DZIADEK Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 27 Września 2010 Ty nie wędzisz ty pieczesz te wędliny.Zadawanie takich temperatur zaraz po obsuszeniu jest nie wskazane bo później nie można ich uwędzić w czasie przewidzianym w procedurach .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 27 Września 2010 wędziłem 3h w temp nie niższej niż 72 stopnie i nie wyższej niż 85 stopnA tłuszcz z kiełbasy nie wyciekał? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 27 Września 2010 Ty nie wędzisz ty pieczesz te wędliny.Zadawanie takich temperatur zaraz po obsuszeniu jest nie wskazane bo później nie można ich uwędzić w czasie przewidzianym w procedurach .Pozdrawiam Dziadku, czy ja gdzieś napisałem żę robię to w zgodzie z przewidzianymi w masarstwie normami?? Robię to dla siebie i zapewniam że jest pyszne, bez względu jak nazwiemy proces który zaszedł w wędzrni. Co do porad "jak zrobić kiełbaskę z drobiu wędzoną nie parzoną" nie widziałem tam żadnych rad poza stwierdzeniem że kiełbaska musi mieć w środku min 72 stopnie, dlatego wykonałe ją "na próbę" tak a nie inaczej. Efektami dzielę się z reszą wędzarniczej braci. Jestem 100% amatorem i nie zamierzam spierać się o zasady masarstwa z kimś kto ma w tym doświadczenie wielokrotnie wieksze odemnie. Ale jak coś wychodzi smaczne i zdrowe to namawiam innych "amatorów" do przetestowania takiej formy wykonania kiełbaski wędzono - pieczonej Pozdrawiam serdecznie. A tłuszcz z kiełbasy nie wyciekał? Żadnych wycieków nie było. Bałem się wręcz że wyjdzie kiełbaska trochę sucha bo przecież w sumie to tylko kurak Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 27 Września 2010 Mam do specjalistów pytanko, bedę robił drobiową cienką, ale nie chce jej parzyć tylko samo wędzenie tak jak to przy "tradycyjnej" cienkiej ma miejsce. Planuje wędzenie 3h w temp 72-75 stopni + 0,5h w 85 stopniach. Czy uważacie parzenie za niezbedną czynność po takim wędzeniu? Ewentualnie może całe wędzenie zrobić w 80 stopniach?? Będę wdzięczny za pomoc.Zadałeś pytanie do specjalistów a potem jakoś dziwnie komentujesz ich odpowiedzi. Skoro sam wiesz wszystko i nie potrzebujesz fachowych porad to nie zawracaj ludziom głowy proszę. Nie spodziewaj się, że do Twojego, amatorskiego procesu "wędzenia" inni zrobią badania aby poinformować Cię jaką uzyskasz w efekcie temperaturę wewnątrz kiełbasy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 27 Września 2010 witcher, Dziadek ma 100% rację nie wędzisz tylko zapiekasz. Masz małe doświadczenie i robisz własne eksperymenty - rozumiem. Nie mam pojęcia jaką masz wędzarnię, ale żeby zapiekać w temperaturze do 80 st i serwować 15 miesięcznej córce!!!! Kolego sam na poczatek się troszkę potrój. Lepiej poczytaj troszkę dobrych porad, a będziesz wiedział dlaczego tak piszę. Zdrowo wk.rz..eś - zdenerwowałeś EAnnę i Dziadkowe uwagi omijasz, a nie normy bo normy nie mają nic wspólnego z tym co robisz, szkoda. Jak nie poznasz zachodzących procesów, to nie namawiaj innych na coś czego nie rozumiesz!. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 27 Września 2010 Mam do specjalistów pytanko, bedę robił drobiową cienką, ale nie chce jej parzyć tylko samo wędzenie tak jak to przy "tradycyjnej" cienkiej ma miejsce. Planuje wędzenie 3h w temp 72-75 stopni + 0,5h w 85 stopniach. Czy uważacie parzenie za niezbedną czynność po takim wędzeniu? Ewentualnie może całe wędzenie zrobić w 80 stopniach?? Będę wdzięczny za pomoc.Zadałeś pytanie do specjalistów a potem jakoś dziwnie komentujesz ich odpowiedzi. Skoro sam wiesz wszystko i nie potrzebujesz fachowych porad to nie zawracaj ludziom głowy proszę. Nie spodziewaj się, że do Twojego, amatorskiego procesu "wędzenia" inni zrobią badania aby poinformować Cię jaką uzyskasz w efekcie temperaturę wewnątrz kiełbasy. Zupełnie nie rozumiem twojego komentarza i nie wiem po co te "uszczypliwości". Zadałem