Kruszynka Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 jutro ciężki dzień z tą pogodą do wędzenia jeżeli u Ciebie dzisiaj taka pogoda jak w Wejherowie to masz ideał wędzarniczy.Powodzenia Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 :grin: Kaziu :grin: rano wstaje i oczom nie wierze :grin: za oknami wstaje słoneczko a niebo Włoskie :grin: Podczas wędzenia odwiedził Mnie kolega po drodze kupił tołpygę :grin: no to trzeba zrobić szybkie solenie,pieprzenie i wędzenie z pieczeniem bo na wędzenie nie było już czasu :grin: :thumbsup: [ Dodano: Czw 05 Kwi, 2012 18:46 ]:grin: http://images35.fotosik.pl/1295/bf0b30b37587ad99med.jpg http://images42.fotosik.pl/268/5097b37193401cbamed.jpg http://images40.fotosik.pl/1474/5ece59e7f27dcf02.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Grzesiu Wesołku , jak ja lubię patrzeć na Twoją zadowoloną twarz z tych Twoich wyrobów , mam nadzieje że kiedyś wspólnie ich spróbujemy :thumbsup: , bo jak to mówią góra z górą ... , a człowiek z człowiekiem zawsze :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 :grin: Paweł :grin: to przybywaj w maju do NAS na zlot W-M :grin: tam to dopiero jest wesołe życie kowboja :grin: lub na zlot motocyklowy w czerwcu do Lutry ( pensjonat Romanowskich). :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Grzesiujak to Sasza pewnie mówi ... pozyjom , uwidjom :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 :grin: biała G-565 :grin: Grażka upiekła sernik z samej ricotty :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Grzesiu, ricotta właśnie mi się robi i byłbym zobowiązany za przepisik na sernik Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 :grin: po pierwsze czy masz 2 kg ricotty po drugie to piekła Grażka a Ona to przeważnie robi ciasta na oko mało kiedy trzyma się przepisów.Podobnie robi się jak sernik tylko widziałem jak dodawała maki ziemniaczanej :grin: Teraz piecze taki przekładaniec masa makowa i ricotta. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-211943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 :grin: przekładaniec z masą makową i ricottą :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 :grin: przekładaniec z masą makową i ricottą :grin: :thumbsup: Czyli Seromak :wink: , ale smakowicie wygląda :thumbsup: Grzegorz gratulacje dla Grażynki :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 :grin: WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 grzegorz565, Dzięki i nawzajem. Smaczne te Twoje życzenia :thumbsup: P.S. Dzisiaj powinno być zakazane wklejanie takich zdjęć. To jest katorga je oglądać. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 He he moja szynka dojrzewajaca z warsztatow zrobila furore na swieta . Grzesiu, zrobilem ser caciatta. Dojrzewal 2 tyg, bo musialem wyjechac. Myslalem ze bedzie lepszy,ale zgorzkniał. Czy on nadaje sie do spozycia tylko zaraz po dojrzeniu (5-8 dni)? Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 :grin: jacinto,że Ci ten ser zgorzkniał to gdzieś musiał powstać błąd w dojrzewaniu lub mleko było złej jakości.Dzisiaj jadłem ten ser co robiłem jeszcze w marcu i był bardzo smaczny.Miło czytać,że szynka dojrzewająca z warsztatów Wam smakuje. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 grzegorz565, dojrzewał 12 dni w temp 8-9 stopni i miał lekka goryczkę, ale po 15 dniach jest bardzo gorzki. Mleko -piątnica 3,2% świeże. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 :grin: mleko-piątnica 3,2% świeże :shock: z nazwy :question: Daniel jak byś mógł się w tym temacie wypowiedzieć to pewnie byśmy znali przyczynę. :grin: [ Dodano: Sro 11 Kwi, 2012 08:07 ]:grin: ser Toma,który robiłem 22 marca fajnie dojrzewa,łapie ciekawy serowy zapach. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 :grin: wczoraj zrobiłem ser BART z 20 l mleka,zaczyna dojrzewać :grin: Dzisiaj pokroiłem ser Toma jestem pod wrażeniem smaku,aromatu,jeszcze jest miękki,lekko kwaśny bardzo smaczny i nie ma jeszcze miesiąca.Zaraz go zapakuje próżniowo i czeka zlotu W-M. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Piękny ten serek Grzesiu.Jestem pod wrażeniem :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Serek jak się patrzy, no i mleczko widać prosto od krówki wiejskiej :-P :clap: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-212976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 :grin: zupa z dodatkiem serwatki. Trzeba coś z ta serwatka robić :grin: picie,kąpiel i jeszcze kilkanaście litrów w zapasie.Może macie ciekawe propozycje z zastosowaniem serwatki. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-213150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 A po czym tak sądzisz bo jak po kolorze sera to............... :wink: Bez prawdziwego mleczka takie rzeczy nie wychodzą :-P A co do zupki jaką Grzesio przedstawił wyżej, miałem okazję degustować i naprawdę dobra :thumbsup: , początkowo przyznam, że miałem obawy co do serwatki, pierwsza łyżka z zamkniętymi oczami :-P Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-213159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 miałem obawy co do serwatki, Ale lufa w zupie czy ogólnie :question: Przyznam się że ja tylko spijam I raz dodałem do ciasta na pizze :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-213160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Bez prawdziwego mleczka takie rzeczy nie wychodzą To jesteś niestety w błędzie.Kolor można uzyskać w inny sposób. :wink: a serek oczywiście nie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-213162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 :grin: W wielki piątek zrobiłem zupę z samej serwatki i tylko zagęściłem mąką orkiszowa.W smaku bdb :thumbsup: kto robi sery warto spróbować :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-213178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Może macie ciekawe propozycje z zastosowaniem serwatki. Ja dodaję zamiast wody do: 1. produkcji chleba 2. ciasta na naleśniki 3. ciasta na pizzę 4. zup 5. sosów Mleko po wyjęciu skrzepu zakwaszam kwasem mlekowym, a nie kwaskiem cytrynowym. Grzesiek do produkcji serów używasz specjalnych podpuszczek? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/34/#findComment-213181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.