DZIADEK Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #701 Opublikowano 9 Listopada 2011 » Domowy wyrób wędlin » Sprzęt » Wybór nadziewarki.https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1035&postdays=0&postorder=asc&start=315 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #702 Opublikowano 10 Listopada 2011 fota parówkowej,Dla , mnie BOMBA !!! Pisie, jadę do Ciebie na warsztaty "parówkowe" !!! :thumbsup: :clap: Ale muszą byc dobre... ech... :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #703 Opublikowano 10 Listopada 2011 Jeśli chodzi o kiełbasę parówkową, to mam fotorelację, jeśli chodzi o nadziewarkę - już złom. Ale dla osłody wczorajsza kolacyjka - boczuś pieczony prosto z wędzarni, a dziś rolada boczkowa wędzona parzona, też wykonana wczoraj, a dziś degustacja. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #704 Opublikowano 10 Listopada 2011 jeśli chodzi o nadziewarkę - już złom. Z chińczykiem też się poddałem :???: . Ten pieczony , to z jakimś grzybkiem marynowanym , a rolowany z chrzanikiem :thumbsup: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #705 Opublikowano 10 Listopada 2011 boczuś pieczony prosto z wędzarni, a dziś rolada boczkowa wędzona parzona,Pis'ie wyroby jak zawsze rewelacyjne :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #706 Opublikowano 10 Listopada 2011 rolada boczkowa wędzona parzona Witam,widać w przekroju rolady farsz,coś może kolega więcej na ten temat powiedzieć(jeżeli to nie jest tajemnica)? Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #707 Opublikowano 10 Listopada 2011 widać w przekroju rolady farsz,coś może kolega więcej na ten temat powiedzieć(jeżeli to nie jest tajemnica)? Może, ale najpierw zapyta czy wysłał Ci przepis na lubuską? A farsz jest z mielonki, którą zrobiłem w prasce i w słoikach, a trochę uszczknąłem do boczusia. Skład mielonki wołowina, boczek i przyprawy. Wczoraj i dziś wędziłem zimnym dymem polędwicę i słoninki kawałek się trafił. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #708 Opublikowano 10 Listopada 2011 ale najpierw zapyta czy wysłał Ci przepis na lubuską? Już nie chciałem po raz kolejny przypominać i grzecznie czekam na przepis :grin: Dzięki za mielonkę do rolady :grin: P.S. polędwica bardzo apetycznie wygląda :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #709 Opublikowano 21 Listopada 2011 Wczoraj na strychu znalazłem kiełbaskę podsuszoną, może ze trzy tygodnie. :question: I dzisiejsze parówki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #710 Opublikowano 21 Listopada 2011 I dzisiejsze parówki.A zapowiadałeś, że będziesz robił parówkową :wink: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #711 Opublikowano 21 Listopada 2011 że będziesz robił parówkową :wink: Nikt jej tak nie nazywa. :sad: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #712 Opublikowano 22 Listopada 2011 Parówki podwędzone i sparzone, wieczorem fotki, jak zdążę, bo dziś na tapecie podwawelska i polska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #713 Opublikowano 22 Listopada 2011 podwawelska i polska :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #714 Opublikowano 23 Listopada 2011 Wczoraj zrobiłem podwawelską i polską, farsz trochę pod-miażdżony, nadziewałem maszynką. Pierwsza dziś wędzona, druga czeka do jutra na finał. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #715 Opublikowano 23 Listopada 2011 Wczoraj na strychu znalazłem kiełbaskę podsuszoną, może ze trzy tygodnie. :question: Zupełnie jak moja... jałowcowa... :P I dzisiejsze parówki.No tutaj pełen szacunek... piękne... śnią mi się te twoje parówki po nocach... SZOK... Nie ma innego wyjścia... wsiadam w samochód i jadę do Cię... trudno... masz mnie na "karku". Po świętach jakoś zgadamy się, zeby jakiś wolny weekend zorganizowac i jadę do Ciebie parówki robić !!! :clap: :clap: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #716 Opublikowano 24 Listopada 2011 Dziś wędziłem polską, po 4 godzinach wyglądało, że gotowa. [ Dodano: Czw 24 Lis, 2011 21:07 ]Po świętach jakoś zgadamy się, zeby jakiś wolny weekend zorganizowac i jadę do Ciebie parówki robić !!! :clap: :brawo: :clap:Tylko napisz po których. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #717 Opublikowano 25 Listopada 2011 Polska w przekroju, teraz trochę dojrzewania, końca nie doczeka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #718 Opublikowano 26 Listopada 2011 Wygląda rewelacyjnie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Zapewne tak smakuje. Przymierzam się do zrobienia polskiej. Robiłeś według 16-ki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #719 Opublikowano 26 Listopada 2011 Przymierzam się do zrobienia polskiej. Robiłeś według 16-ki ? No z małymi poprawkami, w 16-tce jest na soli i saletrze- inny smak, i jeszcze parę drobnych zmian, które wkrótce opiszę w temacie kiełbasa polska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #720 Opublikowano 26 Listopada 2011 Piękne są te Twoje wyroby kolego. Widać, że lubisz mięsko :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #721 Opublikowano 27 Listopada 2011 Jutro wędzonki do wędzarni, peklowane w solance 425 gram peklosoli na 5 litrów wody przez 16 dni bez nastrzyku, a stały w beczce na świeżym powietrzu, ale zrobiło się za ciepło, temperatura solanki skoczyła do 5 stopni i przyszedł czas. A teraz wiszą w altance na świeżym powietrzu pod dachem, na razie 6 stopni na plusie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #722 Opublikowano 28 Listopada 2011 Tu foty już po wędzeniu i parzeniu. I boczuś parzony ciepły na kolację. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #723 Opublikowano 28 Listopada 2011 :grin: do tego ciepłego boczusia tylko pasuje zimne piwko BROWAR NMLPIS67 :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #724 Opublikowano 3 Grudnia 2011 do tego ciepłego boczusia tylko pasuje zimne piwko Grzesiu świecisz. A wczoraj uwędziłem trochę i sparzyłem, wygląd ciemny i tu myśl o tuningu, jak zrobić wyroby na ładnie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-188731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimol Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #725 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Photoshop :wink: nic nie zmieniaj... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-188748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.