maly-maly Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2451 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wstaw sobie to w podpisie zamiast tej choinki i nie musisz odpowiadać http://iqkartka.pl/kartka/14983.html Pioruś jeszcze raz przepraszam że nie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2452 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wstaw sobie to w podpisie zamiast tej choinki i nie musisz odpowiadać http://iqkartka.pl/kartka/14983.html Pioruś jeszcze raz przepraszam że nie w temacie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2453 Opublikowano 21 Grudnia 2014 ....Dobre.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2454 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Napisz coś więcej na temat tej karkówki. Nie pamiętam wiele, ale mam zapisane, bo wszystko notuję, kiedy zrobię porządek w papierach? Zrobiona normalnie - peklosól+przyprawy na trzy dni, potem siatka jak pończocha i wisiała w piwnicy pewnie z 3 tygodnie, potem zapakowana próżniowo i tak sobie leżała i czekała. Ilość soli(25g) muszę nieco zwiększyć. I cukru zero.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2455 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Dziś zapakowałem wędzone dzikie żeberka próżniowo, każda porcja w woreczek z innej bajki, dla sprawdzenia. wędziłęm też- fotka wyrobów przed zatopieniem, reszta jeszcze w wędzarni. Dwie szyneczki z soboty wędzone lekko ciepłym dymem. No i karkówka ze śliwką, dawno nie robiłem- i jest lekko krwista. Jutro dalej ..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2456 Opublikowano 23 Grudnia 2014 karkówka ze śliwką A to jest ciekawe, raczej napewno zrobię, ale dopiero po świętach, lubię połączenie owoca z mięskiem, no i pisu zapodaj przyprawy użyte Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2457 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Pięknie;)ale karkówka ze śliwką pysznie wygląda;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2458 Opublikowano 23 Grudnia 2014 no i pisu zapodaj przyprawy użyte Zapodam, ale spis w lochu... został. A tu parę fotek z dziś. Materiał na wędzonki nocą wisiał na świeżym powietrzu, parę rzeczy, żebra z dzika i noga, dwa makowce w polewie lukrowej, są jeszcze cztery w innych itp.Druga fota -szynki i polędwice zimnowędzone z noclegiem w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2459 Opublikowano 26 Grudnia 2014 To może fotka części wędlinek z wczoraj.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2460 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Oczy patrzą i połykają smak i kolor tych wędzonek ,jednak ta szraość tych z lewe,j dla mnie pomniejsza smakowitość. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2461 Opublikowano 26 Grudnia 2014 A mnie Pisu ciekawi ta szynka? w środku mocno czerwona. dalej ta otoczka jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2462 Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) jednak ta szraość tych z lewe,j dla mnie pomniejsza smakowitość. Dziadku - to karkówka ze śliwką pieczona w piekarniku na samej soli - to i szara jest. ciekawi ta szynka? w środku mocno czerwona. dalej ta otoczka jaśniejsza. Taki kawał na zimno wędzony. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2463 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Pisu ja wiem co to jest. Moja żona zawsze robi swój ulubiony produkt polędwicę na soli . Po gościnie dziwi się że biesiadnicy zjedli wszystkie kolorowe wędliny a jej szary tak zdrowy schab został -dla dziadka . który zje go podany na kanapkach przez babcię - tylko że z zamkniętymi oczami , by nie wkurzać babci . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2464 Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Hmmm cos w tym jest ostatnimi czasy piekę w niskiej temperaturze różne mięsa są robione na soli i peklosoli jak myślicie które znikają pierwsze ? ; ) Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 26 Grudnia 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2465 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Moja ulubiona czekoladka dla zdrowotności kielonek.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2466 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ojjjj takiej butelczyny nie widziałem;)a co to takiego dobrego?? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2467 Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) a co to takiego dobrego?? To likier czekoladowy, butelczyny nie widziałeś, bo wyrób z grudnia... i na naszym rynku niedostępny... Na razie dostałem dwie -... A te flaszki zapewne widziałeś, muszę mieć nr 7 .... http://www.complex.com/pop-culture/2012/11/most-expensive-vodkas/ Edytowane 30 Grudnia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2468 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pisu prosza cię nie zapodawaj takich linków bom mało co zawału nie dostoł am szpik jeszcze wielki;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2469 Opublikowano 30 Grudnia 2014 PISu , opakowania szklane przysposobić chcesz , czy zawartość onych - bo jakoś nie ogarniam 10 ogólnie dostępna jest za 150pln bez tej klatki na szczygły - a tu z ową 815 papierów - kogoś coś boli... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2470 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Kiedyś to skupy chociaż były.. zawsze to szansa Jakieś ruskawe te nazwy.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2471 Opublikowano 31 Grudnia 2014 No ładne to szkło, ale do zawartości to ja bym się nie pchał, moja cukrówka dwa razy filtrowana też potrafi sponiewierać Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2472 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dziś postanowiłem zrobić karkówkę suszoną na przyszłe święta BN. Karkówkę z wtorkowego uboju wagi 1,7 kg po nadaniu odpowiedniego kształtu natarłem peklosolą w ilości 27g na kg mięsa, a następnie mieszanką sporządzoną z:-pieprz 9g-rozmaryn 6g -kolendra 5g-pieprz ziołowy -13g-goździk -1g-cukier - 5g Dobór przypraw był zupełnie przypadkowy i niezaplanowany. Mięsko w przyprawach zawinąłem w folię spożywczą, potem krótki masaż i tak poleży kilka dni. c.d.n. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2473 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Sezon rozpoczęty - noworoczna do piwka i żywiecka na początek sezonu 3 i 5 kg ... jutro wędzenie i boczusie dla towarzystwa .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2474 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dziś postanowiłem zrobić karkówkę suszoną na przyszłe święta BN. Rok czasu Jak to przetrzymasz żeby nie zjeść Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2475 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Rok czasu Jak to przetrzymasz żeby nie zjeść Bazylku na zlocie W-M pokosztujemy dwuletniego piwka.... W lochu poczeka... . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.