szrekPL Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 6 minut temu, quadro555 napisał(a): Daj znać jak wyglądają po ugotowaniu. Okej, sam jestem ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Może nie trzeba będzie ich już gotować? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 1 minutę temu, Maxell napisał(a): Może nie trzeba będzie ich już gotować? Za kilka dni będzie próba, opiszę i udokumentuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Ale to mrozić trzeba surowe strąki ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 4 minuty temu, chudziak napisał(a): Ale to mrozić trzeba surowe strąki ? Zamroziłem surowe zobaczę co będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Kompocik z winogron i sałatka warzywna..😊 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Podziel się przepisem na kompocik bo u mnie też już dobry,i na sałatkę też Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 3 godziny temu, gruby7074 napisał(a): na sałatkę Przepisików na sałatkę nigdy nie jest za dużo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 9 godzin temu, szrekPL napisał(a): Trochę fasolki na zimę, próżnia i do zamrażalki (zobaczymy co wyjdzie) Nic jej nie będzie , ja mrożę od lat. Potem taką zamrożona wrzucam do gorącej wody i po ugotowaniu jest jak swieża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 4 godziny temu, gruby7074 napisał(a): Podziel się przepisem na kompocik bo u mnie też już dobry,i na sałatkę też Kompot to prościzna, myje, obrywam, pakuje do słoika, dosypuję łyżkę cukru uzupełniam wodą i do gara wieczkiem do dołu, parzenie 15 min w temp 80°C do max 90 °C Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Sałatka: - kapusta biała - marchewka - ogórek - papryka - cebula - zielona pietruszka Zalewa: - 2 szklanki octu 10% - 2 litry wody - 1 szklanka cukru - łyżka miodu - 2 pełne łyżki soli kamiennej - 6 liści laurowych - 12 ziaren ziela ang. - 1 łyżeczka pieprzu czarnego Zalewę zagotować, wystudzić. Przygotowane warzywa wymieszać zalać wystudzoną zalewą odcedzając przyprawy, pozostawić na 12 godz. (my zostawiamy na noc). Przełożyć do słoików, uzupełnić zalewą i pasteryzować 15/20 minut w temp 80/90 °C 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Sałatka No i chyba mnie przekonałeś. A miałam tylko skupić się na burakach i kiszonej kapuście 🙈 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 (edytowane) 8 godzin temu, @halusia@ napisał(a): A miałam tylko skupić się na burakach Właśnie, nieuchronnie nadchodzi czas buraka...jakieś sugestie, sprawdzone przepisy na zimę, podpowiedzi...widziałem te z papryką(Maxell) chyba zrobimy w tym roku bo mało wymagające... Edytowane 30 Sierpnia 2024 przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Godzinę temu, szrekPL napisał(a): buraka...jakieś sugestie, sprawdzone przepisy na zimę Wrzucę przepis. Z papryką nam nie wchodzi ale to jest kwestia gustu 😊 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Dziękuje,w wolnej chwili będe działał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 (edytowane) Nagroda wypróbowana/sprawdzona, bardzo pomocny sprzęt, różnica temp względem DT-34 wynosi 2°C na+, duży czytelny wyświetlacz,szczelna pokrywa. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Na pierwszy ,,strzał" wykonałem Kiełbasa drobiowa nie wędzona wg przepisu Bogumiła Sztuczki, bardzo smaczna .😊 Edytowane 31 Sierpnia 2024 przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Na pierwszy ,,strzał" wykonałem Kiełbasa drobiowa nie wędzona A jak oceniasz poziom słoności i przypraw tej kiełbasy (o ile dałeś tak jak w przepisie) pod względem spożywania jej przez dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 2 minuty temu, Azizi napisał(a): A jak oceniasz poziom słoności i przypraw tej kiełbasy (o ile dałeś tak jak w przepisie) pod względem spożywania jej przez dzieci. Miałem pewne opory co do dodania 20g ale zaryzykowałem i wyszło super, gdyby to była osłonka poliamidowa pewnie byłoby zbyt słone natomiast w tej jest okej, jeśli miałbym doradzać to jeśli dla dzieci to zmniejsz ilość pieprzu białego, używam świeżo mielonego i jest dość mocno wyczuwalny, dla dzieci może być za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Ok. Dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-949524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 2 Września 2024 No więc po tygodniu mrożenia fasolka została wyjęta i wrzucona prosto do gotującej się wody...różnica pomiędzy taką prosto z krzaka a z zamrażalnika jest znikoma czuć delikatną różnicę ale mogła być spowodowana czasem gotowania może ciut krócej było by w punkt...niemniej jednak będziemy mrozić i zobaczymy po dłuższym czasie czy będzie jakaś zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-950219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 2 Września 2024 Czyli kolor ok i nie trzeba blanszować. Wykorzystam patent w przyszłym roku ( jeżeli dożyję). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-950229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 2 Września 2024 28 minut temu, quadro555 napisał(a): Czyli kolor ok i nie trzeba blanszować. Wykorzystam patent w przyszłym roku ( jeżeli dożyję). No na to wychodzi że nie trzeba, sami jesteśmy zaskoczeni...aaa dla większej trudności do gara trafiła mrożona i nie mrożona i ciężko było stwierdzić która to która.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-950240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 2 Września 2024 Zielono fasolka mrożona nie trzeba blanszowac żółta chyba lepsza blanszowana , tak samo jak brokol 1 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-950247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 8 Września 2024 Buraczki z papryką wg przepisu Pokemona, bardzo smaczne, następne będą bez papryki... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-952010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 8 Września 2024 W dniu 29.08.2024 o 22:18, szrekPL napisał(a): Za kilka dni będzie próba, opiszę i udokumentuję Od kilku lat mrożę próżniowo, po ugotowaniu nie do odróżnienia od nie mrożonej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/14/#findComment-952026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.