DZIADEK Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 31 Marca 2009 Szynka mielona z wkładką Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 31 Marca 2009 A jak wygląda przekrój?.Chętnie zobaczę.Pozdrawiam : Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość technik Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jak widze unikacie galaretki.Ja wiem,galaretka w wyrobach mięsnych podczas ocon organoleptycznych była minusowo oceniana,ale ja osobiście oraz moi domownicy lubimy akurat na odwrót.Dlatego też staram się zawsze dopuścić troszkę tego specyfiku do wyrobów o mianie "konserwy domowe" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jak widze unikacie galaretkiMyślę ze to niewłaściwe stwierdzenie - może nie tak unikamy jak chcielibyśmy mieć nad nią kontrolę :grin: ja osobiście też lubię galaretkę, przerabialiśmy tu na forum nawet mielonkę w otoczce z galaretki Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 A mnie kiedyś wyszło coś takiego Połowa dla tych, co lubią galaretkę, a połowa dla tych, co nie lubią. Acha, to jest szybka mielonka. Przepis był stąd http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1405&page= Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Połowa dla tych, co lubią galaretkę, a połowa dla tych, co nie lubią. Fajnie Ci wyszło, napisz jak to zrobić :question: :question: :smile: Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 No właśnie nie wiem :blush: Robiłem według przepisu, który podałem wcześniej http://www.wedlinydomowe....p?id=1405&page= Po wyjęciu z szynkowarki zobaczyłem coś takiego No u tu plasterek I tyle.... :lol: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 U góry wytopiony tłuszcz , a może dodawałeś smalcu do tej mielonki . Pozdrawiam Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mówią że przypadek jest matką wynalazku :grin: zgadza się www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wiem, że u góry tłuszcz, ale nie nie był wytopiony. Parzenie było w 80, 85 st. Stąd pewnie się wziął tłuszczyk. Chociaż tłuszczyk zebrany był bardzo smaczny. A smalcu nie dodawałem. Po prostu zrobiłem z dość tłustego mięsa, taka tłusta dwójka, no i tak wyszło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi