EAnna Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4201 Opublikowano 2 Października 2020 krakowska z jelenia ... Zdradzisz recepturę? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-679276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4202 Opublikowano 2 Października 2020 Mięso z jelenia -90%wp.II tłusta 10%Przyprawy jak do krakowskiej, wykonanie standardowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-679289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4203 Opublikowano 5 Października 2020 Wczoraj popołudniem wyskoczyłem po mleko i po ponad półrocznej przerwie serki gołkami zwane zrobiłem plus ricotta. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-679644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4204 Opublikowano 5 Października 2020 też muszę przerwać 6-cio miesięczną kwarantannę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-679654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4205 Opublikowano 7 Października 2020 Petarda. Serki piękne, i sucha. Fachman. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-679903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4206 Opublikowano 8 Października 2020 Wczoraj pomidorki zerwałem, razem w tym sezonie z folii 160kg, jeszcze trochę będzie. Dziś korzystając z wolnej chwili prototypową kiełbaskę z fileta indyka zrobiłem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4207 Opublikowano 9 Października 2020 Zamówiłem sobie po 100szt butelek do nalewek 100 i 200ml, wczoraj przyjechały:-100ml - 5643sztuki-200ml - 5082sztuki- będzie na jakieś 30-ści lat. kiełbaska chorizo - dojrzewała, podsychała, wczoraj dymek puściłem ... w wiadomym celu. Kiełbaska testowa z fileta indyka, muszę jeszcze trochę nad nią popracować. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4208 Opublikowano 10 Października 2020 Przed śniadankiem..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4209 Opublikowano 10 Października 2020 Przed śniadankiem To Ty większe śniadanka niż Andrzejek jadasz. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4210 Opublikowano 11 Października 2020 Wczoraj serki robiłem, nie było lekko, resztki podpuszczki, trzy lata po terminie, skrzep rzadki - powstawał 3 godziny, Część mleka odebrałem, miała być ricotta z mleka - wyszło tak sobie.... i trzeba zamówić podpuszczkę, by niespodzianek nie było. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4211 Opublikowano 15 Października 2020 Dziś na spokojnie - małe co nieco. Boczek wędzony. polędwiczki wędzone Polędwica wędzona i polska Chłopska i mazurska. Być może cdn.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4212 Opublikowano 15 Października 2020 Dziś na spokojnie - małe co nieco. Wiesz,,,,, wędzonki jak wędzonki, widać ze są super zrobione i nie ma co z tym faktem dyskutować.Ale powiedz mi jak długo przygotowywałeś scenografie i równiutkie rozłożenie wędzonek Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4213 Opublikowano 15 Października 2020 powiedz mi jak długo przygotowywałeś scenografie i równiutkie rozłożenie wędzonek Codziennie to samo, to i samoistnie się układa, aż do znudzenia, niżej trochę na jeden wózek zmieściłem, miejsce się zaoszczędzi. Kaszanka Parówkowa Parówki w barankach i biała. Reszta się chłodzi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4214 Opublikowano 16 Października 2020 Chłodne foty z rana. No i skrzyneczka - mały wiejski stół - niecałe 13kg. Idę pakować kolejny, ostatnie dwa dni wesel - sobota i niedziela...... a potem.... :cool: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-680954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4215 Opublikowano 17 Października 2020 Krakowska z jelenia podsuszana.: Szynkówka podsuszana - jeleń 50% Dojrzewające z jelenia I polędwice Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4216 Opublikowano 17 Października 2020 Krakowska z jelenia podsuszana.: Szynkówka podsuszana - jeleń 50% Ekskluzywne wyroby Piotrze Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4217 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Dziś debiut.Pierwszy raz w życiu zrobiłem kiszkę ziemniaczaną, korzystając z luźniejszego dnia pracoholika, jest przed 14-tą, mam wszystko zaplanowane na dziś zrobione. Wyszło 5kg przed parzeniem. Tu gotowa masa. Niżej kiszki już napełnione, teraz się chłodzą po parzeniu, żadna nie pękła. , Wieczorem pieczenie i degustacja. Edytowane 21 Października 2020 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4218 Opublikowano 21 Października 2020 Bardzo mnie interesuje temat takich kiszek. Znam ich smak z okolic Sokółki ale to było dawno i byłem młody i się nie interesowałem ale były rewelacyjne. Czy one przed pieczeniem muszą być parzone? Gdybyś napisał coś więcej na temat składu i wykonania ... Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4219 Opublikowano 21 Października 2020 Czy one przed pieczeniem muszą być parzone? Gdybyś napisał coś więcej na temat składu i wykonania .. Napiszę po degustacji, parzyłem, nie muszą, mogą być pieczone, w moim przypadku zawsze będę parzył.Recepturę opracowałem po przeanalizowaniu podlaskich, mazurskich i warmińskich leciwych przepisów na ową kichę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4220 Opublikowano 21 Października 2020 Zatem czekam... Będę wdzięczny jeśli podzielisz się wnioskami Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4221 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Kiszka wychłodzona, ciekawe jaka jest trwałość po zapakowaniu próżniowym? Niżej kiełbaska z fileta. Edytowane 21 Października 2020 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4222 Opublikowano 21 Października 2020 Wyroby przecudnej urody. Również czekam na ocenę kiszek. Może sam bym pyknął. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4223 Opublikowano 21 Października 2020 Zapakowałem dla LP do oceny.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4224 Opublikowano 21 Października 2020 ciekawe jaka jest trwałość po zapakowaniu próżniowym? To jest bardzo ważne pytanie!!!Chodzi o trwałość gotowanych ziemniaków w warunkach chłodniczych.Moja wnuczka uległa silnemu zatruciu prawdopodobnie po zjedzeniu odsmażonych ziemniaków gotowanych w łupinkach z poprzedniego dnia.Wskazuje na to jej wstręt do ziemniaków od wspomnianego posiłku.Z przekazów mamy/babci wiem, że należy być z tym ostrożnym i lepiej resztki ziemniaków wyrzucić.Być może chodzi o solaninę.Niemniej zapewne wypowiedzą się mieszkańcy Podlasia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #4225 Opublikowano 21 Października 2020 @EAnna "Kiszka ziemniaczana firmy ------- od lat zachwyca podniebienia najbardziej wymagających klientów. Kiszka jest upieczona i wystudzona w celu spakowania, więc wystarczy ją podgrzać przed spożyciem. Zamknięta w gazie obojętnym, nadaje się do spożycia jeszcze przez 12 dni." Myślę, że długo to nie poleży w lodówce. Lepiej zamrozić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/169/#findComment-681427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.