wtedy teksturę będzie bardziej gładka zgubi ziarnistość.

Wprawne oko mistrzu 😊temp. rzeczywiście była pilnowana i tu było okej, muszę zmienić malakser ze starego zelmera na Ninje bo niestety nie daje rady, no i oczywiście wędzenie...🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894083
Udostępnij na innych stronach

5 minut temu, szrekPL napisał(a):

muszę zmienić malakser ze starego zelmera na Ninje

Ninja to dobry sprzęt przy parówkach naprawdę robi swoją robotę:thumbsup:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-894084
Udostępnij na innych stronach

BOCIANY(przepis sprawdzony od mamy kolegi) 

 

Utrzeć ziemniaki na drobnej tarce, dodać sól i pieprz 
Rozgrzać olej na patelni i lekko podsmażyć cebulę. Wrzucić ziemniaki. Mieszać, smażyć aż stracą surowość.
Ciasto pierogowe rozwałkować.
Rozsmarować na to ciasto ziemniaki. Zwinąć jak na roladę. Kroić na 3-4 cm
Lekko spłaszczyć w mące stroną z ziemniakami. Wrzucić na posoloną gotującą się wodę, do wody dodać olej. Po wypłynięciu na wierzch gotować 1-2 minut. 
Podawać gorące z podsmażoną cebulą lub wystudzone przypiekać na tłuszczu
Można mrozić 😊
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/5/#findComment-896900
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.