Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #701 Opublikowano 5 Grudnia 2016 A co z synkiem? Synka pozdrawiam serdecznie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-529727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #702 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Przekroiłem jeden baton. W smaku oki, pozostałe batony w lodówce poleżą jeszcze do Poniedziałku, chyba Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #703 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Przekroiłem jeden baton No i super Zbójaszku Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #704 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Miałem wyjmować z lodówki pakować i mrozić w Poniedziałek, ale wyjąłem i powiesiłem jeszcze na dwa dzionki w spiżarni. Po mojemu towar podsuszony w sam raz.Dziś popakowałem, dwa kawałki czekają na święta, reszta do mrożenia A'la żywiecka i a'la krakowska. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #705 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jeden z tych kawałków ze zdjęcia zjadłem. Kolejny raz pochwalę Zbója za wspaniały wyrób. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #706 Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Kolejny raz pochwalę Zbója za wspaniały wyrób. Ja nie jadłem ale za wygląd daję Zbójaszkowi 6 w skali ...... 6 :clap: Pozdrawiam Edytowane 13 Grudnia 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #707 Opublikowano 13 Grudnia 2016 reszta do mrożenia Pakujesz próżniowo i mrozisz ile będziesz ją trzymał zamrożoną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #708 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Ja nie jadłem Na Luty chyba zostanie, popróbujesz ile będziesz ją trzymał zamrożoną. Nie wiem.Dwa lata temu Październik/Listopad robiłem różne wyroby na święta BN. Zrobiłem tyle, że było na święta, na Nowy Rok, zostało na Luty na "Gościnę u Zbója" i zostało na Wielkanoc i było bardzo dobre, znaczy się pół roku to "z paluszkiem" pakowana próżniowo, zamrożona na daje się jak najbardziej do spożycia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #709 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Chodzi o to że jak robię kiełbasę podsuszaną to ona w woreczku próżniowym może leżeć trzy miesiące w lodówce . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #710 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Ja w lodówce nie trzymam, muszę mieć miejsce na inne rzeczy. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-530966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #711 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ja w lodówce nie trzymam, muszę mieć miejsce na inne rzeczy.Dlatego Zbójaszku dobrym rozwiązaniem jest...druga lodówka. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-531088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #712 Opublikowano 14 Grudnia 2016 He he, tylko gdzie ja ją postawię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-531091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #713 Opublikowano 14 Grudnia 2016 He he, tylko gdzie ja ją postawię Widziałem, że pokój masz duży. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-531094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #714 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Widziałem, że pokój masz duży. ja nawet pamietam jak mojego dziadka brat mial taka lodowke co byla drewnem obita i zawsze tam trunki trzymal ..ale to chyba ze 40 lat temu bylo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-531098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #715 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Widziałem, że pokój masz duży. Pawełek że niby mam w pokoju lodówkę postawić :laugh: Ta co mam to wystarczy, znaczy musi wystarczyć, a takie podsuszane mrożone/rozmrażane są bardzo jadalne Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-531148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #716 Opublikowano 20 Lutego 2017 A'la jałowcowa, zrobiłem tak trochę do pogryzienia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-541540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #717 Opublikowano 20 Lutego 2017 A'la jałowcowa dlaczego ALA ? nie ma tam jałowca? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-541542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #718 Opublikowano 20 Lutego 2017 Jałowcowa to po mojemu jest z 16-tki, a to receptura z głowy. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-541552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #719 Opublikowano 20 Lutego 2017 a to receptura z głowy. Wojtek - i to jest TO Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-541557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #720 Opublikowano 30 Czerwca 2017 "Krakowska ze starego Borniaka" wg PW 16. Tak do pogryzienia trochę wydreptałem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-556664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #721 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-556665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #722 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Tak do pogryzienia trochę wydreptałem Zbójaszku ....... widać że masz wyrób opanowany ja od kwietnia żadnej kiełbaski nie robiłem . Jestem pewien że przyjdą lepsze czasy Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-556666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #723 Opublikowano 30 Czerwca 2017 ja od kwietnia żadnej kiełbaski nie robiłem Andrzejku, skończysz remont machniesz kiełbaskę :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-556668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #724 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Wojtku do piwka idealna! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-556669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #725 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Jałowcowa to po mojemu jest z 16-tki Fajna, ale co to 16-tka ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/29/#findComment-556671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.