Maxell Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Lipca Mogę już poinformować Was, iż utworzyliśmy Zespół Szkoleniowy, który prowadził będzie organizowane przez nas róznego rodzaju kursy i szkolenia. W skład Zespołu wchodzą m.in. Koledzy: Wojciech Brat, SZCZEPAN ze swoją grupą specjalistów, Leszek Kosarzecki reprezentujący firmę SMOKER, oraz Ania i Milena z Firmy Smaki Świata. Jesteśmy w trakcie ustalania szczegółów szkolenia, podziału obowiązków, przygotowania produktów i półproduktów, oraz pozostałych, istotnych zagadnień. Mam nadzieję, iz wybór tych właśnie osób, posiadających wieloletnią praktykę w zawodzie, spełni oczekiwania naszych słuchaczy. Dziękuję bardzo członkom zespołu za zaangażowanie i udział w naszym projekcie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Lipca Jak będą coś źle gadać, to będziemy ich prostować.😁🍺 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1022618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano Wtorek o 17:30 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano Wtorek o 17:30 Witam serdecznie! Jak już pewnie wiecie z wcześniejszego wpisu Maxella – w tym roku to na moją skromną osobę spadła organizacja szkolenia podczas naszego zlotu. Początkowo nie chciałem wchodzić Andrzejowi „Bagno” w jego coroczny rytuał, ale jak się okazało – nasz drogi kolega niestety w tym roku nie pojawi się na zlocie. W związku z tym postanowiliśmy przygotować coś specjalnego. W skład zespołu szkoleniowego wchodzą m.in. koledzy Wojciech Brat, Szczepan ze swoją grupą specjalistów, a także inni doświadczeni wędliniarze. Przedstawiam więc plan szkoleń z zakresu przetwórstwa mięsa, który będzie realizowany podczas zlotu: PIĄTEK (start szkolenia – godz. 10:00) Rozpoczynamy od warsztatów praktycznych – m.in. produkcja parówek, nadziewanie, obsługa sprzętu, obróbka cieplna. Omówienie tematów związanych z konserwowaniem wędlin, technikami chłodniczymi i przedłużaniem trwałości. Szkolenie potrwa do około 15:00, po czym zaplanowany jest czas na degustację, wymianę doświadczeń i luźną dyskusję. SOBOTA (szkolenie – godz. 9:00–14:00) Skupimy się na temacie wyrobu konserw – zarówno w słoikach, jak i puszkach metalowych. Porozmawiamy o metodach pasteryzacji, sterylizacji, recepturach i technice pakowania. Dodatkowo... szykuję dla Was małą niespodziankę, ale o tym sza! 😉 Zapraszam wszystkich chętnych do udziału – zarówno początkujących, jak i doświadczonych wędliniarzy. Będzie konkretnie, praktycznie i – jak zawsze – w świetnej atmosferze! Do zobaczenia! 2 1 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano Wtorek o 17:48 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano Wtorek o 17:48 b Brzmi zachęcajaco Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano Wtorek o 19:19 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano Wtorek o 19:19 Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano Środa o 01:02 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano Środa o 01:02 Będzie ciekawie. 😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano Środa o 14:51 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano Środa o 14:51 Szykuje się sporo fajnych rzeczy! Planuję przygotować dość szeroki program i pokazać Wam jak najwięcej. Jeśli macie jakieś pomysły, życzenia albo coś chcielibyście zobaczyć – śmiało piszcie! Postaram się ogarnąć, co się da. 1 1 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano Środa o 15:37 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano Środa o 15:37 Halusia, na pewno coś specjalnie dla Ciebie przygotowuję! Pamiętam nasze rozmowy podczas ostatniego zlotu — nie mogło być inaczej 🙂😀 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano Środa o 16:51 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano Środa o 16:51 Godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a): Halusia, na pewno coś specjalnie dla Ciebie przygotowuję! Pamiętam nasze rozmowy podczas ostatniego zlotu — nie mogło być inaczej 🙂😀 O kurde.... dziękuję. 😍 W sumie musze do Ciebie zadzwonić i zamówić Słoiki o których rozmawialiśmy. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1027710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 godziny temu W dniu 5.08.2025 o 19:30, SZCZEPAN napisał(a): Rozpoczynamy od warsztatów praktycznych – m.in. produkcja parówek, nadziewanie, obsługa sprzętu, obróbka cieplna. Mam pytanie odnośnie parówek. Czy oprócz produkcji przewidzanej na potrzeby złotowe, będzie taka możliwość kupić parówki " Szczepanowe"..pychotka.😋 Chętnie kupiłabym z 5 kg do domu. Wiem że Renią też byłaby zainteresowana, a może jeszcze Ktoś Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Jak by była taka możliwość to ja też byłbym zainteresowany. Tak ze 2 -3 kg. Albo te które była do kupienia na poprzednich zlotach. Edytowane 23 godziny temu przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 godziny temu Ja oczywiście też chętnie kupię cienkie parówki - 5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 godziny temu Oczywiście, że tak — można zamówić. Proszę napisać, ile kilogramów, a ja przygotuję odpowiednią ilość surowca. Podczas zlotu będzie możliwość wyboru, czy produkt ma być w jelicie baranim, czy jako gruba parówka. Decyzję będzie można podjąć na miejscu, podczas szkolenia. 1 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 godzin temu 25 minut temu, SZCZEPAN napisał(a): Oczywiście, że tak Super 1. Halusia 5 kg Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) To ja 3 kg. Jak będzie można to po 1.5 kg cienkich i grubych. Edytowane 21 godzin temu przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 godzin temu To ja też poproszę o 5 kg cienkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 godzin temu Proszę też 5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 godzin temu 26 minut temu, cezar napisał(a): Proszę też 5 kg Pyszne są, mieliśmy okazję próbować na zlocie w Chłapowie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 godzin temu 15 godzin temu, SZCZEPAN napisał(a): można zamówić. Zamawiam 2,5kg cienkich i 2,5kg grubych. Z góry dziekuję i pozdrawiam Szczepana Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 2 godziny temu Ja również poproszę 2kg parówek w osłonce celulozowej fi 23. Szczepan czy istnieje możliwość zamówienia Twoich surowych wędzonych wędlin przepalanych czerwonym winem? Jeśli tak to proszę o informację jaki asortyment będzie dostępny. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 1 godzinę temu 41 minut temu, Grzewlod napisał(a): Ja również poproszę 2kg parówek w osłonce celulozowej fi 23. Szczepan czy istnieje możliwość zamówienia Twoich surowych wędzonych wędlin przepalanych czerwonym winem? Jeśli tak to proszę o informację jaki asortyment będzie dostępny. Pozdrawiam serdecznie Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Ja również poproszę 2kg parówek w osłonce celulozowej fi 23 parówki jak najbardziej ! Surowe szynki i boczek będą dostępne dopiero po 10.09.Obecnie leżakują boczek i szynka po staropolsku – długo wędzone na zimno. W tej chwili, na surowo, mam dostępne polędwiczki wieprzowe oraz schab wędzony na surowo. Jeśli chodzi o wędliny podsuszane (kabanosy,krakowska,lisiecka,góralska) półtrwałe – są dostępne cały czas. Z moich ustaleń wynika, że na tego typu szkoleniach często pojawiają się problemy ze sprzętem. Dlatego postanowiłem przywieźć niezbędne urządzenia do wyrobu wędlin, aby zajęcia mogły przebiegać bez zakłóceń i problemów technicznych. Dodatkowo informuję, że na zlocie, w ramach szkolenia, będziemy produkować wędliny, których nie wymieniam – przygotowuję je jako niespodziankę. Na potrzeby szkolenia przywiozę profesjonalny sprzęt, m.in.: nadziewarkę hydrauliczną-15l wilka masarskiego W-82 z systemem AUJA, kocioł warzelny (parowy) 80L stół masarski, wędzarnię. Uczestnicy szkolenia będą mogli zapoznać się z obsługą profesjonalnych urządzeń oraz samodzielnie na nich pracować. 1 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23102-xvi-olzwb-zesp%C3%B3%C5%82-szkoleniowy/#findComment-1028140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.