pytanie tak jak to zostało zacytowane przez ciebie. Odpowiedź jaką dostałem to podsumowując, że kiełbaska w środku powinna mieć 72 stopnie co jest oczywiste. Wobec otrzymanych informacji albo inaczej cytując wg ciebie Skoro sam wiesz wszystko i nie potrzebujesz fachowych porad to nie zawracaj ludziom głowy proszę. wykonałem moją "amatorską" kiełbasę drobiową. Napisałem dalej co i jak zrobiłem i dokumentując efekt końcowy zdjęciami. Dziadek dodał swój komentarz co do moich działań wykonanych, którego ja wcale nie neguję i się z nim nie spieram, ja tylko opisałem co i jak JA zrobiłem. Nie spodziewam się że jak to zostało przez ciebie określone do Twojego, amatorskiego procesu "wędzenia" inni zrobią badania aby poinformować Cię jaką uzyskasz w efekcie temperaturę wewnątrz kiełbasy i nigdy czegoś takiego nie oczekiwałem, stąd tym bardziej dziwię się twojej reakcji. Poprostu podzieliłem się swoim "amatorskim" doświadczeniem z tego wyrobu, jest to przcież forum domowego wyrobu wędlin gdzie większość osób to zadymiacze amatorzy a nie "technolodzy w zakładzie mięsnym "Sokołów" (nie ubliżając pracownikom tejże firmy). Dodam jeszcze taką refleksję jaka się nasuwa - chciałem napisać jak zrobić coś smacznego i zdrowego do jedzenia a zostałem za to .......no właśnie Następnym razem może lepiej poprostu nic nie pisać i się niczym nie dzielić tylko pazernie korzystać z tego co inni napiszą, czy do tego dążymy?? witcher, Dziadek ma 100% rację nie wędzisz tylko zapiekasz. Masz małe doświadczenie i robisz własne eksperymenty - rozumiem. Nie mam pojęcia jaką masz wędzarnię, ale żeby zapiekać w temperaturze do 80 st i serwować 15 miesięcznej córce!!!! Kolego sam na poczatek się troszkę potrój. Lepiej poczytaj troszkę dobrych porad, a będziesz wiedział dlaczego tak piszę. Zdrowo wk.rz..eś - zdenerwowałeś EAnnę i Dziadkowe uwagi omijasz, a nie normy bo normy nie mają nic wspólnego z tym co robisz, szkoda. Jak nie poznasz zachodzących procesów, to nie namawiaj innych na coś czego nie rozumiesz!. :shock: A to jest typowy przykład określenia "amatora" małym doświadczeniem. Andy, skoro już określasz mnie mianem osoby trującej własne dziecko, to napiszesz mi dlaczego tak uważasz?? Poczytałem troszkę dobrych porad ale nadal nie rozumiem takiej waszej reakcji, może potrzebuję aby ktoś mi to wyjaśnił dobitniej - jak nie na forum to jest PW i będę wdzięczny za kontakt. Nie omijam dziadkowych uwag a jedynie opisuję co zrobiłem i jaki jest tego efekt. I powtórzę to jeszcze raz, NIE NEGUJĘ CZYJEJŚ WIEDZY I DOŚWIADCZENIA. Tak samo jak nie zaprzeczam temu co pisze Dziadek - Jeżeli wykonana przezemnie kiełbasa jest określona fachowo zapiekaną w wędzarni a nie wędzoną to niech tak będzie, co wcale nie przekreśla jej walorów smakowych i bezpieczeństwa konsumpcji. Nie wiem też dlaczego nasz Moderator jak to napisałeś tak się wkurzył - zdenerwował. Jeżeli namawiam do czegoś złego i do trucia jak to określasz, to proszę usunąć moje posty. Napewno po tym fakcie więcej nic nie napiszę, żeby przypadkiem nie doprowadzić do jakiegoś nieszczęścia. A teraz sam idę się "potruć" Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 28 Września 2010 witcher, Sam sobie odpowiedziałeś "Chcesz jeść zdrową żywność - naucz się jak ją wykonać bo w sklepie jej nie kupisz !! " Piszesz, że masz małe doświadczenie to dobrze, że się przyznajesz. Zrób wędliny normalnie i w swoim wydaniu to się przekonasz. Utrzymanie temperatury o jakiej piszesz wymaga "dobrego" palenia w wędzarni, a przez trzy godziny po uprzednim nagrzaniu - zdrowo już nie będzie, chyba, że posiadasz Borniaka lub Bradleya. Sądzę, że masz klasyczna wędzarnię z kanałem dymnym. Może parę fotek umieścisz jak wędzisz. PS. Na Twoich fotkach - wyrobach nie widać temperatury o której piszesz, jest znacznie wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 28 Września 2010 witcher, Sam