Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A jak wygląda przekrój?.Chętnie zobaczę.Pozdrawiam :

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63594
Udostępnij na innych stronach

Jak widze unikacie galaretki.Ja wiem,galaretka w wyrobach mięsnych podczas ocon organoleptycznych była minusowo oceniana,ale ja osobiście oraz moi domownicy lubimy akurat na odwrót.Dlatego też staram się zawsze dopuścić troszkę tego specyfiku do wyrobów o mianie "konserwy domowe"
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63727
Udostępnij na innych stronach

Jak widze unikacie galaretki

Myślę ze to niewłaściwe stwierdzenie - może nie tak unikamy jak chcielibyśmy mieć nad nią kontrolę :grin:

ja osobiście też lubię galaretkę, przerabialiśmy tu na forum nawet mielonkę w otoczce z galaretki :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63797
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

A mnie kiedyś wyszło coś takiego

Połowa dla tych, co lubią galaretkę, a połowa dla tych, co nie lubią.

Acha, to jest szybka mielonka.

Przepis był stąd

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1405&page=

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63810
Udostępnij na innych stronach

Połowa dla tych, co lubią galaretkę, a połowa dla tych, co nie lubią.

Fajnie Ci wyszło, napisz jak to zrobić :question: :question: :smile:

Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!!

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63817
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

No właśnie nie wiem :blush:

Robiłem według przepisu, który podałem wcześniej http://www.wedlinydomowe....p?id=1405&page=

 

Po wyjęciu z szynkowarki zobaczyłem coś takiego

 

 

No u tu plasterek

I tyle.... :lol:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63831
Udostępnij na innych stronach

U góry wytopiony tłuszcz , a może dodawałeś smalcu do tej mielonki . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63834
Udostępnij na innych stronach

Mówią że przypadek jest matką wynalazku :grin: zgadza się

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63837
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous
Wiem, że u góry tłuszcz, ale nie nie był wytopiony. Parzenie było w 80, 85 st. Stąd pewnie się wziął tłuszczyk. Chociaż tłuszczyk zebrany był bardzo smaczny. A smalcu nie dodawałem. Po prostu zrobiłem z dość tłustego mięsa, taka tłusta dwójka, no i tak wyszło.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2455-szynka-prasowana/page/2/#findComment-63838
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.