pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2526 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dziś rybki - foty-przed wędzeniem-w trakcie-po Jutro dorady pójdą do degustacji komisyjnej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2527 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jutro dorady pójdą do degustacji komisyjnej... Pierwszy raz wędzisz dorady?Ciekaw jestem jak smakują wędzone i czy warto się nimi zajmować? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2528 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Pierwszy raz wędzisz dorady? No pierwszy - u dzikich nie wędzą..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2529 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Rankiem próba smakowa dorady wędzonej. Smak rzeknę delikatny, jakby lekko słodki, mięso białe, soczyste, mimo że zwarte, to nie jest twarde. Ości niewiele, łatwo oddzielają się od mięsa. Dorady pływały w solance razem z pstrągami, w porównaniu do nich słoność ich jest znacznie mniejsza, prawie niewyczuwalna, co podkreśla walory smakowe mięsa. Poczekam na ocenę reszty domowników - to potem plus foty.Na koniec mogę napisać, że oprócz idealnej dla mnie smakowitości dorady w postaci smażonej, pieczonej i grillowanej, przetestowałem kolejny dobry sposób przygotowania tej rybki do konsumpcji - wędzenie. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2530 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Na koniec mogę napisać, że oprócz idealnej dla mnie smakowitości dorady w postaci smażonej, pieczonej i grillowanej, przetestowałem kolejny dobry sposób przygotowania tej rybki do konsumpcji - wędzenie. Dzięki, na pewno też zrobię. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2531 Opublikowano 17 Stycznia 2015 To parę fotek z dziś na początek dorada.... Miało być dziś bez mięska, ale dostałem boczki i trochę szyneczek do wędzenia... Potem upiekłem paszteciki na cieście francuskim z nadzieniem pieczarkowo-cebulowym... A na koniec mleko 25l za 35 złotych - prosto z udoju - ciepłe - 3l zostawiłem na zsiadłe z reszty korycińskie z czarnuszką, z zielonym pieprzem i z ziołami do sera feta. Na koniec riccotta - ale nie wiem co będzie - skrzeb jakiś rzadki..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2532 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) To parę fotek z dziś na początek dorada... Albo nie znalazlam, albo nie napisales. Co o smaku ryby powiedziala reszta rodzinki? Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2533 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Co o smaku ryby powiedziala reszta rodzinki? Nie jedli - nie zauważyli ... ale jutro sam im podam.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2534 Opublikowano 17 Stycznia 2015 A paszteciki do poprawki, krzywo pomalowane Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2535 Opublikowano 17 Stycznia 2015 paszteciki do poprawki, krzywo pomalowane Widelcem inaczej malowanie nie chciało wyjść, a spieszyłem się też po mleko... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2536 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) widzisz, chociaz raz moglam napisac ,ze cos niedokladnie zrobiles. Ale dzieki Tobie mam pomysl, ktory pozniej wyjawie Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Kruszynka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2537 Opublikowano 18 Stycznia 2015 A na koniec mleko 25l za 35 złotych - Tanio mleko kupujesz Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2538 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) A na koniec mleko 25l za 35 złotych - Tanio mleko kupujesz Bazyl podobno od Nowego Roku te kary limitowe znieśli - mleko ma jeszcze spaść o jakieś 20gr. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2539 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Pis czekam na ta karkówkę. Jak byś miał kilka minut to wrzuć trochę więcej o tym marynacie i sposób przygotowania. W jakich warunkach dojrzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2540 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jerona jak wy mnie nerwujecie z tymi serami wrrrr;))ale pozytywnie... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2541 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jerona jak wy mnie nerwujecie z tymi serami wrrrr Dlatego dawno się nie chwaliłem swoimi . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2542 Opublikowano 18 Stycznia 2015 To parę fotek z dziś na początek dorada. Ryby wyglądają wyśmienicie... ciekawi mnie jej smak dorady ... ale cóż... Widelcem inaczej malowanie nie chciało wyjść, a spieszyłem się też po mleko... Piotr... mastępnym razem z braku czasu możesz kadzy pasztecik pomaczać (sam wierzch) w rozbełtanym żółtku... masz zagwarantowane że całośc będzie pokryta... ale najbardziej liczy się smak.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2543 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Jak byś miał kilka minut to wrzuć trochę więcej o tym marynacie i sposób przygotowania. W jakich warunkach dojrzewa? Może jutro, bo zapiski daleko... ciekawi mnie jej smak dorady .. Pisałem na poprzedniej stronie swoje odczucie, LP twierdzi, że smakuje jak dorsz, szału nie ma, że nie umywa się do pieczonej czy grillowanej.. Dziś na śniadanko przyniosłem górkę wędlinek... Potem próba korycińskiego z ziołami... A wieczorem korycińskie zatopiłem w solance na 24godziny... ważyły 3,37kg. :ccol: W zamrażalce odkryłem słoiki z kulturami mezofilnymi i termofilnymi, może ktoś ma jakiś prosty przepis na ser żółty, bym mógł je wykorzystać? Edytowane 18 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-397924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2544 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Potem próba korycińskiego z ziołami... I korycin super a obawialeś sie że będzie coś nie tak Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2545 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Piotrze jakich ziół użyłeś? Dziś u mnie się warzy Milk Stout Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2546 Opublikowano 19 Stycznia 2015 W zamrażalce odkryłem słoiki z kulturami mezofilnymi i termofilnymi, może ktoś ma jakiś prosty przepis na ser żółty, bym mógł je wykorzystać http://serowar.pl/content.php?161-Gouda-przepis-polecamy-na-w%C5%82asny-pierwszy-ser! Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2547 Opublikowano 19 Stycznia 2015 I korycin super a obawialeś sie że będzie coś nie tak Za małe, następne zrobię większe - te są mini.... Piotrze jakich ziół użyłeś? Dziś u mnie się warzy Milk Stout LP przywiozła mi z Krety - nazywają się - Zioła do sera feta - po rosyjsku było, a to trybię.... Pioro do sera to mam dodać mezo czy termo? I foty dla Redzeda Dziś oscypki - info dla Bazyla - mleko promocja 25l za 30 złociszy.... Ricotta będzie udana - piękny kożuch.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2548 Opublikowano 19 Stycznia 2015 mleko promocja 25l za 30 złociszy U mnie za te pieniądze dostanę niecałe 13l. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2549 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Piotrek Ty chyba studiowałeś farmację. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2550 Opublikowano 20 Stycznia 2015 LP przywiozła mi z Krety - nazywają się - Zioła do sera feta - po rosyjsku było, a to trybię.... To po Krymie ruscy Kretę zajęli Dziś oscypki - info dla Bazyla - mleko promocja 25l za 30 złociszy... Piotr nie denerwuj mnie, ja po 2 zl kupuje Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.