DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2426 Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Pisu- Ja miałem okazję uczestniczyć w badaniu przydatności do spożycia wyrobów pakowanych Vac ptróżniowo i takie przydatnościjak Twoje traktuję z przymrużniem oka .Takiej przydatności nie mają wyroby podsuszane . nawet drugi raz pasteryzowne po zamknięciu WAC - dotyczxy to parówek z serem Edytowane 14 Grudnia 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2427 Opublikowano 14 Grudnia 2014 miałem okazję uczestniczyć w badaniu przydatności do spożycia wyrobów pakowanych Vac ptróżniowo i takie przydatnościjak Twoje traktuję z przymrużniem oka .Takiej przydatności nie mają wyroby podsuszane . nawet drugi raz pasteryzowne po zamknięciu WAC - dotyczxy to parówek z serem Dziadku - traktuj sobie przydatności jak chcesz - prowadzę badania przydatności i wyciągnąłem kilka wniosków na ten temat, bez przymrużania. Nie trzymam tak długo parówek, kaszanki czy boczku parzonego... Parzenie po zapakowaniu próżniowym? Tej metody nie stosowałem. Najważniejszym czynnikiem jest czystość - czysty surowiec, przetwórstwo i wszystko co się kryje pod tym pojęciem, nie mylić ze sterylnością. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2428 Opublikowano 14 Grudnia 2014 boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września Sam sobie zaprzeczasz. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2429 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Sam sobie zaprzeczasz. Boczek wędzony i tylko wędzony zapakowany był - nie stykał się z wodą.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2430 Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Na allegro występuje jako: siatka rękawZakupiłem sobie dzisiaj http://allegro.pl/show_item.php?item=4834142590Będę maił do karkówki a'la parmeńska według Arkadiusz od 9 grudnia sobie leży w lodówce w peklo i przyprawach i do baleronu bo zmęczyło mnie kombinowanie z osłonkami białkowymi. Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2431 Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Zakupiłem sobie dzisiaj http://allegro.pl/sh...item=4834142590Piękna pończoszka, wprawdzie nie z PRL-u ale zawsze lepiej niż pończocha..... z Ruch-u Edytowane 15 Grudnia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2432 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Dziś wieczorkiem wczesnym ma się rozumieć metkę zrobiłem. Przyprawy dodane i wymieszane z mięskiem przed mieleniem na sitku 3mm, jutro zimne wędzenie. Smakuje na surowo, zestaw przypraw pasi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2433 Opublikowano 16 Grudnia 2014 A co to za osłonka taka zakrzywiona po łuku? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2434 Opublikowano 16 Grudnia 2014 A co to za osłonka taka zakrzywiona po łuku? Ostatnio z PAK-a kupiłem, do metki i jałowcowej, w dodatku już o zapachu wędzonki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-390859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2435 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ostatnio z PAK-a kupiłem, do metki i jałowcowej, w dodatku już o zapachu wędzonki. Takie osłonki ma też w ofercie Miro.Fajnie pachną Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2436 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Część metki już rozdana i jedna dla mnie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2437 Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Znów trochę dzikiego - żebra uwędzę, szynkę z kością zrobię w całości, polędwicę i polędwiczkę na sucho w ziołach zaprawiłem - na zimno cyknę. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2438 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Szynki na jutrzejsze wędzenie przygotowane. I fotka myśliwskiej z dzika - podsuszam powoli na Święta od 13grudnia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2439 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Szynki na jutrzejsze wędzenie przygotowane. Jakieś takie krzywe, jak moje. Myślałem, że zawodowcy mają zawsze proste, ładne szynki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2440 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Paweł... Jak by Cię na takiego ''hoka'' powiesił .... to by Cie 'tyż tak wygło'' ... Myślałem, że zawodowcy mają zawsze proste, ładne szynki. Po to mają te ''prasy''...Do ''sera'' ... Ps. Pis'u... Dobra robota A jak metka? Kosztowałeś już ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2441 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Szynki na jutrzejsze wędzenie przygotowane. Jakieś takie krzywe, jak moje. Myślałem, że zawodowcy mają zawsze proste, ładne szynki. Ale to tyś podobnoooo zawodowiec???????????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2442 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jakieś takie krzywe, jak moje. Myślałem, że zawodowcy mają zawsze proste, ładne szynki. Moje też raczej krzywe... Ale bardziej liczy się smak niż kształt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-391882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2443 Opublikowano 21 Grudnia 2014 To kilka fotek z wczoraj. Wędzenie szyneczki i króliki dla towarzystwa. Wczoraj mieliśmy w pracy spotkaniew wigilijne i na tę okoliczność otworzyłem zapakowany próżniowo kawałek karkówki, której wytwarzanie zacząłem 22 lutego tego roku, dodam że zamrażana nie była, leżała w lodówce i jeszcze by poleżała. Również rozpakowałem polędwicę, znalazłem w dojrzewalni kabanosy, do tego jeszcze trochę i zapełniłem półmiski na spotkanie. O smakach polędwicy i karkówki napiszę jeszcze. Przed chwilą wrzuciłem do piekarnika karkówkę ze śliwką, którą zamarynowałem ze trzy dni temu. Do krojenia użyłem Bizerby, praktycznie jej nie używam, teraz się przydała. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2444 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jak zwykle ślinka cieknie, a wyroby jak zwykle super Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2445 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Napisz coś więcej na temat tej karkówki. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2446 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ale to tyś podobnoooo zawodowiecPomyliłeś mnie z kimś, ani z zawodu ani z wykształcenia nie jestem rzeźnikiem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2447 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ale to tyś podobnoooo zawodowiecPomyliłeś mnie z kimś, ani z zawodu ani z wykształcenia nie jestem rzeźnikiem. no popatrz , a w kazdym temacie sie wypowiadasz jakbys był Piotruś sorki za zaśmiecenie Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2448 Opublikowano 21 Grudnia 2014 no popatrz , a w kazdym temacie sie wypowiadasz jakbys był Następny ukryty wielbiciel? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2449 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ale to tyś podobnoooo zawodowiecPomyliłeś mnie z kimś, ani z zawodu ani z wykształcenia nie jestem rzeźnikiem. Ale tak się zachowujesz!! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2450 Opublikowano 21 Grudnia 2014 no popatrz , a w kazdym temacie sie wypowiadasz jakbys był Następny ukryty wielbiciel? Wstaw sobie to w podpisie zamiast tej choinki i nie musisz odpowiadać http://iqkartka.pl/kartka/14983.html Pioruś jeszcze raz przepraszam że nie w temacie Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/98/#findComment-392362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.