Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wczorajsze dymienie kiełbasek zwykłych z dodatkiem papryki czerwonej słodkiej mielonej Przed dymieniem. Po dymieniu. Po parzeniu. Po spiżarnianym nocnym studzeniu. Na gónym kiju kiełbasa a'la jałowcowa po dymieniu/parzeniu, po dymieniu na ciepło i po nocnym wiszeniu w spiżarni.Na dole kiełbaska wczorajsza, którą dziś zadymię na ciepło.Wsio będzie podsuszane Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wojtuś , piękny urobek tak akurat dla dwojga na śniadanko :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 4 Grudnia 2015 na śniadanko :D Andrzejku, na kijach wisi jakieś 8-9 kg, więc i na śniadanko i na kolacjykę i na małe przegryzki wystarczy chyba wystarczy :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekfin Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam, Mam zamiar dzisiaj wieczorem robić kiełbasę a wędzić jutro około 13:00 (po wędzeniu nie będzie parzona, przyprawiał będę solą, czosnkiem i pieprzem) – czy od dzisiejszego wieczora do jutra do 13:00 nic się z nią nie stanie (wisiała będzie w garażu – około +6 stopni C). Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeśli powinienem pytać w innym poście J zp Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jak dziś wieczornie mięso mielisz, dodajesz p-sól, przyprawy, nadziewasz, a masz taką temp. w garażu jak piszesz, to możesz do jutra do 13-tej trzymać. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wsio będzie podsuszane Wyroby jak z obrazka,Wojtku w święta głodny nie będziesz chodził Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekfin Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 4 Grudnia 2015 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wyroby jak z obrazka,Wojtku w święta głodny nie będziesz chodził Myślę, że nie tylko Zbójaszek ale i kilka innych również a wyroby jak zawsze prima sort no i takie proste zbójowe Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 4 Grudnia 2015 w święta głodny nie będziesz chodził A no nie będę takie proste zbójowe Wg mnie takie są najlepsze, proste. Mięso z różnych części wp, niezbyt dokładnie klasyfikowane. To jest dopiero kiełbaska, tzn. dopiero będzie bo jeszcze jej nie smakowałem :D Kiełbasę na jałowcu robiłem z mięsa z różnych elementów. Ale wczorajszą kiełbasę robiłem w całości z łopatki. Zakupiłem całą kompletną, odciąłem skórę i kości i pozbyłem się, trochę niedokładnie wpIV, dokupiłem ciutkę wołowinki i kiełbaska gotowa Po mojemu jak bym miał wybierać z jakich elementów wp mam robić kiełbasy to oczywiście z łopatki, bez względu na to jakie się doda przyprawy, są najlepsze. Wszystkie klasy mięsa w jednym elemencie robią swoje, tylko jest trochę dłubania przy łopatce, dlatego częsciej robię z tych prostszych do obróbki elementów Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 4 Grudnia 2015 pozbyłem się, trochę niedokładnie wpIV Co masz na myśli? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wczorajsze dymienie kiełbasek zwykłych z dodatkiem papryki czerwonej słodkiej mielonej Widzę że nie próżnujesz Wojtku.. . . węlinka przepięknej urody, nie ujmując Tobie oczywiście Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Co masz na myśli? Tzn. Aniu, że jakieś tam maluśkie krwawe kawałeczki przy mięsie zostawiałem, ale takie drobne, nie chciało mi się tego aż tak dokładnie wycinać. Wicinałem te większe krwawe i grube ścięgna.A i jeszcze dopiszę, że takie małe drobne krwawe po dymieniu/parzeniu wygląda w kiełbasie jak pieprz czarny grubo mielony, nikt się nie połapie :DPoza tym takich małych drobnych wpIV jest tylko kilka. Widzę że nie próżnujesz Wojtku Jak to mój tato mawiał, nie ma się co certolić, Swięta za pasem i robić trzeba ale ja już prawie wsio mam z wędzonek Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Jak to mój tato mawiał, nie ma się co certolić, Swięta za pasem i robić trzeba Zaraz Ciebie przynajmniej pełno na forum . Widać że zdrówko dopisuje Pozdrawiam ale ja już prawie wsio mam z wędzonek Kombinuj coby na karnawał coś zostało Edytowane 4 Grudnia 2015 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zaraz Ciebie przynajmniej pełno na forum . :laugh: Widać że zdrówko dopisuje No jest lepiej, przynajmniej na razie :D Kombinuj coby na karnawał coś zostało Do karnawału jeszcze daleko, ale jak braknie to będę dymił :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Kiełbaska zwykła z dodatkiem papryki czerwonej mielonej słodkiej po wczorajszym dymieniu na ciepło, niecałe 6 godzinek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Miałem cały towar podsuszać, ale za każdym razem jak wejdę do spiżarni i popatrzę na kiełbaski to tak się chce spróbować, że aż język do tyłka ucieka. Dziś wszedłem i stwierdziłem się katował nie będę, wziąłem po kawałku i posmakowałem sobie. Jadalna, z głodu nie padnę :D Po lewej z papryką, po prawej na jałowcu. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wojtku a miała być na Święta Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Jadalna, z głodu nie padnę :D Wojtek , jak ty padniesz z głodu to ja padnę z braku wody :D Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Kruszynka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Wojtku a miała być na Święta Oj tam oj tam jeszcze z 8 kg wisi, do Swiąt dowisi, chyba Wojtek , jak ty padniesz z głodu to ja padnę z braku wody :D :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wg mnie takie są najlepsze, proste. Mięso z różnych części wp, niezbyt dokładnie klasyfikowane. Mam podobne zdanie. Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-460798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Kiełbaski po podsuszeniu, już zapakowane i w zamrażarce, ale nie wszystkie.Trzy grube jeszcze się podsuszają Na ostatniej fotce zapakowane kiełbaski po jednej z każdego rozmiaru osłonki.Będą leżeć na spiżarnianej podłodze do Świąt Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-461788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zbójaszku, wszystko wygląda bardzo smakowicie Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-461835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Bardzo smakowicie wyglądają, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-461839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Zbóju, kiełbasa rok się podsuszała? wygląda super. Edytowane 10 Grudnia 2015 przez tier Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-461842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zbóju, kiełbasa rok się podsuszała? Tieru, jaki rok :D w zeszłym tyg. dymione/parzone i po każdym dymieniu na drugi dzień poprawiałem dymem ciepłym i w spiżarni się podsuszały https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zboj-madej-prosta-kielbasa/?p=460187https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zboj-madej-prosta-kielbasa/?p=460392 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/25/#findComment-461844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.