Muski Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 No tak - a we czwartek nagie haki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Muski w Środę przyjedź A najlepiej we Wtorek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Doladnie daleko nie ma! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Kuszenie - kuszenie - kuszenie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 To daj sie skusic Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Do jutra powisi w spiżarni W komorze klimatycznej Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Doladnie daleko nie ma! Ma 150 km, czyli o rzut beretem, ja mam o 200 więcej Kuszenie - kuszenie - kuszenie Muski, masz tylko 150 km!!! Pakuj mandżur i we Wtorek przybywajcie :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-510389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 18 Listopada 2016 Kiełbasa drobiowa bez przepisu, dymiono/parzona Mięso z udek indyka i kurczaka - 4.1 kgpierś z kurczaka - 2.06 kg p-sól do udek - 17g/kgsól do piersi - 17g/kgdo smaku:pieprz białyczosnekgałka świeżo starta Mięso peklowane/solone jakieś półtorej dnia, Udka mielone na sitku 10 mm, pierś krojona w kostkę, dodałem przyprawy, wymieszałem, nadziałem w osłonki karmel fi 100 i fi 65. Powisiało w kuchni około godzinki i do Borniaka. Osuszanie z dymieniem jakieś 3 godz. z małym hakiem, temp. +/- 50st.C, parzenie grubych około 75-80 min, cieńsze około 45-50 min w temp. 71-76st.C, tak jakoś temp. mi skakała Sól do piersi dałem tylko dlatego, ze je dokupiłem jak już miałem zapeklowane udka, gdybym miał wsio razem robić to byłaby tylko p-sól, tak dla ułatwienia roboty Wsio spakowane próżniowo, cztery kawałki do lodówki, reszta do zamrażarki na zaś. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 18 Listopada 2016 Starszy, bardzo fajna ci wyszła, ja drobiowej nigdy nie robiłem, zawsze się bałem, ze będzie się "rozwalać"... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 18 Listopada 2016 zawsze się bałem, ze będzie się "rozwalać". Dodasz odpowiednią ilość masy wiążącej i się uda taka marmurkowa. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 18 Listopada 2016 Dodasz odpowiednią ilość masy wiążącej Masa wiążąca nie jest potrzebna. W tej kiełbasie, jak i w kilku poprzednich drobiowych, masy wiążącej nie dodawałem drobiowej nigdy nie robiłem, zawsze się bałem, ze będzie się "rozwalać"... Młodszy, nic się nie rozwali. Świeże mięsko zapekluj najlepiej na dwie doby, może być ciut krócej, zmiel, wymieszaj dobrze, nadziewaj, zadymiaj i do parzenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 18 Listopada 2016 Ja to ostatnio drobiową tylko sparzyłam [bez wędzenia] i też wyszła fajna w smaku. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 18 Listopada 2016 Kiełbasa drobiowa bez przepisu, dymiono/parzona Elegancka.... już ją ukradłam na naszą grupę FB Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 18 Listopada 2016 Mięso z udek indyka i kurczaka - 4.1 kg Udka mielone na sitku 10 mm, Masy powiadasz nie dodawałeś. A jak myślisz to co to jest.Nie każda masa wiążąca składa się z golonki i jest mielona na 2 mm X 2 .Inaczej to by Ci się to szybciutko rozpadło. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 18 Listopada 2016 A jak myślisz to co to jest To jest mięso z udek drobiowych grubo mielone Masy powiadasz nie dodawałeś Nie dodawałem Nie każda masa wiążąca składa się z golonki i jest mielona na 2 mm X 2 Wiem o tym Inaczej to by Ci się to szybciutko rozpadło. Czyżby na pewno by się rozpadło?? Ja napiszę, że nie już ją ukradłam na naszą grupę FB I bardzo dobrze Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 18 Listopada 2016 Szkoda czasu.Tą dyskusją wprowadzasz osoby niezorientowane w błąd, ale to już Twoja sprawa.Czekam na kiełbasę z samych kurzych piersi i cienki plasterki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 18 Listopada 2016 Czekam na kiełbasę z samych kurzych piersi i cienki plasterki. Czasu brak, może Ty zrobisz? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-526993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 19 Listopada 2016 Czasu brak, może Ty zrobisz? Ja nie taki zdolny.Czekam na Ciebie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 19 Listopada 2016 Ja nie taki zdolny. No przecież wiem Czekam na Ciebie Uzbrój się w cierpliwość Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 19 Listopada 2016 Oooo Chłopcy... to może zrobimy ''konkurs''...? ... Zbójaszku ... fajnaa ta kiełbasa Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Uzbrój się w cierpliwość Już się uzbrajam. Edytowane 19 Listopada 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 19 Listopada 2016 Szkoda czasu.Tą dyskusją wprowadzasz osoby niezorientowane w błąd, ale to już Twoja sprawa.Czekam na kiełbasę z samych kurzych piersi i cienki plasterki. Arkadiusz, ja robilam taka ala szynke w siadce z samych piersi i to jedna z pierwszych moic wedlin byla. Zdjecie jest na forum i opis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/?p=250117Jedyny problem wtedy jaki mialam to zdjecie siatki, ale Olga dala mi odpowiedz. Pozniej robilam, nawet niedawno, kielbase z samych piersi. Wychodzi ok. Tylko co ja robie, pokrojone mieso z kurczakow ja daje odrobine peklosoli = sol jak wiadomo, i masuje w mixerze. Wtedy mieso tak sie troche jakby rozklei i jak wezme w reke to zostaje mi przyklejona porcja wtedy juz koncze. Jedno co przy wedzeniu nalezy uwazac, bo jesli sie pozwoli ,aby temperatura poszla w gore ( zdazylo mi sie to zrobic to wiem ) wtedy kiebasa jest sucha. No i kiedy sie nadziewa, to dobrze trzeba wymasowac, inaczej bedzie " przeklenstwo rzeznika" jak to kiedys bardzo ladnie ujoles , czyli dziurki ,spowodowane uwiezionym powietrzem wewnatzr kielbasy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 22 Listopada 2016 Miałem okazję spożyć zbójową kiełbaskę drobiową. Cienkie plasterki pozostają w całości. Nic się nie kruszy. A smak wspaniały! Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 22 Listopada 2016 A smak wspaniały! Cieszy mję bardzo, że smakowało Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-527558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 30 Listopada 2016 Nie mogę sobie przypomnieć, ale to chyba moja pierwsza szynkowa, jakoś było mi z nią nie po drodze, zrobiona wg 16-tki, przyprawy x 2.Tak po mojemu to jakieś 5 min. za długo parzyłem, a parzyłem 45 min. Jest prawie soczysta i fajnie miękka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/27/#findComment-528968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.