Woytas Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4201 Opublikowano 9 Października 2019 Jest coś co można dodać?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4202 Opublikowano 9 Października 2019 Pis, czy moglbys podac przepis na kabanosy z indyka prosze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4203 Opublikowano 9 Października 2019 przepis na kabanosy z indyka Przepis na indyk-nosy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4204 Opublikowano 10 Października 2019 Od jakiegoś czasu robię mortadelę, taką prawdziwą, A nie mówiłem - tfu - pisałem . Dołączam się do fotki przekroju . smalec ze skwarkami, cebulą , jabłkiem i I niczego więcej nie potrzeba - ważne by przyprawiać przestudzony by nie "palić " przypraw , no i wytapiać słoninkę na małym ogniu do koloru szklistego jak w cebuli . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4205 Opublikowano 10 Października 2019 czy moglbys podac przepis na kabanosy z indyka prosze. masz na pw. Dołączam się do fotki przekroju Będą - zostały po dwie, na razie wszystkie zabrane w całości, jakby co to przyszły tydzień znów robimy mortadelę.... ważne by przyprawiać przestudzony by nie "palić " przypraw , no i wytapiać słoninkę na małym ogniu Przyprawy idą na koniec, jak już ogień wygaszony, a wytapiamy intensywnie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4206 Opublikowano 10 Października 2019 masz na pw. Oj dziekuje, dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4207 Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Jest, dwie połówki jadą do Danii, a dwie zostały by pozować.... Edytowane 11 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4208 Opublikowano 11 Października 2019 Jest, Smaczniaście wygląda , Ja bym do niej dodał ten tłuszcz ze słoniny karkowej , ale pokrojony w drobną kostkę . Wiem wiem ,że osoby wiecznie się odchudzające jakoś nie trawią takiego widoku , ale jedzą ze smakiem jak go nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4209 Opublikowano 11 Października 2019 dwie zostały by pozować... Piękna mortadela o klasycznym wyglądzie; pierwsza, którą jadłam tak właśnie wyglądała. Z płatkami papryki.To było bardzo dawno temu, zapewne przed urodzeniem Pis-Pana w kraju, który nazywał się RFN. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4210 Opublikowano 11 Października 2019 Ja bym do niej dodał ten tłuszcz ze słoniny karkowej , ale pokrojony w drobną kostkę . Parę rzeczy muszę zmieniać, dostosowywać się do upodobań klientów, robić wędlinki niemiłosiernie chude, zrezygnowałem z wątroby w kaszance,polska drobniej rozdrobniona... itp. itd. Piękna mortadela o klasycznym wyglądzie Dziękuję, staram się, myślę jeszcze tylko o wędzarni, opalanej drewnem, z paleniskiem bezpośrednim , takiej na dwa wózki, plan jest, tylko jeszcze czas na realizację... i wtedy można więcej.Obecnie wędzę w komorze trzy wózkowej z dymo -generatorem.Mam też miejsce na komorę do dojrzewania tylko muszę jakąś konkretną znaleźć... Obecnie na bieżąco robimy kilkadziesiąt rodzajów asortymentu.... w dwie osoby.... coby nie było, że sztab ludzi do tego potrzebny.Partie małe od 10 do 60 kilogramów.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4211 Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Dziś rozgrzewam takiego zwierza, był już wcześniej upieczony, potem zamrożony, a dziś będzie skonsumowany - definitywnie. Edytowane 12 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-642903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4212 Opublikowano 20 Października 2019 Coś ostatnio spadła sprzedaż polędwic, zapeklowałem na sucho kilkadziesiąt kilo i muszę zrobić z niej kiełbaski - jakieś propozycje - przepisy ? czekam do wieczora.... na pomoc Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4213 Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Lisiecka w grubym flaku . Kiełbasa szlachty w kątnicy baraniej . Edytowane 20 Października 2019 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4214 Opublikowano 20 Października 2019 Lisiecka w grubym flaku . Lisiecką robię z górnej zrazowej, też jaśniutka.... Kiełbasa szlachty w kątnicy baraniej . Szlachty robiłem, nie przyjęła się..... i nie robię, dzięki.... kombinujemy dalej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4215 Opublikowano 20 Października 2019 Lisiecką robię z górnej zrazowej, też jaśniutka.... Z wołowiny robisz lisiecką ??? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4216 Opublikowano 20 Października 2019 PiSu, może kierunek grube, długowiszące z wiórami sera...Czas ich atutem...osłonki kwadratowe przecież masz... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4217 Opublikowano 20 Października 2019 Z wołowiny robisz lisiecką ??? Teraz automatycznie operuję nazwami handlowymi - szynka górna zrazowa wieprzowa bez dekla - z takiego to cuda robię.... osłonki kwadratowe przecież masz... No nie mam kwadratowych ani prostokątnych osłonek, bo i skąd ? Może polędwica miodowa- i tak nie mam receptury? [Dodano: 20 paź 2019 - 20:36]Tylko nie o taki przepis mi chodzi :POLĘDWICA MIODOWAWyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka wieprzowego parzony, w osłonce niejadalnejSkładniki: Woda, filet z kurczaka (41,4%), skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko SOJOWE, substancje zagęszczające: karagen,guma ksantanowa, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (zawierająMLEKO, SELER, GLUTEN), przyprawy i ich ekstrakty, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, miód (0,04%), substancja konserwująca:azotyn sodu. Produkt może zawierać: JAJA i GORCZYCĘ Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4218 Opublikowano 23 Października 2019 Coś ostatnio spadła sprzedaż polędwic, zapeklowałem na sucho kilkadziesiąt kilo i muszę zrobić z niej kiełbaski Skład na 10kg 8kg polędwicy i 2kg golonki,wychodzi coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4219 Opublikowano 23 Października 2019 Coś ostatnio spadła sprzedaż polędwic, zapeklowałem na sucho kilkadziesiąt kilo i muszę zrobić z niej kiełbaski Skład na 10kg 8kg polędwicy i 2kg golonki,wychodzi coś takiego. WP_20190827_18_54_46_Pro.jpg Piękna kiełbaska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4220 Opublikowano 23 Października 2019 Skład na 10kg 8kg polędwicy i 2kg golonki,wychodzi coś takiego. Mięsko mamy - standard, jeszcze tylko przyprawy dobrać. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4221 Opublikowano 24 Października 2019 Mięsko mamy - standard, jeszcze tylko przyprawy dobrać. Na 10 kg17dkg peklosól3dkg pieprzczosnek według uznania około 600ml wodyPolędwice kroimy w kostkę 2x2 cm golonkę mielimy trzy razy na sitku nr 3Wędzenie i parzenie jak szynkową. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-643954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4222 Opublikowano 24 Października 2019 3dkg pieprz czosnek według uznania Prawie lisiecka... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-644006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4223 Opublikowano 31 Października 2019 Jestem jeszcze w pracy, chwilę temu wyciągnąłem pasztetową z wędzarni.... Niżej karkówka i polędwica zimno-wędzone w przyprawach.... Jeszcze trochę pakowania i do domku pomieszkać.... trochę... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-644646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4224 Opublikowano 12 Listopada 2019 Po zlocie Niepodlegli 2019 zrobiłem dziś: Dałem radę prawie cały plan zrealizować, teraz pakowanie i do ludzi..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-645764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #4225 Opublikowano 12 Listopada 2019 Dałem radę prawie cały plan zrealizować, teraz pakowanie i do ludzi..... Piotrze,imponujesz mi swoją pracowitością.Cenię i szanuję takich jak Ty ludzi Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-645765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.