Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

» Domowy wyrób wędlin » Sprzęt » Wybór nadziewarki.

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1035&postdays=0&postorder=asc&start=315

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184184
Udostępnij na innych stronach

fota parówkowej,

Dla , mnie BOMBA !!! Pisie, jadę do Ciebie na warsztaty "parówkowe" !!! :thumbsup: :clap: Ale muszą byc dobre... ech... :thumbsup:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184256
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chodzi o kiełbasę parówkową, to mam fotorelację, jeśli chodzi o nadziewarkę - już złom. :cool:

 

Ale dla osłody wczorajsza kolacyjka - boczuś pieczony prosto z wędzarni, a dziś rolada boczkowa wędzona parzona, też wykonana wczoraj, a dziś degustacja. :cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184330
Udostępnij na innych stronach

jeśli chodzi o nadziewarkę - już złom. :cool:

Z chińczykiem też się poddałem :???: . Ten pieczony , to z jakimś grzybkiem marynowanym , a rolowany z chrzanikiem :thumbsup: :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184332
Udostępnij na innych stronach

boczuś pieczony prosto z wędzarni, a dziś rolada boczkowa wędzona parzona,

Pis'ie wyroby jak zawsze rewelacyjne :clap: :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184334
Udostępnij na innych stronach

rolada boczkowa wędzona parzona

Witam,widać w przekroju rolady farsz,coś może kolega więcej na ten temat powiedzieć(jeżeli to nie jest tajemnica)? Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184339
Udostępnij na innych stronach

widać w przekroju rolady farsz,coś może kolega więcej na ten temat powiedzieć(jeżeli to nie jest tajemnica)?

Może, ale najpierw zapyta czy wysłał Ci przepis na lubuską?

A farsz jest z mielonki, którą zrobiłem w prasce i w słoikach, a trochę uszczknąłem do boczusia. Skład mielonki wołowina, boczek i przyprawy. :cool:

 

Wczoraj i dziś wędziłem zimnym dymem polędwicę i słoninki kawałek się trafił. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184349
Udostępnij na innych stronach

ale najpierw zapyta czy wysłał Ci przepis na lubuską?

Już nie chciałem po raz kolejny przypominać i grzecznie czekam na przepis :grin: Dzięki za mielonkę do rolady :grin:

P.S. polędwica bardzo apetycznie wygląda :thumbsup:

lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-184352
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczoraj na strychu znalazłem kiełbaskę podsuszoną, może ze trzy tygodnie. :question:

 

 

 

I dzisiejsze parówki. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186472
Udostępnij na innych stronach

I dzisiejsze parówki.

A zapowiadałeś, że będziesz robił parówkową :wink:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186474
Udostępnij na innych stronach

Parówki podwędzone i sparzone, wieczorem fotki, jak zdążę, bo dziś na tapecie podwawelska i polska. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186550
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem podwawelską i polską, farsz trochę pod-miażdżony, nadziewałem maszynką.

Pierwsza dziś wędzona, druga czeka do jutra na finał. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186864
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj na strychu znalazłem kiełbaskę podsuszoną, może ze trzy tygodnie. :question:

 

Zupełnie jak moja... jałowcowa... :P

I dzisiejsze parówki.

No tutaj pełen szacunek... piękne... śnią mi się te twoje parówki po nocach... SZOK... Nie ma innego wyjścia... wsiadam w samochód i jadę do Cię... trudno... masz mnie na "karku". Po świętach jakoś zgadamy się, zeby jakiś wolny weekend zorganizowac i jadę do Ciebie parówki robić !!! :clap: :clap: :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-186888
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędziłem polską, po 4 godzinach wyglądało, że gotowa. :cool:

 

[ Dodano: Czw 24 Lis, 2011 21:07 ]

Po świętach jakoś zgadamy się, zeby jakiś wolny weekend zorganizowac i jadę do Ciebie parówki robić !!! :clap: :brawo: :clap:

Tylko napisz po których. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187063
Udostępnij na innych stronach

Przymierzam się do zrobienia polskiej.

 

Robiłeś według 16-ki ?

No z małymi poprawkami, w 16-tce jest na soli i saletrze- inny smak, i jeszcze parę drobnych zmian, które wkrótce opiszę w temacie kiełbasa polska. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187345
Udostępnij na innych stronach

Jutro wędzonki do wędzarni, peklowane w solance 425 gram peklosoli na 5 litrów wody przez 16 dni bez nastrzyku, a stały w beczce na świeżym powietrzu, ale zrobiło się za ciepło, temperatura solanki skoczyła do 5 stopni i przyszedł czas. A teraz wiszą w altance na świeżym powietrzu pod dachem, na razie 6 stopni na plusie. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187565
Udostępnij na innych stronach

Tu foty już po wędzeniu i parzeniu. I boczuś parzony ciepły na kolację. :cool:

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-187795
Udostępnij na innych stronach

do tego ciepłego boczusia tylko pasuje zimne piwko

Grzesiu świecisz. :cool:

 

A wczoraj uwędziłem trochę i sparzyłem, wygląd ciemny i tu myśl o tuningu, jak zrobić wyroby na ładnie. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/29/#findComment-188731
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.