dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1876 Opublikowano 4 Lutego 2014 Ale ten z jebaja jest 11-sto litrowy.Gdyby nie chroniczny brak gotówki u mnie to byłby juz mój. A tak odstepuję bez odstępnego. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1877 Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) musz eporównac z cena kutra z Kępna oni chyba nowy taki mały sporzedaja po 2600 zlotych Ten nowy mnie nie przekonał. Ale ten z jebaja jest 11-sto litrowy. Na raz ze 3-4 kilo farszu do parówek ukręci. Będąc przed chwilą na obiedzie, zaglądnąwszy do lodówkizobaczyłem, że parówki z poprzedniego rzutu zostały trzy, dziś zakupiłem materiał na nowe inne - udo i podudzie z indyka, cztery uda z kurczaka, sześć piersi z kurczaka, jutro dostanę trzy kilo podgardla i zrobię wersję bardziej drobiową. Edytowane 4 Lutego 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1878 Opublikowano 4 Lutego 2014 macie koledzy racje , kuter z Kepna jest 5 litrowy m link dla porównania :http://technologiss.eu/.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1879 Opublikowano 4 Lutego 2014 Poczekajcie do końca licytacji a dowiecie się za ile został sprzedany. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1880 Opublikowano 4 Lutego 2014 Ja obstawiam na jakieś 1000-1100 jewro ale czasem widziałem podobne a nawet w ładniejszym stanie za 500-600. Taki urok licytacji - trzeba odpilnować Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1881 Opublikowano 4 Lutego 2014 Taki urok licytacji - trzeba odpilnować Można się ew. posłużyć "snajperem aukcyjnym" jak np. http://dodatkiallegro.blox.pl/2009/11/Snajpery-aukcyjne.htmlhttp://www.aukcjoner.pl/ http://www.snajper.net/?gclid=CKv64YX8srwCFeXLtAodO0YApg https://www.snip.pl/pl/ustawiamy maksymalną cenę, automat za nas pilnuje terminu, licytuje... i albo wygrywamy albo nie ale zawsze bez zbędnego napinania się i stresu. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1882 Opublikowano 4 Lutego 2014 Wieeeele rzeczy ustrzeliłem snipem.... Bardziej niż o stronę techniczną samego licytowania chodziło mi o to że aukcja żyje swoim życiem i czasem jest mniej zainteresowanych zakupem (fajnie strzela się np. w święta) a czasem trafi się kilku wariatów i biją pod niebiosa.... Więc warto sobie odczekać taką "niedopilnowaną" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1883 Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) udo i podudzie z indyka, cztery uda z kurczaka, sześć piersi z kurczaka, jutro dostanę trzy kilo podgardla i zrobię wersję bardziej drobiową. Piotrze po "gorących dyskusjach" z kolegami z branży nt. mięsa z drobiu Edytowane 4 Lutego 2014 przez Wirus Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1884 Opublikowano 4 Lutego 2014 Piotrze po "gorących dyskusjach" z kolegami z branży nt. mięsa z drobiu Na temat mięsa z drobiu pisałem wiele razy, ale czasem trzeba pobrać" szczepionkę", by odporności nabrać. Mieszkam w centrum produkcji drobiu, to się w temacie trochę orientuję. Wielokrotnie pisałem o tym, by odpuścić drób w żywieniu dzieci, niestety"paróweczki dla wnucząt" zawsze modne. Lobby drobiarskie silne. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1885 Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia. No to się znawca wypowiedział jeden post więcej licznik bije Edytowane 4 Lutego 2014 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1886 Opublikowano 5 Lutego 2014 To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia. No to się znawca wypowiedział jeden post więcej licznik bije Jest tu kilka osób, które coś boli, nie wiem jeszcze co. Jesteś z kilkoma kolegami w jakiejś komisji od liczenia komuś postów, bo nie bardzo rozumiem? Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca. Poza tym wypowiedziałem się nt. parówek, Ty nt. mojego postu, to chyba z tym licznikiem piszesz o sobie. Miłego dnia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1887 Opublikowano 5 Lutego 2014 Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca. Jak nie masz pojęcia o temacie to po co się odzywasz, chyba jednak chodzi o ilośc postów Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1888 Opublikowano 5 Lutego 2014 Nie napisałem nigdzie, że wypowiadam się jako znawca. Jak nie masz pojęcia o temacie to po co się odzywasz, chyba jednak chodzi o ilośc postów Pytanie po co Ty się odzywasz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1889 Opublikowano 5 Lutego 2014 Pytanie po co Ty się odzywasz? Jeden post więcej Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-331907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1890 Opublikowano 5 Lutego 2014 Bardzo Szanowne Grono przepraszam, że się wedrę w temat nie o parówkach.Moje pytanie jest do Pis67 Powiedz mi proszę jak ja zrobię te parówki i je podwędzę, to czy parówki które przeznacze na zamrozenie tez mam parzyć?Czy ma to jakieś znaczenie?Trochę nie wiem co zrobić z tymi do zamrożenia. Te na bieżąco wiadomo że sparzę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1891 Opublikowano 5 Lutego 2014 no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia.Przepraszam, nie zauważyłem (w recepturach) że tak może być. Ale pod warunkiem, że rodzinka zażyczy na piśmie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1892 Opublikowano 5 Lutego 2014 Pisa nie widać, proszę podpowiedzcie co z tym parzeniem parówek bo nie chcę zepsuć. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1893 Opublikowano 5 Lutego 2014 Sparzysz po rozmrożeniu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1894 Opublikowano 6 Lutego 2014 - wp.kl.I - 1,68kg - z szynki - 20g sól/p-sól - 3x sitko 4mm w wersji papierowej masz w tym miejscu samą peklosól Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1895 Opublikowano 6 Lutego 2014 Powiedz mi proszę jak ja zrobię te parówki i je podwędzę, to czy parówki które przeznacze na zamrozenie tez mam parzyć? Tak parzyć od razu, sparzone mrozić, nie surowe. w wersji papierowej masz w tym miejscu samą peklosól Masz rację, wieprzowinę ostatnim razem potraktowałem samą peklosolą, poprzednim pół na pół. A wczoraj zrobiłem ... foty później, przy okazji oglądania meczu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1896 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dziekuje bardzo za odpowiedź. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1897 Opublikowano 6 Lutego 2014 To i zaległa fota kiełbasek... A niżej wczorajszy wyrób. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1898 Opublikowano 6 Lutego 2014 Sparzysz po rozmrożeniu. Tak parzyć od razu, sparzone mrozić, nie surowe. No to jak to jest Koledzy ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1899 Opublikowano 6 Lutego 2014 No to jak to jest Koledzy ??? Tak jak napisałem, mówimy o parówkach, Miro twierdzi, że można mrozić po wędzeniu, można wszystko, ale co się stanie z wyrobem w takim przypadku, teoretycznie nic, ale jednak, coś będzie nie tak, a co? Trzeba podywagować tu trochę w tym temacie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1900 Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Przemyślałem, to co napisałeś i przyznaję rację.Kiełbasę lepiej sparzyć po rozmrożeniu, ale parówkę trzeba dokończyć termicznie przed zamrożeniem.Zrobię kiedyś próbę. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Edytowane 6 Lutego 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/76/#findComment-332136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.