menzur Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 2 Października 2013 naginajka kiełbasa pierwsza klasa. :frantics: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-304505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 2 Października 2013 zbyszp możesz trzymać w chłodnym garażu teraz tem. niskie więc nic się nie stanie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-304537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 10 Listopada 2013 Moja pierwsza kiełbasa, wybrałem właśnie ten przepis i nawet się udało .http://www.garnek.pl/homian/27145836 http://www.garnek.pl/homian/27145831 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-312073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOn Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 8 Grudnia 2013 http://www.garnek.pl/homian/27145831Fajny sposób z tymi patykami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-319325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam, Czy bedzie cos nie tak jezeli zamiast 12 godzin zmielone mieso z przyprawami bedzie stalo w lodowce 24 godziny i potem w jelita. Zawsze robilem jak w przpisie, ale technicznie obecnie jest to szasowo dla mnie nie wykonalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Będzie dobrze . Będziesz miał wędlinę 12 godzin dłużej .Ps. Jak z Ostrowi , to pozdrów Łysego , Pulka i Drapaniarza - to wafle z mojej kapeli . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Czy bedzie cos nie tak jezeli zamiast 12 godzin zmielone mieso z przyprawami bedzie stalo w lodowce 24 godziny i potem w jelita. Daj na najchłodniejszą półkę w lodówce , nie powinno się nic wydarzyć . Jednak się zastanawiam dlaczego przyprawy dajesz dużo wcześniej niż nadziewanie w jelita . Przyprawy daję zawsze przed mieszaniem farszu już na gotowo . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) andrzej k, tak jest w przepisie na 1 stronie tego tematu. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez kokos Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Czy bedzie cos nie tak jezeli zamiast 12 godzin zmielone mieso z przyprawami bedzie stalo w lodowce 24 godziny i potem w jelita. Tak będzie coś, będzie stało 12 godzin dłużej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 19 Grudnia 2013 pis67, czyli moze tak sobie poczekac na nadziewanie dluzej o te 12 godzin ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Czytasz posty Koksu , czy tylko ostatni. ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nie czyta ,Heniu Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Czytasz posty Koksu , czy tylko ostatni. Nie czyta ,Heniu Jak nie czyta, przecież przeczytał, kiedy to napisałem, że będzie stało 12 godzin dłużej, nic więcej, tylko 12 godzin . Edytowane 19 Grudnia 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Będzie dobrze . Będziesz miał wędlinę 12 godzin dłużej . Oj tam oj tam - Pisu też nie czyta , tylko powiela . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zawsze codziennie rano i wieczorem jak moja tesciowa rozaniec to ja wedliny... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darios800 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 20 Grudnia 2013 dzisuaj właśnie robiłem chłopską i znowu wyszedł mi zonk a mianowiecie skórka jest rochę twardawa i nie oddziela się dobrze od farszu tylko urywa się z połową zawartości gdzie jest błąd? bo już 2 raz z kiełbasą mi tak wychodzi a doświadczenie mam małe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja nie widzę problemu - jem z flakiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-321983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodek69 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam dzieki za przepis bede robil pierwszy raz kielbaske i mam nadzieje ze sie uda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-329288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 25 Stycznia 2014 wlodek69 uda się na 100%. Jest to jedna z kiełbas, której nie da się zepsuć. Mimo swojej prostoty jest bardzo smaczna. Postępuj zgodnie z przepisem a uda się na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-329375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wray Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 11 Lutego 2014 a oto moja "ala chłopska".Generalnie trzymałem się przepisu ale zamiast ją sparzyć po uwędzeniu, podiekłem ją w wędzarni. Po podwędzeniu podsuszyłem ją przez tydzień.Na zdjęciu jeszcze przed podsuszaniem. I już wiem że nie ustrzegłem się kilku błędów.Flak był trochę twardy i ciężko odchodził (niestety dla dzieciaków był trochę za twardy), już wime że powinienem zrobić ją trochę bardziej tłustą i krócej wędzić.Niestety podczas wędzenie nie wyglądała na mocno uwędzoną i dlatego cały proces z pieczeniem trwał ponad 4 godziny. Również w smaku było można wyczuć że chyba trochę za długo się wędziła albo poprostu źle wędziłem (może dym się "kisił").Nietety to dopiero sprawdzę podczas kolejnego wędzenia. Jak na pierwszą wędzoną kiełbasę to chyba nie tak źle bo szybko się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-333066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 11 Lutego 2014 To chyba najlepszy "pewniak na dzieńdobry" ze wszystkich to trzeba chciec zepsuć Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-333068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 12 Lutego 2014 FLAK - niemiecka nazwa artylerii przeciwlotniczejFLAKI - danie przyrządzane na bazie żołądków wołowych o które znaczenie słowa FLAK chodzi koledze? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-333128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wray Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 12 Lutego 2014 FLAK: (1.1) kulin. osłonka kiełbasy wykonana z jelita zwierzęcego Czy coś źle napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-333133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 12 Lutego 2014 Wray ja tez takie byki strzelalam, chodzi o slowo oslonki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-333137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 12 Lutego 2014 Oraz jelita Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/24/#findComment-333141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.