arkadiusz Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1676 Opublikowano 19 Października 2013 Samym bukiem nie jest źle. Albo Ci padł aparat ,albo jakoś blado to widzę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-307717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1677 Opublikowano 19 Października 2013 albo jakoś blado to widzę. Tragedii nie ma, fota sprzed chwili, z tyłu ogonówka i boczek tylko dym, przód szynki po parzeniu, jedna duża doparza się. Nie muszę pisać o zbawiennym krótkim działaniu dymu na wyrób parzony. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-307736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1678 Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Edytowane 19 Października 2013 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-307737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1679 Opublikowano 19 Października 2013 Tu boczek z ostatniego kabana,tego 150kg, gruby na cztery palce, tylko wędzony samym bukiem z 10 godzin. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-307740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1680 Opublikowano 19 Października 2013 Ty Pisu może ta waga na której świnia była ważona , była jakaś lewa i Ci dołożyła parę kilo wirtualnie , albo nie wiem co... Dla mnie te przyrosty o których wspominałeś są nie do przyjęcia i nawet śmiał bym twierdzić , że w rodzinie to najlepiej się wychodzi na fotce (trzeba stać w środku , bo mogą obciąć twoją osobę) Pozdro) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-307749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1681 Opublikowano 20 Października 2013 spec 202 - ot, tam kłócicie się o jakiegos kabana - wysechł w wedzarni lub miał wiecej miesa , a chudsze boczki wtroby ladne jak zawsze Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-307758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1682 Opublikowano 21 Października 2013 To parę fotek ... Trochę też zapakowałem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1683 Opublikowano 21 Października 2013 Zapakowane i do zamrażarki czy nie ma sensu nie opłaca się . wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1684 Opublikowano 21 Października 2013 Zapakowane i do zamrażarki Zapakowane próżniowo i leży w lodówce oczekując w kolejce na konsumpcję. To może salceson, taki w folii, w smaku podwędzany, kto zgadnie jak? Zrobiony z tego co było. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1685 Opublikowano 21 Października 2013 w smaku podwędzany, kto zgadnie jak? Coś mi tu świta jeden z naszych zlotów... 1 nakrętka aromatu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1686 Opublikowano 21 Października 2013 w smaku podwędzany, kto zgadnie jak? Coś mi tu świta jeden z naszych zlotów... 1 nakrętka aromatu? Chyba nie sztuczności. Moim zdaniem dodałeś coś, co już wcześniej było wędzone. Ja tak robię konserwy z wędzonym wcześniej boczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1687 Opublikowano 21 Października 2013 Podwędziłeś sól ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1688 Opublikowano 21 Października 2013 Lubię "marmurki" i wyglądają bardzo apetycznie , szczególnie to czarne Łódzkim zwane . Dodatek , to może ( może) parzenie produktów w wodzie , w której się wcześniej parzyły wędzonki . Przecież nic nie powinno się marnować . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1689 Opublikowano 21 Października 2013 Dodatek , to może ( może) parzenie produktów w wodzie , w której się wcześniej parzyły wędzonki . Przecież nic nie powinno się marnować . Trafione, masz u mnie piwko, degustatorzy pytają jak uwędziłem w folii? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1690 Opublikowano 21 Października 2013 No patrzę, a ten w folii uwędził ...... szaman mógłbym rzec. A tu spryt wyszedł ..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1691 Opublikowano 22 Października 2013 Dodatek , to może ( może) parzenie produktów w wodzie , w której się wcześniej parzyły wędzonki . Przecież nic nie powinno się marnować . Trafione, masz u mnie piwko, degustatorzy pytają jak uwędziłem w folii? Już kilkukrotnie czytałem na forum, że woda po parzeniu wędzonek nadaje się tylko do wylania. Głównie ze względu na zawartość spłukanych po wędzeniu resztek węgla i szkodliwych związków. Sam zawsze wylewam, nie odważyłbym się parzyć w tym mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulek Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1692 Opublikowano 22 Października 2013 Jeszcze zależy kto i jak wędzi. Przyznam, że woda po moim pierwszym wędzeniu przypominała raczej czerninę i również nie odważyłbym się jej do czegoś więcej użyć. Jednak od jakiegoś czasu, gdy nauczyłem się porządnie cały proces obróbki przeprowadzać, woda po parzeniu jest jaśniejsza niż rosół Kolegę Pis67 podejrzewam o to, że jego woda wygląda podobnie i wówczas nie ma chyba większych obaw, aby do takiej wody wrzucić coś jeszcze Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1693 Opublikowano 22 Października 2013 To, co jest najbardziej szkodliwe w tej wodzie, to tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1694 Opublikowano 22 Października 2013 To wędzonek podpiekanych w wędzarni i nie parzonych to też nie jesz ? wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1695 Opublikowano 22 Października 2013 To wędzonek podpiekanych w wędzarni i nie parzonych to też nie jesz ? wysłane za pomocą Tapatalk Sam odpowiedziałeś. Ale dodam: podpiekanie w temp. 90-100st.C to nie to samo co parzenie w temp.75st.C. wysłane za pomocą wciskania klawiszy na klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1696 Opublikowano 22 Października 2013 Już kilkukrotnie czytałem na forum, że woda po parzeniu wędzonek nadaje się tylko do wylania. Głównie ze względu na zawartość spłukanych po wędzeniu resztek węgla i szkodliwych związków. Sam zawsze wylewam, nie odważyłbym się parzyć w tym mięso Szkodliwe związki, czyli drobiny zastygłego tłuszczu zebrałem, złogi węgla leżały na dnie, ja natomiast szkodliwą ciecz pobierałem z góry, następnie odważnie w tej substancji parzyłem mięso. Odnośnie węgla, widziałem w aptece, działa w niektórych dolegliwościach leczniczo. To, co jest najbardziej szkodliwe w tej wodzie, to tego nie widać. Całe szczęście, bo bym smaczek wylał, a tak zjadłem ze smakiem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1697 Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) woda po parzeniu wędzonek nadaje się tylko do wylania.Ja właśnie gotuję ogony wp i mostek wp wędzone, "rosół" po gotowaniu do ostudzenia, tłuszcz po ostudzeniu ściągnę, a na tym "rosole" zrobię pomidorową, nie wiem tylko czy z ryżem czy z makaronem. Kilka lat wstecz, zanim trafiłem na forum, robiłem takie zupy na "rosole" z kupnych wtedy jeszcze kości wędzonych. Dla mnie zupy na takich "rosołach" są miodzio, a czy szkodliwe to czy nie szkodliwe to nie wiem, rzadko takie zupy robię i jeszcze mi żadna nie zaszkodziła Edytowane 22 Października 2013 przez chudziak Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-308155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1698 Opublikowano 30 Października 2013 To może jakieś fotki, rybki na jutro już zasolone i kiełbaska strychowa, wisi tam i czeka na swoją kolej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-309877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1699 Opublikowano 30 Października 2013 A tą strychową to w poziomie podsuszasz ? Czy tylko fotka taka ?Wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-309885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1700 Opublikowano 31 Października 2013 A tą strychową to w poziomie podsuszasz ? Normalnie wisi, ale teraz foty z automatu są zdobione, to położyłem kiełbasę. A w wędzarni pstrągi w ilości cztery. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/68/#findComment-309960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.