Basia285 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1876 Opublikowano 5 Lutego 2014 Bardzo Szanowne Grono przepraszam, że się wedrę w temat nie o parówkach.Moje pytanie jest do Pis67 Powiedz mi proszę jak ja zrobię te parówki i je podwędzę, to czy parówki które przeznacze na zamrozenie tez mam parzyć?Czy ma to jakieś znaczenie?Trochę nie wiem co zrobić z tymi do zamrożenia. Te na bieżąco wiadomo że sparzę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1877 Opublikowano 5 Lutego 2014 no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia.Przepraszam, nie zauważyłem (w recepturach) że tak może być. Ale pod warunkiem, że rodzinka zażyczy na piśmie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1878 Opublikowano 5 Lutego 2014 Pisa nie widać, proszę podpowiedzcie co z tym parzeniem parówek bo nie chcę zepsuć. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1879 Opublikowano 5 Lutego 2014 Sparzysz po rozmrożeniu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1880 Opublikowano 6 Lutego 2014 - wp.kl.I - 1,68kg - z szynki - 20g sól/p-sól - 3x sitko 4mm w wersji papierowej masz w tym miejscu samą peklosól Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1881 Opublikowano 6 Lutego 2014 Powiedz mi proszę jak ja zrobię te parówki i je podwędzę, to czy parówki które przeznacze na zamrozenie tez mam parzyć? Tak parzyć od razu, sparzone mrozić, nie surowe. w wersji papierowej masz w tym miejscu samą peklosól Masz rację, wieprzowinę ostatnim razem potraktowałem samą peklosolą, poprzednim pół na pół. A wczoraj zrobiłem ... foty później, przy okazji oglądania meczu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1882 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dziekuje bardzo za odpowiedź. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1883 Opublikowano 6 Lutego 2014 To i zaległa fota kiełbasek... A niżej wczorajszy wyrób. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1884 Opublikowano 6 Lutego 2014 Sparzysz po rozmrożeniu. Tak parzyć od razu, sparzone mrozić, nie surowe. No to jak to jest Koledzy ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1885 Opublikowano 6 Lutego 2014 No to jak to jest Koledzy ??? Tak jak napisałem, mówimy o parówkach, Miro twierdzi, że można mrozić po wędzeniu, można wszystko, ale co się stanie z wyrobem w takim przypadku, teoretycznie nic, ale jednak, coś będzie nie tak, a co? Trzeba podywagować tu trochę w tym temacie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1886 Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Przemyślałem, to co napisałeś i przyznaję rację.Kiełbasę lepiej sparzyć po rozmrożeniu, ale parówkę trzeba dokończyć termicznie przed zamrożeniem.Zrobię kiedyś próbę. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Edytowane 6 Lutego 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1887 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dziś wieczorkiem zrobiłem trochę kiełbasek. Jutro podwędzę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1888 Opublikowano 6 Lutego 2014 Pis67 zdjecie z roentgena ? opisy na kiełbaskach " morsem " Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1889 Opublikowano 7 Lutego 2014 Tak powstała kiełbasa parówkowa, parówką nazywana, kutrowanie wczoraj zakończone na 10,7 stopnia. Tu masa po zakończonym procesie przygotowawczym do napełniania. Wyszło ponad osiem kilo, nie liczę testowych w ilości trzech sztuk. Zrobiłem też drobiową z piersi kurczaka i odrobiny częściowo kutrowanej chudej masy do parówek. I już dziś od rana wędzarnia chodzi na pół gwizdka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1890 Opublikowano 7 Lutego 2014 Pis67 zdjecie z roentgena ? opisy na kiełbaskach " morsem " To jest zawartość metali ciężkich w wyrobie a nie opisy "morsem" Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1891 Opublikowano 7 Lutego 2014 W pierwszej chwili zdjęcie RTG wziąłem jako obraz kolonii bakterii, czy też, biorąc pod uwagę dyskusje odnośnie procesu przygotowywania parówek, pałeczki jadu kiełbasianego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1892 Opublikowano 7 Lutego 2014 Koniec wędzenia i fota. Potem parzenie 23 minuty... i odpoczynek. A jutro degustacja. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1893 Opublikowano 7 Lutego 2014 Super . Do tego kutra wszedł Ci cały wsad na raz? Nie mogę po fotce wyczuć wielkości . Pozdrawiam kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1894 Opublikowano 7 Lutego 2014 Czekam na ocenę organoleptyczną i smakową, jak to kiedyś powiedział klasyk. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1895 Opublikowano 7 Lutego 2014 A jutro degustacja. A gdzie zapisy? dałbyś Waść spokój foty rozwalają moje śliniawki Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1896 Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) pis67 ogladając parówki na zdjęciach , wygladaja jak parówki z okresu mojego dzieciństwa , bo z okresu młodzieżowego nie mogę napisać tak , mówili wtedy ,że do parówek dodawali papieru toaletowego, Pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2014 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1897 Opublikowano 7 Lutego 2014 pis67 ogladając parówki na zdjęciach , wygladaja jak parówki z okresu mojego dzieciństwa W tym czasie w sklepach gdy poprosiło się o parówki sklepowa pytała cienkie czy grube . A nazwa tych grubych była Parówkowa. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1898 Opublikowano 7 Lutego 2014 Dziadku piszesz prawdę , tych niuansów moja pamięc nie wskrzesiła pod wpływem fotografii , ale Twój wpis pamięci pomógł , Dziekuję Pozrdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1899 Opublikowano 7 Lutego 2014 Do tego kutra wszedł Ci cały wsad na raz? Na dwa razy, kuter 15 l. Czekam na ocenę organoleptyczną i smakową, Zmieniłem nieco ilości przypraw zgodnie z sugestią LP i oceniam te zmiany na plus. w sklepach gdy poprosiło się o parówki sklepowa pytała cienkie czy grube . A nazwa tych grubych była Parówkowa. No i nazwałem ją po imieniu na początku: Tak powstała kiełbasa parówkowa, parówką nazywana, Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1900 Opublikowano 7 Lutego 2014 Smacznie wygladaja , bardzo wszyscy je lubimy , ale nie wiem czy bede miala kiedy odwage je zrobic, ta ciagla kontrola temperatury mnie zniecheca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.