pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1901 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dziś wieczorkiem zrobiłem trochę kiełbasek. Jutro podwędzę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1902 Opublikowano 6 Lutego 2014 Pis67 zdjecie z roentgena ? opisy na kiełbaskach " morsem " Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1903 Opublikowano 7 Lutego 2014 Tak powstała kiełbasa parówkowa, parówką nazywana, kutrowanie wczoraj zakończone na 10,7 stopnia. Tu masa po zakończonym procesie przygotowawczym do napełniania. Wyszło ponad osiem kilo, nie liczę testowych w ilości trzech sztuk. Zrobiłem też drobiową z piersi kurczaka i odrobiny częściowo kutrowanej chudej masy do parówek. I już dziś od rana wędzarnia chodzi na pół gwizdka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1904 Opublikowano 7 Lutego 2014 Pis67 zdjecie z roentgena ? opisy na kiełbaskach " morsem " To jest zawartość metali ciężkich w wyrobie a nie opisy "morsem" Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1905 Opublikowano 7 Lutego 2014 W pierwszej chwili zdjęcie RTG wziąłem jako obraz kolonii bakterii, czy też, biorąc pod uwagę dyskusje odnośnie procesu przygotowywania parówek, pałeczki jadu kiełbasianego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1906 Opublikowano 7 Lutego 2014 Koniec wędzenia i fota. Potem parzenie 23 minuty... i odpoczynek. A jutro degustacja. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1907 Opublikowano 7 Lutego 2014 Super . Do tego kutra wszedł Ci cały wsad na raz? Nie mogę po fotce wyczuć wielkości . Pozdrawiam kliknięte z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1908 Opublikowano 7 Lutego 2014 Czekam na ocenę organoleptyczną i smakową, jak to kiedyś powiedział klasyk. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1909 Opublikowano 7 Lutego 2014 A jutro degustacja. A gdzie zapisy? dałbyś Waść spokój foty rozwalają moje śliniawki Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1910 Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) pis67 ogladając parówki na zdjęciach , wygladaja jak parówki z okresu mojego dzieciństwa , bo z okresu młodzieżowego nie mogę napisać tak , mówili wtedy ,że do parówek dodawali papieru toaletowego, Pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2014 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1911 Opublikowano 7 Lutego 2014 pis67 ogladając parówki na zdjęciach , wygladaja jak parówki z okresu mojego dzieciństwa W tym czasie w sklepach gdy poprosiło się o parówki sklepowa pytała cienkie czy grube . A nazwa tych grubych była Parówkowa. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1912 Opublikowano 7 Lutego 2014 Dziadku piszesz prawdę , tych niuansów moja pamięc nie wskrzesiła pod wpływem fotografii , ale Twój wpis pamięci pomógł , Dziekuję Pozrdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1913 Opublikowano 7 Lutego 2014 Do tego kutra wszedł Ci cały wsad na raz? Na dwa razy, kuter 15 l. Czekam na ocenę organoleptyczną i smakową, Zmieniłem nieco ilości przypraw zgodnie z sugestią LP i oceniam te zmiany na plus. w sklepach gdy poprosiło się o parówki sklepowa pytała cienkie czy grube . A nazwa tych grubych była Parówkowa. No i nazwałem ją po imieniu na początku: Tak powstała kiełbasa parówkowa, parówką nazywana, Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1914 Opublikowano 7 Lutego 2014 Smacznie wygladaja , bardzo wszyscy je lubimy , ale nie wiem czy bede miala kiedy odwage je zrobic, ta ciagla kontrola temperatury mnie zniecheca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1915 Opublikowano 7 Lutego 2014 ale nie wiem czy bede miala kiedy odwage je zrobic, ta ciagla kontrola temperatury mnie zniecheca Największym moim błędem z wytwarzaniem parówek było to, że zacząłem je robić latem i poi drugie, że za bardzo się przejmowałem tymi temperaturami. zrób napoczątek kilo, nic nie ryzykujesz. A niżej foty kiełbasy drobiowej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1916 Opublikowano 7 Lutego 2014 Miro, nie ma za co przepraszać. Nigdy nie miałam okazji mrozic parówek to nie wiem też. jak wyglada zamrożona parówka Chyba lepiej parówki sparzyć i zamrozić, Mogą się pewnie rozwarstwić bez sparzenia, podejść wodą, albo zrobić się gumiaste. Później lepiej sobie tylko rozmrozic i zagrzać, no ja tak sobie myslę. Nie jestem do końca pewna, czy będzie co mrozić. Wszyscy już zacieraja ręce....... na te parówki oczywiście. Pozdrawiam serdeczniePis. kiełbaska :clap: Piękny widok i wyrób.Ech, chyba znowu jestem głodna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1917 Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Dziś mleko przywiozłem, problem był dojechać, śniegu, że hej. 5 litrów mleka zaszczepiłem zsiadłym mlekiem i odrobiną kefiru żywego i teraz stoi, temperatura badana przed chwilą 26 stopni. Z pozostałych 15 litrów zrobiłem trochę sera oscypko-podobnego Ricotta też już się chłodzi na podwórku, ładnie się ścięła. Przy okazji piwko orkiszowe, które robiłem w kwietniu lub maju 2013 skosztowałem Gąskę zamarynowałem przy okazji -3,76kg No i mały krążek serka do dojrzewania w prasie siedzi. Fota przewrócona, ale nie mogę jej postawić do pionu. Edytowane 9 Lutego 2014 przez EAnna Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1918 Opublikowano 9 Lutego 2014 Wiadomo wszem i wobec że Polak potrafi, brawo . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1919 Opublikowano 9 Lutego 2014 Jeśli chodzi o nacisk prasy nadziewarki, sama korba ustawiona w poziomie daje nacisk sporo ponad 5kg, pół kilogramowy odważnik był na początek, potem poszedł 2kg i powstał taki serek, który już pływa w solance. Gęś była gotowa po dwóch godzinach, piekłem w rękawie w 150 stopniach, a czytałem na forum, że 3,5 do 5-ciu godzin trzeba piec, i do obiadku się trochę przesuszyła. To i parę fotek ricotty - jeszcze ocieka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1920 Opublikowano 9 Lutego 2014 Folii nie nakuwałes? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1921 Opublikowano 10 Lutego 2014 Folii nie nakuwałes? Ja nie nakuwam , lepiej jak jest nie nakuwana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1922 Opublikowano 15 Lutego 2014 Wczoraj wieczorkiem zrobiłem krakowskiej... Nie wiem kurcze zrobić parzone czy pieczone? Zadyma rozpoczęta.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1923 Opublikowano 15 Lutego 2014 Nie wiem kurcze zrobić parzone czy pieczone? Rzuc monetą Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1924 Opublikowano 15 Lutego 2014 Nie wiem kurcze zrobić parzone czy pieczone? Co byś nie zrobił to i tak śliniawa okrutna Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1925 Opublikowano 15 Lutego 2014 fifty/fifty ? Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.