tier Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2251 Opublikowano 6 Października 2014 Kurczaczek jamnik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-375607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2252 Opublikowano 7 Października 2014 Podaj pis67 co i jak robiłeś. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-375629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2253 Opublikowano 7 Października 2014 Króliki -zalewa 12%- z mieszanki p/sól 10%/sól 90% na 12 godzin. Opłukanie, ociekanie i osuszenie - 4 godziny - wędzenie 4 godziny - pieczenie 30 min. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-375749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2254 Opublikowano 9 Października 2014 Dziś trochę mięska z półtuszy wieprzowej zadymiłem, była jeszcze polędwica i polędwiczka - ale zostały w innej przestrzeni.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2255 Opublikowano 11 Października 2014 Dziś wędzę kiełbaski jelenio-wieprzowe, w cienkich ok.30% dzikiego, w krakowskiej 60% Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2256 Opublikowano 12 Października 2014 Krakowska po pieczeniu i przekrój i żywiecka z marca, zapakowana próżniowo w lodówce czekała .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2257 Opublikowano 13 Października 2014 żywiecka z marca, zapakowana próżniowo w lodówce czekała Pis67... w marcu zrobiłeś żywiecką...uwędziłeś...odparzyłeś.... podsuszyłeś....zapakowałeś "próżniowo" (proficook?)....lodówka.... i dopiero teraz do jedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2258 Opublikowano 13 Października 2014 Uwędziłem, podpiekłem w wędzarni, podsuszyłem i zapakowałem - leżała w lodówce, a mam jeszcze starsze - wkrótce pójdą pod nóż. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2259 Opublikowano 13 Października 2014 Dziękuję, cenne to info Nowa jakby dziedzina się odsłania....----Jak będą parzone nie pieczone to na trwałości uszczerbku nie odnotuję? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2260 Opublikowano 13 Października 2014 Dziękuję, cenne to info Nowa jakby dziedzina się odsłania....----Jak będą parzone nie pieczone to na trwałości uszczerbku nie odnotuję?Myśłę sobie tak. Jeśli ma się zamiar podsuszyć kiełbasę, to po co ją uprzednio moczyć w wodzie. Może się mylę. PIS podpowie na pewno. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2261 Opublikowano 13 Października 2014 Podsuszane lepiej pieczone, a jak parzone - to po parzeniu podwędzić, co by barierę antybakteryjną wytworzyć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2262 Opublikowano 13 Października 2014 parzone - to po parzeniu podwędzić, co by barierę antybakteryjną wytworzyć Aktualnie obowiązuje u nas właśnie taki algorytm Wędzenie/parzenie/podwędzenie...Dziękuję za wskazik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2263 Opublikowano 13 Października 2014 Ja też. thx. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-376784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2264 Opublikowano 15 Października 2014 Zebrawszy w zeszłą sobotę kilkadziesiąt kilogramów zielonych pomidorów gruntowych postanowiłem spróbować je zagospodarować.Sałatki z zielonych pomidorów - wersja pierwsza- zielone pomidory, cebula,marchew seler . Wersja druga - zielone pomidory, pieczarki, cebula, marchew Kolejna wersja - zielone pomidory, cebula, kapusta marchew Kolejne wersje w przygotowaniu.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2265 Opublikowano 15 Października 2014 U nas kiedyś robiło się jeszcze z gotowaną fasolą... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2266 Opublikowano 15 Października 2014 Piotr a jakie zalewy dajesz?,bo one maja najwiekszy wplyw na smak salaktki i proces przygotowania rowniez jest wazny( wczesniejsze zasolenie, ,zagotowanie w zalewie a pozniej do sloika itp. ). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2267 Opublikowano 15 Października 2014 Zalewa słodko kwaśna, solone na godzinę, potem zalane gorącą zalewą, do słoików i pasteryzacja..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2268 Opublikowano 15 Października 2014 Zalewa słodko kwaśna, solone na godzinę, potem zalane gorącą zalewą, do słoików i pasteryzacja..... Piotrze ,a która z tych sałatek Tobie najbardziej smakuje?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2269 Opublikowano 15 Października 2014 Ja dodawałam jeszcze czerwoną paprykę i odrobinę ostrej papryczki też . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2270 Opublikowano 15 Października 2014 Piotrze ,a która z tych sałatek Tobie najbardziej smakuje?? Ja się nie liczę, zbiorę opinię domowych testerów.... Ja dodawałam jeszcze czerwoną paprykę i odrobinę ostrej papryczki też . Ostrość i aromat mam z tajemnych orientalnych przypraw - z papryką mi nie leży.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2271 Opublikowano 15 Października 2014 Piotr weź po słoiku na Zlot w Zielonym Zakątku - werdykt na pewno zostanie wydany Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2272 Opublikowano 19 Października 2014 Wczoraj czwartą wersję sałatki z zielonych pomidorów zrobiłem.... A dziś piątą i paszteciki na cieście francuskim upiekłem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2273 Opublikowano 19 Października 2014 A może jakieś konkretne przepisy? Wszedłem w posiadanie kilku kg zielonych pomidorów i coś muszę z nimi zrobić. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-377995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2274 Opublikowano 19 Października 2014 To może takie ogólne założenia, nie przepisy - przykładowo:Zielone pomidory - 3kg - krojonemarchew - 0,5kg -gruba tarkacebula- 0,5kg - piórkaseler - 0,5kg - gruba tarka mieszamy z dwoma łyżkami soli - pozostawiamy na 1-5 godzin Gotujemy zalewę - 4 szklanki wody, szklanka octu 10%, szklanka cukru - gorącą zalewą zalewamy warzywa- mieszamy - napełniamy słoiki - pasteryzujemy 10-15 minut . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-378001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2275 Opublikowano 19 Października 2014 Wczoraj czwartą wersję sałatki z zielonych pomidorów zrobiłem.... A dziś piątą Pięć wersji i weź teraz człowieku wybierz tą jedną ... najlepszą Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/91/#findComment-378004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.