arkadiusz Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 15 Października 2024 (edytowane) Robię od lat identycznie choć niektórzy parzą rybę przed zapuszkowaniem co uważam za błąd gdyż wtedy paprykarz wychodzi nieco suchawy.Ryba i tak zaparzy się w czasie pasteryzacji lub tyndalizacji. Paprykarz szczeciński 1.Filet z mintaja 1kg -surowy mielony na sitku 5mm 2.Ryż - 200g gotowany długoziarnisty 3.Dwie puszki szprotek podwędzanych w oleju. 4.Cebula - 2 szt duże, zeszklone na oleju Przyprawy 1.Koncentrat pomidorowy - 4 puszki 30g 2. Sól - 10g 3. Chili - do smaku 4.Papryka słodka - do smaku Słoiki pasteryzowane dwa dni.Pierwszego dnia 1h a drugiego 40min. w temp. 100C Edytowane 15 Października 2024 przez arkadiusz 1 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-961077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 15 Października 2024 22 minuty temu, arkadiusz napisał(a): Robię od lat identycznie choć niektórzy parzą rybę przed zapuszkowaniem co uważam za błąd Dziękuję za przepis, to mój pierwszy paprykarz więc zupełnie nie mam doświadczenia w tym temacie ale przeczytałem cały wątek i doszedłem do wniosku że ryba puści swój smak właśnie w paprykarza co będzie bardziej korzystne niż parowanie oddzielnie i dodawanie później wody z tego parowania. ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-961085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 15 Października 2024 @arkadiusz @szrekPL Wasze przepisy zawierają koncentrat pomidorowy. Jakiej firmy stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-961089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 15 Października 2024 37 minut temu, quadro555 napisał(a): @arkadiusz @szrekPL Wasze przepisy zawierają koncentrat pomidorowy. Jakiej firmy stosujecie? U mnie dodany był z firmy Pudliszki, ale co chyba istotne najpierw była zeszklona cebula, zestawiona na chwilę z ognia i dodane papryki a po nich dopiero koncentrat i sos sojowy ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-961097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 15 Października 2024 57 minut temu, quadro555 napisał(a): @arkadiusz @szrekPL Wasze przepisy zawierają koncentrat pomidorowy. Jakiej firmy stosujecie? Ja Kani. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-961102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 21 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 21 Października 2024 Jak to po łykendzie przyszło popróbować co to tam wyszło w tych moich praskach. Goloneczka(dziękuję kolegom Radek i Grzewlod za podpowiedź odnośnie czasu parzenia golonki, różnica kolosalna ) i szynka prasowana ☺️(przepraszam za nieprofesjonalne cięcie) 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 21 Października 2024 Panie piknie to wygląda Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 21 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 21 Października 2024 Dziękuję ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 21 Października 2024 Wyroby na 5 z plusem 👌, ale to rezanie to zbezczeszczenie wyrobu 😠 ..... żartuję 😉😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 21 Października 2024 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): za nieprofesjonalne cięcie Do ogóra też tak tnę 😁 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 21 Października 2024 3 minuty temu, Muski napisał(a): Do ogóra też tak tnę 😁 Siekierą 😉🤔. Szreku ma tak samo ostre noże jak moje😯, brak czasu na ostrzenie w weekend się za nie wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 21 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 21 Października 2024 4 minuty temu, Grzewlod napisał(a): brak czasu na ostrzenie w weekend się za nie wezmę. O to to...święte słowa, łykend z nożami będzie i u mnie ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 22 Października 2024 Wyroby super się prezentują 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 22 Października 2024 Dzięki ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 23 Października 2024 W dniu 21.10.2024 o 19:28, szrekPL napisał(a): przepraszam za nieprofesjonalne cięcie) W tym też jest urok Goloneczka i szynka - LUX Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 23 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 23 Października 2024 1 minutę temu, Radek. napisał(a): W tym też jest urok Goloneczka i szynka - LUX Dzięki za dobre słowo i podpowiedź(czas parzenia), następna prawdopodobnie będzie rolada le... coś tam bo praska się już robi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 24 Października 2024 18 godzin temu, szrekPL napisał(a): następna prawdopodobnie będzie rolada le... coś tam bo praska się już robi LAZ DI JAJ SKA 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-962980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 24 Października 2024 Paprykarz Szczeciński by kolega Arkadiusz Wg nas bardziej rybny niż moja poprzednia próba i bardziej zwarta konsystencja (oczywiście smarowny jak najbardziej) , bardzo smaczny zostaje z nami, dziękuję za przepis Paprykarz szczeciński 1.Filet z mintaja 1kg -surowy mielony na sitku 5mm 2.Ryż - 200g gotowany długoziarnisty 3.Dwie puszki szprotek podwędzanych w oleju. 4.Cebula - 2 szt duże, zeszklone na oleju Przyprawy 1.Koncentrat pomidorowy - 4 puszki 30g 2. Sól - 10g 3. Chili - do smaku 4.Papryka słodka - do smaku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 24 Października 2024 8 minut temu, szrekPL napisał(a): Paprykarz szczeciński Super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 24 Października 2024 Dzięki ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 24 Października 2024 Mam pytanie do kolegów i koleżanek wykonujących paprykarze, jako że jeżdżę na ryby i czasami uda mi się coś wyciągnąć z wody a nie zabieram to: Czy można wykonać czy ktoś z Was próbował zrobić taki prawie Szczeciński z ryb słodkowodnych i czy coś z tego wyszło ? (tak wiem że przepis jasno ,,morskie"). Chodzi mi o ryby typu ,,Wiślane" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 24 Października 2024 6 minut temu, szrekPL napisał(a): Chodzi mi o ryby typu ,,Wiślane" Będzie paprykarz Wiślany nie Szczeciński Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 24 Października 2024 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): Chodzi mi o ryby typu ,,Wiślane" Ze słodkowodnych : szczupak, sandacz, okoń - z tych robiłem 😁 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 24 Października 2024 10 minut temu, szrekPL napisał(a): czasami uda mi się coś wyciągnąć z wody 10 minut temu, szrekPL napisał(a): Chodzi mi o ryby typu ,,Wiślane" Nie wiem jak teraz, ale jak byłem w 1980 na rejsie po Wiśle to ryby raczej się nie nadawały do jedzenia Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 24 Października 2024 3 minuty temu, Muski napisał(a): Ze słodkowodnych : szczupak, sandacz, okoń - z tych robiłem 😁 Dziękuję za szybką odpowiedź ale ale... czy np leszcz też by się sprawdził...szczupak, tak jest to myśl na pozbycie się tych luźnych ości Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/20/#findComment-963023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.