paweljack Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2501 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Na koniec mogę napisać, że oprócz idealnej dla mnie smakowitości dorady w postaci smażonej, pieczonej i grillowanej, przetestowałem kolejny dobry sposób przygotowania tej rybki do konsumpcji - wędzenie. Dzięki, na pewno też zrobię. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2502 Opublikowano 17 Stycznia 2015 To parę fotek z dziś na początek dorada.... Miało być dziś bez mięska, ale dostałem boczki i trochę szyneczek do wędzenia... Potem upiekłem paszteciki na cieście francuskim z nadzieniem pieczarkowo-cebulowym... A na koniec mleko 25l za 35 złotych - prosto z udoju - ciepłe - 3l zostawiłem na zsiadłe z reszty korycińskie z czarnuszką, z zielonym pieprzem i z ziołami do sera feta. Na koniec riccotta - ale nie wiem co będzie - skrzeb jakiś rzadki..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2503 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) To parę fotek z dziś na początek dorada... Albo nie znalazlam, albo nie napisales. Co o smaku ryby powiedziala reszta rodzinki? Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2504 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Co o smaku ryby powiedziala reszta rodzinki? Nie jedli - nie zauważyli ... ale jutro sam im podam.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2505 Opublikowano 17 Stycznia 2015 A paszteciki do poprawki, krzywo pomalowane Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2506 Opublikowano 17 Stycznia 2015 paszteciki do poprawki, krzywo pomalowane Widelcem inaczej malowanie nie chciało wyjść, a spieszyłem się też po mleko... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2507 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) widzisz, chociaz raz moglam napisac ,ze cos niedokladnie zrobiles. Ale dzieki Tobie mam pomysl, ktory pozniej wyjawie Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2508 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) A na koniec mleko 25l za 35 złotych - Tanio mleko kupujesz Bazyl podobno od Nowego Roku te kary limitowe znieśli - mleko ma jeszcze spaść o jakieś 20gr. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2509 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Pis czekam na ta karkówkę. Jak byś miał kilka minut to wrzuć trochę więcej o tym marynacie i sposób przygotowania. W jakich warunkach dojrzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2510 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jerona jak wy mnie nerwujecie z tymi serami wrrrr;))ale pozytywnie... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2511 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jerona jak wy mnie nerwujecie z tymi serami wrrrr Dlatego dawno się nie chwaliłem swoimi . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2512 Opublikowano 18 Stycznia 2015 To parę fotek z dziś na początek dorada. Ryby wyglądają wyśmienicie... ciekawi mnie jej smak dorady ... ale cóż... Widelcem inaczej malowanie nie chciało wyjść, a spieszyłem się też po mleko... Piotr... mastępnym razem z braku czasu możesz kadzy pasztecik pomaczać (sam wierzch) w rozbełtanym żółtku... masz zagwarantowane że całośc będzie pokryta... ale najbardziej liczy się smak.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2513 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Jak byś miał kilka minut to wrzuć trochę więcej o tym marynacie i sposób przygotowania. W jakich warunkach dojrzewa? Może jutro, bo zapiski daleko... ciekawi mnie jej smak dorady .. Pisałem na poprzedniej stronie swoje odczucie, LP twierdzi, że smakuje jak dorsz, szału nie ma, że nie umywa się do pieczonej czy grillowanej.. Dziś na śniadanko przyniosłem górkę wędlinek... Potem próba korycińskiego z ziołami... A wieczorem korycińskie zatopiłem w solance na 24godziny... ważyły 3,37kg. :ccol: W zamrażalce odkryłem słoiki z kulturami mezofilnymi i termofilnymi, może ktoś ma jakiś prosty przepis na ser żółty, bym mógł je wykorzystać? Edytowane 18 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2514 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Piotrze jakich ziół użyłeś? Dziś u mnie się warzy Milk Stout Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2515 Opublikowano 19 Stycznia 2015 W zamrażalce odkryłem słoiki z kulturami mezofilnymi i termofilnymi, może ktoś ma jakiś prosty przepis na ser żółty, bym mógł je wykorzystać http://serowar.pl/content.php?161-Gouda-przepis-polecamy-na-w%C5%82asny-pierwszy-ser! Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2516 Opublikowano 19 Stycznia 2015 I korycin super a obawialeś sie że będzie coś nie tak Za małe, następne zrobię większe - te są mini.... Piotrze jakich ziół użyłeś? Dziś u mnie się warzy Milk Stout LP przywiozła mi z Krety - nazywają się - Zioła do sera feta - po rosyjsku było, a to trybię.... Pioro do sera to mam dodać mezo czy termo? I foty dla Redzeda Dziś oscypki - info dla Bazyla - mleko promocja 25l za 30 złociszy.... Ricotta będzie udana - piękny kożuch.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2517 Opublikowano 19 Stycznia 2015 mleko promocja 25l za 30 złociszy U mnie za te pieniądze dostanę niecałe 13l. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2518 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Piotrek Ty chyba studiowałeś farmację. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2519 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jutro wędzę oscypki, po dwugodzinnym osączeniu wstępnym ważyły napiszę zgodnie z trendem lansowanym przez Bazylka - wyszło 5130 gram. Sporo, do tego 1,2 kg ricootty wyciśniętej w prasce.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2520 Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Może od boczku zacznę, wczoraj czytałem - jak to się go 10 godzin wędzi Fota 1 - godzina 0 - zapakowany do wędzarni... Fota 2 - po godzinie wędzenia... Fota 3 - po dwóch.... Fota 4 - po 3,5 godzinie - gotowe - upieczone.... Takie zbliżenie gotowca.... Potem oscypki w dymie... Koryciński młody przekroiłem do spożycia.... I oscypki dziecięce lekko wędzone.... Edytowane 21 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2521 Opublikowano 21 Stycznia 2015 No Piotrze dajesz radę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2522 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mi w tak krótkim czasie nie udaje się uwędzić, mam wędzarnie drewnianą (kibelek) i zawsze mi się dłużej schodzi 5-6 godzin. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2523 Opublikowano 22 Stycznia 2015 wędzę tak jak Piotr 3-4h zależy od pory roku,dzisiaj wstałem o 5h a boczki wyjąłem przed 9h Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2524 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Fota 1 - godzina 0 - zapakowany do wędzarni... Fota 2 - po godzinie wędzenia...Bez osuszania? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2525 Opublikowano 22 Stycznia 2015 O jakie osuszanie chodzi? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-398729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.