andrzej k Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4151 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Przypuszczam że zadziałały jakieś kwasidła podczas czyszczenia jelit co osłabiło ich strukturę.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-649019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4152 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Dziś ostatnie wędzenie przedświąteczne - łosoś i wyroby dojrzewające, które zawsze ostatnio po wstępnej fazie dojrzewaniazabezpieczam mikrobiologicznie zimnym dymkiem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4153 Opublikowano 23 Grudnia 2019 :clap: :clap: Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4154 Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) .. połowę jelit wołowych prostych miałem starszych, połowę z ostatniej dostawy i te ostatnie zaczęły się rozpadać po 5-ciu minutach od włożenia do parzenia, trochę wyłowiliśmy, reszta poszła w kanał. Nie miałem jeszcze takiego przypadku i nie wiem co to za przyczyna, wiem że to wina jelit, ale co z nimi nie tak?1. anatomia2. długo..go przechowywane3. zbyt ciepła woda w czasie obróbki jelit lub w czasie przepłukiwania przed produkcją4. bakterie wytwarzające enzymy proteolityczneW zakładach produkcyjnych zdarzają sie różne przypadki. Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4155 Opublikowano 24 Grudnia 2019 1. anatomia2. długo..go przechowywane3. zbyt ciepła woda w czasie obróbki jelit lub w czasie przepłukiwania przed produkcją4. bakterie wytwarzające enzymy proteolityczneW zakładach produkcyjnych zdarzają sie różne przypadki. Dzięki Andrzeju za podpowiedzi. 1. Raczej nie , na zimno podczas przelewania były ok2. U mnie krótko, nie wyglądały na zleżałe i stare.3. Woda ledwo ciepła - jak zwykle4.To może, zapaszek był nieco inny niż zwykle. Wymienili, ale co się narobiło to moje..... kolejne doświadczenie Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4156 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Jeszcze przed Świętami nastawiłem pierwszy raz .... ze składników na focie + 1 litr spirytusu. Za jakieś kilka miesięcy sprawdzimy.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4157 Opublikowano 26 Grudnia 2019 + 1 litr spirytusu. Ten z tym żółtym kapslem Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4158 Opublikowano 26 Grudnia 2019 chyba wcześniej degustowałeś albo Cię opuściła ostrożność ,foto do likwidacji moderatorzy.Wesołych Swiąt Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4159 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Ten z tym żółtym kapslem To jest woda mineralna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4160 Opublikowano 26 Grudnia 2019 ,foto do likwidacji moderatorzy a co tam nieregulaminowe? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4161 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Miły " Zbóju " regulaminowe jest wszystko , nawet odwiedziny " Inspekcji Robotniczo -Chłopskiej " jak pamiętasz dawne czasy . Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4162 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Ten z tym żółtym kapslem Napisałem + spirytus, nie ma go na focie...ale... chyba wcześniej degustowałeś albo Cię opuściła ostrożność ,foto do likwidacji moderatorzy. Martw się o swoją pogodę ducha, nie degustuję ... To jest woda mineralna To też nie woda, ale jeden ze składników mojej , no właśnie co to ma być? a co tam nieregulaminowe? Pewnie ten biały proszek.... lub ta plastikowa butelka... jej zawartość... Jutro planuję koniak jajeczny advocaatem zwany zrobić na mroźne wieczory.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4163 Opublikowano 26 Grudnia 2019 planuję koniak jajeczny advocaatem zwany To wrzuć przepis proszę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4164 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Przepisów w necie co niemiara, wszystkie podobne, przeczytałem kilka plus ze starego zeszytu z przepisami, mam w piwnicy przygotowaną recepturę, wprowadzę małe modyfikacje,dodam rum lub Cognac, po odrobinie i zobaczymy.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4165 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Moja pogada ducha trzeżwa , aż przeraża , a doświadczenie podpowiada swoje , kończę skoro ta fotka taka ważna dla tego tematu niech wisi. Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4166 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Dziś trochę uzupełnienia zapasów.... boczek wędzony . polędwiczki polska pieprzówka jałowcowa, mazurska, biała polędwica parzona lisiecka się dopieka jeszcze A baleronik jeszcze się kąpie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4167 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Taki widok to mód dla oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4168 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Wprawdzie po świętach na jedzenie patrzeć nie mogę, ale wyroby piękne Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4169 Opublikowano 27 Grudnia 2019 (edytowane) Po pracy ajerkoniak zrobiłem: 8 żółtek150g cukier1 paczka cukier z wanilią -20g500ml mleko skondensowane niesłodzone 7,5%200ml spirytus50ml rum- butelki 200ml - 5 sztukubijamy i rozlewamy do butelek - 900ml wszystkiego na gotowo .... Edytowane 27 Grudnia 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4170 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Po pracy ajerkoniak zrobiłem: To kiedy próbujemy? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4171 Opublikowano 27 Grudnia 2019 To kiedy próbujemy? Jutro.... jak pianka opadnie i zawartość uzupełnię.... [Dodano: 27 gru 2019 - 21:04]Wczoraj korzystając z chwili czasu dokonałem konfekcji w 100 i 200ml buteleczki tzw. naleweczki podarunkowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4172 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Piotr co to za karmelowa orientalna ? może zdradzisz w dwóch słowach skład ?Pozdrawiam Cię zapracowany Mistrzu Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4173 Opublikowano 27 Grudnia 2019 może zdradzisz w dwóch słowach skład ? Karmelówka orientalna - robię trzy wesje:-karmelówka orientalna-karmelówka orientalna chili-Karmelówka orientalna z miętą + wersja chili z miętą To którą życzysz? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4174 Opublikowano 27 Grudnia 2019 To którą życzysz? To ja grzecznie proszę o przepis na orientalną klasyczną i tą drugą z samą miętą, bez chilli.Dziękuję Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4175 Opublikowano 28 Grudnia 2019 8 żółtek150g cukier1 paczka cukier z wanilią -20g500ml mleko skondensowane niesłodzone 7,5%200ml spirytus50ml rum Odnośnie tego przepisu na likier jajeczny jest dobry w smaku, lecz dość rzadki, chyba kiedyś robiłem bez tego mleka skondensowanego, bo z butelkiledwo wylatał. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/167/#findComment-651997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.