Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, szrekPL napisał(a):

W zupełności wystarczy jak widać na załączonym obrazku, zmień mąkę na Caputo na alledrogo są w 5kg pakach w dobrej cenie i powodzenia w dalszym rozwoju...:thumbsup:

Zakupię bo byłem z niej zadowolony. A teraz lepsze doświadczenie i umiejętności. 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-dawida/page/4/#findComment-1042075
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

18 minut temu, Dawidk1 napisał(a):

Hydracja 55  Mąka 150g, woda 82g, sól 4g, drożdże 0.31g tłuszcz 4g. 

W jaki sposób przy tak małej hydracji i ilości drożdzy otrzymałeś efekt ciasta jak ciabatta która wymaga hydracji powyżej 80% w zwyż?Opisałeś proces ale czy czasami nie ma błędu w ilościach?

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-dawida/page/4/#findComment-1042078
Udostępnij na innych stronach

  • EAnna zmienił(a) tytuł na Wyroby Dawida

Bardzo dziękuję za zmianę postu. 

2 godziny temu, Woytas napisał(a):

Bardzo ładne wędzonki, a pizzę to ja zawsze chętnie, a twoja wygląda bardzo smacznie.

Jeszcze w pizzy dużo mi brakuje. Ale na ten moment zadowolony z efektów. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-dawida/page/4/#findComment-1042327
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Dawidk1 napisał(a):

Jeszcze w pizzy dużo mi brakuje. Ale na ten moment zadowolony z efektów. 

Najważniejsze, że poznałeś teorię ktorą zacząłeś przekładać na praktykę.

Teraz zacznij wyciągać wnioski co można poprawić i jak żeby produkt był dla Ciebie wyjątkowy. Pamiętaj, że dobrą praktyką "lepszego" jest poczęstowanie różnych osób produktem celem otrzymania opini degustatorów. Wiele różnych opinii zmusza nas do analizy a następnie  "udoskonalenia produktu". Kibicuję w dalszym Twoim rozwoju trzymając kciuki👍

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-dawida/page/4/#findComment-1042334
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, quadro555 napisał(a):

@Dawidk1  podaj jeszcze proszę temperatury i czas. 

Mam zamiar kupić piecyk do pizzy.

Temperatura coś około 25c za dużo nie powinno się 24c przekraczać temperatury ciasta. A czasy blok około 4 godzin w 20c kulki około 3 godzin w 20c i potem 13 godzin kulki w lodówce. 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-dawida/page/4/#findComment-1042368
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.