Bagno Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Gratulacje za chęć i trud w wykonaniu dzieła-"moja masarnia". Widać, że jesteś hobbystą. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Gratulacje za chęć i trud w wykonaniu dzieła-"moja masarnia". Widać, że jesteś hobbystąDziękuję za uznanie. A swoją drogą, jak coś robię to lubię dobrze zrobić. Tak to u mnie jest :lol: Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A swoją drogą, jak coś robię to lubię dobrze zrobić. Tak to u mnie jest :lol: To zaraz widać z fotek które pokazałeś " moja masarnia" :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Wszystkim Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 beiot, gdyby była potrzeba zorganizowania wyjazdowej SDM :wink: w Twoich okolicach to warunki wyśmienite :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Szkoda że mieszkasz na drugim końcu naszego kraju! Miałbyś pielgrzymki! Ja też bym pielgrzymował :) Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A ja bywam w Suwałkach , bo ma tam teściów i dużo rodzinki. Wiec wpadnę kiedyś na kontrolę :grin: .Znaczy się obejrzeć piękną masarnie . :grin: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Normalnie mnie wyprzedziłeś. :devil: Miałem zamiar cosik podobnego odfajkować tylko w przyszłym roku.Na razie w pomieszczeniu jest wędzarka murowana (do przeróbki) i podciagnąłem wodę.Gratulacje. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 sawca, fakt, u Ciebie są wymarzone warunki żeby takie cudeńko zorganizować! A i do Zgierza mam blisko. Postaraj się chłopie w przyszłym roku!!! beiot, moje najszczersze gratulacje za włożoną pracę i zapał!!! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam No Kolego, gratulacje. Wkrótce materiał wyląduje na stronie głównejOk. Dzięki. Moze się komuś przyda. beiot, gdyby była potrzeba zorganizowania wyjazdowej SDMDobry pomysł. Tylko z tą bieżącą wodą muszę coś zrobić. Wiec wpadnę kiedyś na kontrolęZapraszam. Normalnie mnie wyprzedziłeś.Tak jakoś samo wyszło :devil: Ale teraz masz motywację, aby przyśpieszyć. Powodzenia i dzięki. moje najszczersze gratulacje za włożoną pracę i zapał!!!Dzięki serdeczne. Powiem, że tu na forum taka inwestycja jest dobrze przyjmowana. U mnie znajomi są trochę zniesmaczeni. A poco, ci to? A ile pieniędzy włożyłeś? Na pewno ci się znudzi! A o dopiero początek. :grin: Polecam każdemu taki pomysł zrealizować. Uważam, że warto. Pozdrawiam i wszystkim dziękuję. [ Dodano: Pon Sie 17, 2009 08:23 ] Tegoroczny mogę przesłać pocztą .Serdecznie dziękuję za kalendarz. Otrzymałem w piątek. Już wisi w masarni. Tylko foto muszę zrobić. Jak by były na 2010 to też się piszę. Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-76785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Lutego 2010 Witaj beiot.Mam dwa pytania.Jak się sprawuje Twój kuter (tego typu kutry są chyba najtańsze na rynku).I drugie pytanie o maszynkę do mięsa (wilka). Co o nim sądzisz? Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-99926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 15 Lutego 2010 Witaj Arek Jak się sprawuje Twój kuter (tego typu kutry są chyba najtańsze na rynku).Kuter uważam, ze jest ok. Działa i radzi sobie z moją produkcją mimo, że chiński. Woziłem go nawet do SDM, możesz zapytać Andrzeja- Bagno o zdanie, ma większe doświadczenie. Wadą jest jego pojemność. Dobrze kutruje ok. 2-3kg wsadu max. Wolałbym większy, ale cena niestety. I drugie pytanie o maszynkę do mięsa (wilka). Co o nim sądzisz?Zdecydowanie nie polecam tego modelu. Wgląda ładnie. Niby do małej gastronomii. Miał być do pracy ciągłej, ale szybko się grzeje. Po 10kg jest gorący aż parzy. Stawiam wiatrak i jest trochę lepiej, ale to nie tak miało być. :devil: Plus to że dobrze miele, sitka i noże nierdzewne. Minus brak szarpaka z nierdzewki dostępnego na rynku. Sitka jak do Zelmerka 8. Pozdrawiam robert Pewnie lepszy byłby TS. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 15 Lutego 2010 jak rozegrałeś dystrybucję :question: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tur100 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Lutego 2010 Minus brak szarpaka z nierdzewki dostępnego na rynku. Sitka jak do Zelmerka 8. Nie jest to nierdzewka ale może się przydać. Zamówiłem do mojego Zelmerka. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=909431181 Oprócz szarpaka można też kupić noże i sitka 2,7/4/10/13 mm. Cytuj tur100 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zdecydowanie nie polecam tego modelu. Wgląda ładnie. Niby do małej gastronomii. Miał być do pracy ciągłej, ale szybko się grzejeCiekawe jak dwa pozostałe modele z tej serii (zakładam, że to seria na podstawie wyglądu zewnętrznego)? Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Lutego 2010 Sitka jak do Zelmerka 8. To za tą kasę wolę swojego starego zelmerka.Mielę na raz 15-20 kg mięsa i nie jest wcale taki gorący. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Lutego 2010 To za tą kasę wolę swojego starego zelmerka.Mielę na raz 15-20 kg mięsa i nie jest wcale taki gorący. Gonzo jaki to zelmerek? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Lutego 2010 Gonzo jaki to zelmerek? A jeszcze z tych starych, starych - chyba 868 o mocy 250W. Fakt, że siatki i noże muszą być ostre. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam jak rozegrałeś dystrybucję :question:Czego? tur100, mam sitka z nierdzewki tylko szarpaka nie namierzyłem i na razie używam stalowego. Dzięki Ciekawe jak dwa pozostałe modele z tej seriPrzed zakupem trzeba przeczytać instrukcje. W mojej było napisane max czas pracy 20min i przerwa 10 :shock: To za tą kasę wolę swojego starego zelmerka.Mielę na raz 15-20 kg mięsa i nie jest wcale taki gorący.Też mam i używałem. Ten lepiej miele, niestety grzanie się jest wkurzające. Co zrobić. Jest lepszy od Zelmerka, ale ma też wady do małej produkcji jest ok max 10-15 kg na raz :wink: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Lutego 2010 beiot, Moja 32 (samoróbka) 30 kg przepuszcza około 10 min. Pół godziny mielenie na różnych sitach. najdłużej na 2. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 15 Lutego 2010 beiot, Moja 32 (samoróbka) 30 kg przepuszcza około 10 min. Pół godziny mielenie na różnych sitach. najdłużej na 2. PozdrawiamAle jak porównywać "8" z "32" :???: Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Lutego 2010 Moja 32 (samoróbka)Na pewno jest wydajna tylko jak z krótką gardzielą to na paluszki trzeba uważać. :wink: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Lutego 2010 Trzeba dlatego wrzucam z daleka.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-100113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyka51 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 21 Lutego 2010 beiot pozdrowienia dla Suwałk, miałem przyjemność przez 2 miesiące poznwać dokładnie wasz szpital. Piękna okolica. W Becajłach spędzałem kiedyś wakacje nim zabrali mnie do szpitala. Widok twojej masarni przyspieszył moją decyzję do adoptowania swojego pomieszczenia na ten cel, do jesieni tego roku.Fajnie wygląda .Zamiast chodzić z tymi wszystkimi maszynami po całym domu, raz na dobre zrobić prawdziwą masarenkę .Myslę ,że uda mi się jednak przystosować swojego wilka do nadziewania i bedzie tu trochę grosza na początek inwestycji. Już prosiłem kolege by po zimie dokopał mi się do rury z wodą .Potem jeszcze 20 metrów kopania 10 m kucia betonu i już jestem w przyszłej masarni.Bedzie wykop to od razu kanaliza i ziemna klimatyzacja.Przeznaczyłem na ten cel pomieszczenie /ok 50m2/,w którym chyba niemiecki gospodarz miał coś podobnego .Jest tam już komin /chce piec chlebowy do pieczenia prosiaków/ jest nawet studnia i wejście do pomieszczenia gdzie niemcy przechowywali jedzenie.Główne pomieszczenie tej przechowalni to komin srednicy ponad 4 m i wysokości 7m. U góry dziura do wentylacji. Jeszcz raz ,masz fajne pomieszczenie, dobrze ,że pokazałeś je na forum , po obejrzeniu chce sie samemu coś takiego mieć i mobilizuje to do pracy. beiot pisałeś ,że masz pakowaczkę próżniową ,możesz coś więcej na ten tamat napisać .Jak to działa ,czy spełnia Twoje oczekiwania ,typ . Ja muszę przerabiać jednorazowo troche tego mieska i zawsze zamrażarki są pełne.Takie pakowanie to extra sprawa w przechowywaniu jedzenia.Do niedawna nawet nie wiedziałem, że już produkują takie do masowego stosowania. Miłego dnia Tak wygląda poniemieckie pomieszczenie do skłdowania jedzenia w czasie remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-101083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 21 Lutego 2010 jerzyka51, zazdroszczę Ci takiej bazy. Niedawno gościłam w piwnicach stuletniego domu, gdzie znajduje się chłodnia z oryginalną jeszcze izolacją, wędzarnia, pomieszczenie masarni domowej, sanitariaty i drukarnia poezji :lol: . Wszystko wspaniale odremontowane. Właściciel urządził tam jeszcze pomieszczenie klubowe dla gości. Żyć, nie umierać. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2809-moja-masarnia/page/2/#findComment-101112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.