sobie odpowiedziałeś "Chcesz jeść zdrową żywność - naucz się jak ją wykonać bo w sklepie jej nie kupisz !! " Piszesz, że masz małe doświadczenie to dobrze, że się przyznajesz. Zrób wędliny normalnie i w swoim wydaniu to się przekonasz. Utrzymanie temperatury o jakiej piszesz wymaga "dobrego" palenia w wędzarni, a przez trzy godziny po uprzednim nagrzaniu - zdrowo już nie będzie, chyba, że posiadasz Borniaka lub Bradleya. Sądzę, że masz klasyczna wędzarnię z kanałem dymnym. Może parę fotek umieścisz jak wędzisz. PS. Na Twoich fotkach - wyrobach nie widać temperatury o której piszesz, jest znacznie wyższa. Wędzę tak jak piszesz - w klasycznej wędzarni z kanałem dymnym. Robię wędliny normalnie i wędzę tak jak Bóg przykazał kierując się jak najbardziej wskazówkami i przepisami z forum WB. Ten eksperyment z drobiową kiełbasą nie parzoną zrobiłem na próbę. Rozumiem, że gdybym jednak sparzył tą kiełbaskę po nawet takim wędzeniu/pieczeniu to nie było by tej całej afery. Ps. Sprawdzę termometr, bo jest tylko taka możliwość że sonda przekłamuje. Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 28 Września 2010 Wczoraj już nie odpowiedziałem bo poszedłem spać, ale widzę ,że kilka osób podsumowało Twoje wędzenie,pieczenie.Widzisz Kolego gdybyś napisał,że to był eksperyment to co innego ,ale tego nie dodałeś i inni mniej doświadczenie jak widzę biorą z Ciebie przykład a to już nie dobrze Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 28 Września 2010 Dobra, bez sensu będzie teraz ciągnięcie tego. Przepraszam za zamieszanie. Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 28 Września 2010 Witchter,pięknie uwędzone :grin: i napewno bardzo smaczne :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 28 Września 2010 Witam ! Kiełbaska pięknie wygląda, i chyba tez dobrze smakuje :thumbsup: Trzeba będzie coś z drobiu zrobić :grin: [Przepis już jest :tongue: ] Pozdrawiam Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 28 Września 2010 Utrzymanie temperatury o jakiej piszesz wymaga "dobrego" palenia w wędzarni, a przez trzy godziny po uprzednim nagrzaniu - zdrowo już nie będzie, chyba, że posiadasz Borniaka lub Bradleya Jako mało doświadczony w kwestii zdrowia zapytuję nieśmiało, dlaczego trzy godziny pieczenia w wędzarni jest niezdrowe, choć uważam to za zbędne, a czemu w borniaku i bradleyu jest inaczej? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 28 Września 2010 Inne żródło ciepła. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 28 Września 2010 pis67, Tak jak Dziadek pisze "inne źródło ciepła" W wędzarniach klasycznych z kanałem dymnym i szamotowym paleniskiem czy ceglanym po dłuższej eksploatacji palenisko nagrzewa się powyżej 700 st. Zmniejsza się ilość dymu, wzrasta ilość substancji szkodliwych. Spaliny po schłodzeniu w komorze wędzarniczej łączą się z parą wodną tworząc szkodliwe substancje, które jako ciężkie pary osiadają na wyrobach. Efektem może być ciemna wędzonka i kwaśna. Oczywiście samo wędzenie i ilość substancji zawartych w spalinach jest też uzależnione od warunków zewnętrznych panujących podczas wędzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Września 2010 W wędzarniach klasycznych z kanałem dymnym i szamotowym paleniskiem czy ceglanym po dłuższej eksploatacji palenisko nagrzewa się powyżej 700 st. Zmniejsza się ilość dymu, wzrasta ilość substancji szkodliwych. Spaliny po schłodzeniu w komorze wędzarniczej łączą się z parą wodną tworząc szkodliwe substancje, które jako ciężkie pary osiadają na wyrobach. Efektem może być ciemna wędzonka i kwaśna. Oczywiście samo wędzenie i ilość substancji zawartych w spalinach jest też uzależnione od warunków zewnętrznych panujących podczas wędzenia. To mnie pocieszyłeś, nie mam klasycznej wędzarni, wędzę nieszkodliwie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-126210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam