Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.01.2024 o 17:44, Grzewlod napisał(a):

 

CASO DRYAGED MASTER 63 lodówka do sezonowania

  • wysokiej jakości komora do dojrzewania z technologią kompresorową
  • izolacja cieplna
  • wilgotność wewnętrzną można ustawić w zakresie 50-85%
  • filtr z węglem aktywnym i wentylator zapewniają czyste powietrze i równomierną temperaturę 2°-14°C.
  • wyjmowany zbiornik na wodę z monitorowaniem zatrzymania wody
  • kratki i haczyki ze stali nierdzewnej
  • bardzo cichy
  • w tym filtr do wody
  • pojemność przestrzeni 63L
  • szafka DryAge firmy Caso służy nie tylko do dojrzewania mięsa, ale może być również używana do suszenia wędlin na powietrzu, a nawet do dojrzewania sera.
  • wymiary wewnętrzne: 31 x 48 x 37 cm (SxWxG)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892044
Udostępnij na innych stronach

Teraz, Grzewlod napisał(a):

Komora od 200l w górę. 

A mógłbyś coś polecić ? czy szukać w gotowcach których ceny są kosmiczne czy np jak już wspominałem jakaś przeróbka chłodziarki do wina ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892059
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, szrekPL napisał(a):

wspominałem jakaś przeróbka chłodziarki do wina ?

Tak będzie taniej. Wiele osób kupuje używki okazyjnie.  Jedni przerabiają chłodziarki typu witryna inni chlodziarki do win itd. Każda chłodziarka jest inna i trzeba do przeróbki podejść indywidualnie. Trudno jest coś polecić ponieważ to zależy jaka chłodziarka w danym momencie okazyjnie jest do kupienia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892063
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Grzewlod napisał(a):

Tak będzie taniej. Wiele osób kupuje używki okazyjnie.  Jedni przerabiają chłodziarki typu witryna inni chlodziarki do win itd. Każda chłodziarka jest inna i trzeba do przeróbki podejść indywidualnie. Trudno jest coś polecić ponieważ to zależy jaka chłodziarka w danym momencie okazyjnie jest do kupienia.

Okej to i tak duża dawka wiedzy jak dla mnie, póki co skoncentruje się na wędzonym a o dojrzewaniu zostanę w strefie marzeń ale do realizacji😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892064
Udostępnij na innych stronach

Ponoć przerabiają chłodziarki z systemem No Frost niby wtedy nie ma problemu z wykraplaniem wody na ściankach. Ja dziś jakbym miał kupić coś do przeróbki to pewnie bym zaryzykował i kupiłbym NF pomimo tego, że nie mam wiedzy jak się taki sprzęt będzie sprawdzał  jako dojrzewalnia.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892065
Udostępnij na innych stronach

Mam no frosta i jak zostawię coś na wierzchu bez przykrycia to wysusza elegancko, mało tego mam drugiego też dużego i wrzuciłem do niego ostatnio kabanosy,są na zdjęciu moich dzieł, ogólnie zostawiam w nim często kiełbasy do wyschnięcia no ale są uprzednio uwędzone i podpieczone

Edytowane przez szrekPL
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892067
Udostępnij na innych stronach

3 minuty temu, szrekPL napisał(a):

Mam no frosta

Dziś każdy ma i wie jak się zachowuje  dojrzewalnia to nie "lodówka".

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892068
Udostępnij na innych stronach

11 minut temu, szrekPL napisał(a):

Piękny sprzęt 

Jak jesz mięso to ceną się odbija🤣, tak na poważnie to sprzęt dla gastronomii w hotelach itd. Kilkadziesiąt kg steków z Kobe i sprzęt spłacony😁.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892141
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.