DZIADEK Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 22 Listopada 2010 Już bardzo dawno o boczku na kiełbasy mówiono tak Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 22 Listopada 2010 Ja zazwyczaj nie parzę kiełbas , tylko je podpiekam w wędzarni i dlatego używam do wyrobu kiełbas dość dużo boczku (oprucz podgardla) , bo boczek bardzo ładnie nasyca mi kl I tłuszczykiem (rodzinka nie lubi jak na przekroju widać za dużo tłuszczu). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 22 Listopada 2010 Już bardzo dawno o boczku na kiełbasy mówiono tak Raz kozie śmierć, użyję dziś tej słabizny i zobaczę co wyjdzie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 22 Listopada 2010 Już bardzo dawno o boczku na kiełbasy mówiono tak A z jakiego Dzieła zamieszczone jest to zdjęcie? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 22 Listopada 2010 A z jakiego Dzieła zamieszczone jest to zdjęcie? Dzieło z czasów zaboru pruskiego ... ale podpowiedź jest oczywista. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 22 Listopada 2010 Z określeniem słabizna spotkałem się na Kurpiach gdy byłem duuużo młodszy. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 22 Listopada 2010 Wróciwszy przed 21-szą z hali, zaglądam do lodówki, a tam robota czeka. I zrobiłem Lunch meata ze słabizną i boczek rolowany z polędwiczką, który to jutro uwędzę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 22 Listopada 2010 Słabizną, przynajmniej w moim regionie, określa się okolice podbrzusza- to takie wklęśniecie na tym rysunku na granicy 7 z 1 . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 23 Listopada 2010 Ale wiązanie na roladzie pierwsza klasa :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 23 Listopada 2010 Ale wiązanie na roladzie Przed wędzeniem ważyła 5,1kg, trzeba dobrze związać, a teraz się zmienia w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 23 Listopada 2010 Boczuś się parzy, już 2,5godziny a w środku zima. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 23 Listopada 2010 A w jakich warunkach i czym go wędziłeś? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 23 Listopada 2010 A w jakich warunkach i czym go wędziłeś? W warunkach cieplarnianych panujących w komorze wędzarni,wędziłem drewnem, nie używam liści, mchów, gałązek ani kory. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 23 Listopada 2010 :devil: to, to chyba każdy wie, zapytałem o czas i rodzaj drzewa, Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 24 Listopada 2010 rodzaj drzewa :devil: Każdy wie że drzewo to rośnie, a po ścięciu to jest drewno. Tak mnie uczył mistrz stolarstwa. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 24 Listopada 2010 Każdy wie że drzewo to rośnie, a po ścięciu to jest drewno. Tak mnie uczył mistrz stolarstwa. U mnie tak samo, drewno to drewno. zapytałem o czas i rodzaj drzewa, Czas 4 godziny drewnem bukowym, temp. 45-60stopni, parzenie 78stopni- 4,5godziny. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 24 Listopada 2010 Dziękuje, tak myślałem , ze 4h i podobna temp, długo parzyłeś, ale miałeś 5kg boczek, czy wkładałeś wew sondę term?JA staruje w sobotę, myślę że w niedzielę pokażę co wyszło. Pozdrawiam :grin: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 25 Listopada 2010 Myślę co by jutro zrobić, może jakieś dziwactwo, mam tylko zapeklowane 3kg mięska, to można poeksperymentować. A fota przedstawia boczek rolowany z polędwiczką, last product. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 25 Listopada 2010 Moje gratulacje, co dodałeś wokół polędwicy oprócz gorczycy, czyżby to było mięso mielone? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 26 Listopada 2010 Wygląda super. :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 26 Listopada 2010 Jak zawsze pisie pierwsza klasa. :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 26 Listopada 2010 Czekałem na przekrój, Super. :clap: Może odważę się przed świętami coś takiego uczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 26 Listopada 2010 Dziś zrobiłem kiełbaskę testową, użyłem przypraw, które jeszcze nie gościły w moich wyrobach, kiełbaska będzie pieczona podsuszana. Bazowałem na przepisach na wyroby włoskie. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 27 Listopada 2010 Kiełbaska uwędzona, jadę dziś po wołowinę i cielęcinę, potem będziemy tworzyć... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-133999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 27 Listopada 2010 Kiełbaska testowa rozkrojona, ciekawy smak, zamiast wody - madera, główna przyprawa-nasiona kopru. Teraz podsuszanie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/13/#findComment-134127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.