Wszystkich Po raz któryś robiłem kiełbasę według przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-drobiowe/105-kielbasa-drobiowa-parzona wychodzi smaczna w każdym radzie dzieciom smakuje, ale za każdym razem ten sam problem: pomiędzy farszem a osłonka zbiera się woda oczywiście po wychłodzeniu woda się wchłania ale pojawia się przy każdym ponownym podgrzewaniu parzę tak jak w przepisie w temp. 72-75 stopni C przez ok. 80 min. może ktoś wskaże mi mój błąd, i to w zasadzie tylko w tej kiełbasie inne wychodzą raczej bez uwag chociaż są robione czasami na oko Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 6 Grudnia 2011 parzę tak jak w przepisie w temp. 72-75 stopni C przez ok. 80 min.Wg mnie czas parzenia jest za długi (chociaż taki jest w przepisie) Jeżeli kiełbaskę nadziewasz w jelita 28-32 to wystarczy 25-30 min. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 6 Grudnia 2011 czas parzenia jest za długitym bardziej że w dalszej części jest też niewłaściwie podana, zbyt niska temperatura dla wyrobów drobiowych:8. Parzenie: W temp. 72-75 stopni C przez ok. 80 min. do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 65 stopni C może moderator to poprawimoderator nie może :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 6 Grudnia 2011 5. Napełnianie jelit - Wymieszaną masą napełnia się ściśle jelita i pozostawia w zwojach dowolnej wielkości.8. Parzenie: W temp. 72-75 stopni C przez ok. 80 min. do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 65 stopni C. Wniosek jest tylko jeden należy czytać dokładnie przepisy i analizować je. W cytacie 1 wniosek nasuwa się sam ,to są jelita naturalne - prawdopodobnie jelita wp cienkie - kiełbaśnice. A więc czas parzenia 25- 30min W cytacie 2, czas parzenia raczej dotyczy nadziewania w osłonki sztuczne rozmiar dla krakowskiej parzonej. musimy wiedzieć jaka jest różnica między jelitami a osłonkami. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 6 Grudnia 2011 To kto może jak moderator nie może :wink: :tongue:Administrator Panie, administrator :tongue: należy czytać dokładnie przepisy i analizować je. ... W cytacie 1 wniosek nasuwa się sam ,to są jelita naturalne - prawdopodobnie jelita wp cienkie - kiełbaśniceaaa.... przyłapałem Cię DZIADKU :tongue: :lol: II. Materiały pomocnicze: Kiełbaśnice o średnicy 32-36 mm :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Tak szczerze Abratek z przepisu przeczytałem tylko te dwie cytowane pozycje . . ale będę czytał od teraz całość ( ,,by nie zostać przyłapanym'') Wniosek jeden trzeba znać czasy parzenia w w kiełbaśnicach wtedy by nie parzyło by się trzy razy dłużej i nie było tych problemów . Łatwe do nauczenia Temperatura 72 -75 st ------- Czas 30 - 25 min Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Tak szczerze Abratek z przepisu przeczytałem tylko te dwie cytowane pozycje . . ale będę czytał od teraz całość ( ,,by nie zostać przyłapanym'') :grin: gdy zobaczyłem cytat wstawiony przez EAnna`ę pierwsze co to "popędziłem" do receptury aby sprawdzić jakie to osłonki przewidział autor - nauka nie idzie w las :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 6 Grudnia 2011 W zasadzie się wyjaśniło ale jak w przepisie 80 min to robiłem 80 a trzeba było po swojemu jak zawsze DZIĘKI Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-189213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
famful Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dzięki za porady drobiowa wreszcie wyszła, jest super i nie wyschła na wiór Cytuj Pozdrawiam Famful "życie jest jak impreza, nie pamiętasz początku, w najlepszym momencie kończy ci się kasa, a na koniec zgon"____________________https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3671-kie%C5%82basa-drobiowa-parzona/page/4/#findComment-191681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.